Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
stigla domaca jaja sa sela
bijela i siva
pa cemo kajganu za rucak
da testiramo : )

uzimamo i mi po selima sumadije domaca jaja cesto
samo sto ja jaja jako reko jedem, vise mi sluze za spremanje nekih stvari

- - - - - - - - - -

zrno kafe...koje ja naravno nemam...:roll:

a kuvana kafa da popijes
ili kasicica samlevene?

nemam pojma...ne gine ti pokolj roditelja :rotf:

uzimamo i mi po selima sumadije domaca jaja cesto
samo sto ja jaja jako reko jedem, vise mi sluze za spremanje nekih stvari

- - - - - - - - - -

a kuvana kafa da popijes
ili kasicica samlevene?

nemam pojma...ne gine ti pokolj roditelja :rotf:

neki su i zaslužili :zelenko:,a neki će me razumeti...:rotf:

- - - - - - - - - -

ova su ful domaca - trkace kokoske, divlje i nesputane :lol:

najlepšijaaaaaaaaaa...:zaljubljena:

za sve one koji jedu paradajz kad mu vreme nije

12931108_10208579952314765_3741711402597754909_n.jpg

12933168_10208579955394842_5853059907019649116_n.jpg

12919724_10208579953394792_418385503611598089_n.jpg

Вероватно је проклијао пре времена због прекомерног коришћења неког средства за сазревање, нпр етрела.
Иначе етрел је природни подстрекивач сазревања(у прехрамбеној индустрији наравно користе синтетизован), емитују га рецимо јабуке када су зреле.
Лети у гајбу полузрелог парадајза, паприка, брескви... довољно је ставити једну презрелу петровачу и до ујутро цела гајба ће бити пуна зрелих плодова.

ima sto normalno gajen paradajz od normalnog semena ne proklija u paradajzu koji nije presecen

]

nema to veze sa gmo ili hibridima
to je vise do nacina cuvanja, ili do nacina tretiranja hemiklaijama, konkretno hormonima u ovom slucaju
a to tretiranje dozivljavaju i paradajzi gajeni u sezoni i van nje....
tako da dal je ovaj paradajz gmo ili nije ne znamo, i vrlo je moguce da jeste a i da nije
ali je vise nego sigurno da je imao specifican nacin cuvanja ploda i tretiranje koje je dovelo do ovakvog klijanja
to je ono sto sam gore htela da kazem kad sam napisala da najverovatnije i nije gmo, u smislu to je kod ovog paradajza najmanji problem dal je gmo

Вероватно је проклијао пре времена због прекомерног коришћења неког средства за сазревање, нпр етрела.
Иначе етрел је природни подстрекивач сазревања(у прехрамбеној индустрији наравно користе синтетизован), емитују га рецимо јабуке када су зреле.
Лети у гајбу полузрелог парадајза, паприка, брескви... довољно је ставити једну презрелу петровачу и до ујутро цела гајба ће бити пуна зрелих плодова.

Objasnio.

Nema veze sa gmo ili ne gmo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back