Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
postoji jedan kafic na adi koji ima fenomenalan caj od djumbira
i zimi uvek tamo napravimo pauzu..a i pet frendli je :heart:
i taj caj uvek posluze sa suvim vocem, kandiranim i orasastim vocem..brusnice, kajsije, lesnik i badem i kandirani pomelo
ja obozavam, a moje dete se zgrazava i kaze - kao da jedem deterdzent za sudove :lol:

Jao, jeste, dobro kaze cera...podseća malo na deterdzent..ali meni se svidja.
Mi smo to kupili u Turskoj na pijaci sa jos mnogo kandiranog voca i svi smo se bas za to otimali.

- - - - - - - - - -

Juce otvorili sezonu na vikendici...mada, mi je prakticno i ne zatvaramo...zimi kotlici i kuvano vino i rakija,ali ova zima je bila blatnjava i vlažna i nije bilo zgodno.
Rostiljali sa kumovima uz brdo svežih salata...
Ostalo je puno mesa i za danas, pa ne kuvam...

prvo treba podobro biti glup i ogranicen da poverujes da ce nista drugo do neki nozici koji bez milosti brkljaju neku mucenu bananu ili jabuku obogatiti nesto vitaminima i slicno

znaci jabuka ima vitamina kolko ima i nece imati vise posle pomijanja u nutri buletu.

drugo i mozda vaznije je ne samo da smo ustanovili da taj nutri bulet ili bulit kako god ne radi hrani nista sem sto pravi od nje kasu
vec tom kasom bljutavom i ljigavom zapravo pravi kontra efekat
jer ne samo da hrana nece biti zdravija vec ces da od normalnog digestivnog sistema pravis bolestan i lenj koji ce posle duze upotrebe tog govneta
imati t eskoce da svari normalno usitnjenu hranu

ako nisi bolestan od teske bolesti pa ne mozes da varis hranu normalno

Ja moram da se nadovežem na ovo jer sam upravo pre neki dan u nekom društvu zapenila raspitujući se šta to više dobijemo tim kašicama nego normalnim voćem i povrćem u njihovom prirodnom obliku.
Otkuda ta pomama za kašicama, sokićima, "smutijima".... Osim ako imamo 6 meseci ili 96 godina pa nemamo zube, zaista ne vidim razlog da se ne zagrize jabuka, šargarepa banana... Koliko se sećam, griženje se forsiralo i radi pravilnog razvoja vilice i zuba, pa se preporučivalo da i deca što pre počnu da grizu, a sad odrasli ljudi jedu kašice. Budibogsnama.
Biće da to ipak forsiraju proizvođači tih čudotvornim mašina...

Danas za ručak ne znam šta ću od silnih lepota koje smo doneli sa pijace: spanać, zelje, salata, sremuš, "domaća" koka. E videćemo kakva je, platili smo je 700 dinara. U životu nisam toliko platila kokošku. Ali, 2,8 kg, x 250 dinara. Hoće li biti neki orao ili će biti ukusnija nego iz supermarketa. (Verujem da će biti ista) ;) sve se one isto gaje.

Ja moram da se nadovežem na ovo jer sam upravo pre neki dan u nekom društvu zapenila raspitujući se šta to više dobijemo tim kašicama nego normalnim voćem i povrćem u njihovom prirodnom obliku.
Otkuda ta pomama za kašicama, sokićima, "smutijima".... Osim ako imamo 6 meseci ili 96 godina pa nemamo zube, zaista ne vidim razlog da se ne zagrize jabuka, šargarepa banana... Koliko se sećam, griženje se forsiralo i radi pravilnog razvoja vilice i zuba, pa se preporučivalo da i deca što pre počnu da grizu, a sad odrasli ljudi jedu kašice. Budibogsnama.
Biće da to ipak forsiraju proizvođači tih čudotvornim mašina...

Danas za ručak ne znam šta ću od silnih lepota koje smo doneli sa pijace: spanać, zelje, salata, sremuš, "domaća" koka. E videćemo kakva je, platili smo je 700 dinara. U životu nisam toliko platila kokošku. Ali, 2,8 kg, x 250 dinara. Hoće li biti neki orao ili će biti ukusnija nego iz supermarketa. (Verujem da će biti ista) ;) sve se one isto gaje.

...ja koristim taj blender jer ne mogu da pojedem toliko voca odjednom koliko mogu da stavim u to "cudo" i da smuckam u sok, nije kasica ne jedem kasikom vec popijem kao sok,
u to obavezno dodam djumbir koji ovako tesko da bih pojela kao ni jabuke jer imam problem sa jabucnom kiselinom, neka alergija na usnama, pa na slamcicu prodje...i nebi nikad
toliku kolicinu voca unela u sebe da nije neophodno trenutno zbog povecanja imuniteta...i jabuku i krusku i kivi i nar i djumbir i sargrepu recimo (mada sam primetila da ima neki gadan
ukus zadnje vreme), i limun sve to zajedno, nebi pojela, ni u toku jednog dana...odako prodje...
..nije ljigavo, nije bljutavo....a inace pored toga pojedem i bananu i pomorandzu..i kivi :)

- - - - - - - - - -

...nece biti ista supa, to je razlika neverovtna, ja kupim tako pa imam bolja su mi takva 3 pileta (koke) nego 5 onih iz marketa....

za puter od kikirikija i slicno
ti treba blender od par stotina evra
ako ne zelis dodavat ulje
e, taj melje sve

netačno, ja meljem kikiriki sa bosh -om klasičnim od 4.000 din
ima oko 550 w
ako volim zrnastije onda ne dodajem ulje, ali moji vole kad je baš puter pa onda na po posla dodam jednu dve kašike maslinovog ulja i to je sve
btw, ne meljem slan kikiriki nego neslan, jer moji ga vole mazati na hleb pa odgore malo džema :D

Afro, ti si u specifičnom zdravstvenom stanju, pa je opravdano, ali to je prosto postala moda.

i to moda koja vodi pravo zubaru

- - - - - - - - - -

netačno, ja meljem kikiriki sa bosh -om klasičnim od 4.000 din
ima oko 550 w
ako volim zrnastije onda ne dodajem ulje, ali moji vole kad je baš puter pa onda na po posla dodam jednu dve kašike maslinovog ulja i to je sve
btw, ne meljem slan kikiriki nego neslan, jer moji ga vole mazati na hleb pa odgore malo džema :D

ne kapiras sta pricam
i ja meljem kikiriki sa sjeckom koji nema preko 500 w
al da se umuti bas bas puterasto moras dodati kasiku ulja
kod snaznijih blendera to ne moras - umuti perfektno, gledas i ne vjerujes kolika je razlika
ne moras ni kod slow juicera koji imaju tu funkciju
i mozes praviti puter od kojeg god orasastog ploda zelis bez dodavanja bilo cega
probaj to, cik, s nekim jeftinijim blenderom
i pozdravi se s njim

- - - - - - - - - -

zena napise kakav blender treba ako ne zelite da dodajete ulje, a vi skocite da je demantujete kako nije u pravu i kako vi pravite sa mnogo jeftinijim i slabijim ali uz dodavanje ulja...pa sou, niko ne cita post do kraja :lol:

zena probala, jbga
al koga mrzi probat
ima sve vec okaceno na jutjubu
kucanski aparati koji bas bas kostaju uglavnom i vrijede toliko

Danas piletina s karijem i ananasom.

1.jpg

ubio se od roštilja :D
Ниси једини, мада није био баш роштиљ, али...
Говеђи одрезак, није рамстек већ бут, уствари три комаТа, цирка око две киле.
Ноћас се бањали у пацу(бар за месо у пацу, ако не желите да добијете гуму као коначан резултат ниЦ соли), сасвим мало стучени кухињским чекићем на око 3 сантима тек да буду уједначено дебели, бачени прво на тефлонски тигањ с путером који је почео већ да мало дими и ту се пржили по минут-минут и по са сваке стране, месо окренуо хватаљкама да се не оштети и не би исцурио сок, овим кратким пржењем се ухвати корица која ће држати сок унутар одреска.
Потом у Лерну на 200Ц на решетке положене над дубљом тепсијом да се већ споменута Лерна не укрмачи, око 5 минута, потом окренут, па још пет минута...
Печен, мало крвав у средини, фантазија!
Све смо појели ко термити.
Бтв могу мислити како термити једу месо, све их боли коорац за исто, али лепо је поређење.

Poslednja izmena:
Прока је иначе познат по томе што не одговара на постављена питања.

Није ми одговорио ни какве су то хортобађи палачинке, боле га уши, јел тако Проко. :roll::confused:
Evo ja cu umesto proke , to mi je u poslednje vreme omiljeno jelo
Kada ostane gulaša,perkelta , paprikasa ... sve jedno , u kuci recimo sutradan (ja uvek napravim da bar 2-3 porcije ostanu od rucka ) ... ispeku se palacinke redovne , a pomenuti gulas se samelje u blenderu , tako da se napravi smesa u obliku neku guste paste , ili recimo mlevenog mesta , sto to i jeste u sustini , onda se sa tim napune placinke , poredja se u vatrostalnu posudu zalije obilno pavlakom i nekim tvrdim zutim sirom(ne more oba ako neko drzi do linije ) i zapece u rerni jedno 20-25 min na 200C i to je sve . Ako mi je smesa-fil previse gusta ili ako je nema dovoljno dodam i kuvani paradajdz sok ili pelat u tok blendiranja , isto se odlicno slažu ukus .

Evo ja cu umesto proke , to mi je u poslednje vreme omiljeno jelo
Kada ostane gulaša,perkelta , paprikasa ... sve jedno , u kuci recimo sutradan (ja uvek napravim da bar 2-3 porcije ostanu od rucka ) ... ispeku se palacinke redovne , a pomenuti gulas se samelje u blenderu , tako da se napravi smesa u obliku neku guste paste , ili recimo mlevenog mesta , sto to i jeste u sustini , onda se sa tim napune placinke , poredja se u vatrostalnu posudu zalije obilno pavlakom i nekim tvrdim zutim sirom(ne more oba ako neko drzi do linije ) i zapece u rerni jedno 20-25 min na 200C i to je sve . Ako mi je smesa-fil previse gusta ili ako je nema dovoljno dodam i kuvani paradajdz sok ili pelat u tok blendiranja , isto se odlicno slažu ukus .

Хвала на објашњењу. Мени никада ништа не остане од ручка а да то посебно правим ради палачинки - нема шансе.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back