Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas smo pronašli polje sremuša. Nabrali nekoliko kila, sad razmišljam šta ću sa toliko...napraviću jedno kilogram sremušove soli, nešto ćemo pojesti kao salatu...a kakvo je kad se skuva kao španat ? Jel probao neko ?
I naravno, izvadili sa korenom neku količinu. Probaćemo da ga zapatimo u dvorištu...mada sumnjam...nemamo mi zemlju za to.

u rerni pohovana curetina, obareno povrce preliveno s maslinovim uljem
sarena salata - zelena, paradajz, rotkvice, matovilac, maslinovo, balzamiko

upravo zavrsila kolac s grizom, jabukama, orasima i cokoladom
i stavila hladit
da bude jestivo kad mala covjekica ustane nakon svoje popodnevne dremke :lol:

To su domaći pilići koji nisu hranjeni koncentratom. Tako oni izgledaju. Kao trkači, dugoprugaši.

Ja sam kuvala krompir čorbu sa kobasicama. I pravila princes krofne. Juče moja sveki nosila jaja na pijacu. Cenila ih 10 dinara, pa kada je videla da to neće ići tako, da će ih vratiti kući, ona prodavala po 8, pa do kraja po 6. Ako su je izašla 7 dinara u proseku, alal joj. Zato ćemo da jedemo princes krofne i krempite i šne - nokle...Vala neće ih prodavati po 6 dinara, ne bila ja domaćica. :evil:

Pogledajte prilog 379606

ja se kanim da pravim neku nugat varijantu tih princes krofni
znam da ce Iskra jest, al zmu prevrce ocima cim kazes princes krofna :lol:
ove tvoje fantasticno izgledaju, kao i obicno ;)

a to za kokoske - meni jedna zena iz okoline Valjeva takve donosi za Iskru
i super su - nema usporedbe, ni ukus ni miris, s onim iz ducana i tovljenim generalno

Jedno lisnato s jabukama po ovom receptu (samo sto sam dodala grozdjice i umjesto piskota stavila plazmu) http://www.coolinarika.com/recept/savijaca-od-lisnatog-tijesta-i-jabuka/, a drugo s vanilijom i sumskim vocem. Ta s vanilijom i sumskim vocem mi se bas svidja, lici na ledovu.

lisnato.jpg

Danas smo pronašli polje sremuša. Nabrali nekoliko kila, sad razmišljam šta ću sa toliko...napraviću jedno kilogram sremušove soli, nešto ćemo pojesti kao salatu...a kakvo je kad se skuva kao španat ? Jel probao neko ?
I naravno, izvadili sa korenom neku količinu. Probaćemo da ga zapatimo u dvorištu...mada sumnjam...nemamo mi zemlju za to.

Nikakva sam u kuhinji, ali pade mi na pamet mozda bi mogla neka pita kao sa zeljem ali umesto toga sremus, pa da bude kao sa prazilukom, mislim taj šmek....ima da vam popada pritisak od toliko sremusa. I ne beri to svuda. Znas da ima neka travka koja lici na sremus ali otrovna.

Nikakva sam u kuhinji, ali pade mi na pamet mozda bi mogla neka pita kao sa zeljem ali umesto toga sremus, pa da bude kao sa prazilukom, mislim taj šmek....ima da vam popada pritisak od toliko sremusa. I ne beri to svuda. Znas da ima neka travka koja lici na sremus ali otrovna.
Liči đurđevak ali on tek niče i raste prvo cevasto pa se širi u listove dok sremuš odmah raste kao list.
Druga biljka je mrazovac, ali mrazovac nema miris luka.

Veganstvo je prirodna ishrana za ljude.

Upao si u halucinaciju, pasulj je mahunarka, napisao sam da sam jeo pasulj. Pasulj nije kost niti meso lesa.
Ништа ми не говори!:rotf:
Да је твоја мајка била веганка ти сада благо нама овде не би куцкао, јер веганке не могу да изнесу трудноћу.
Ко зна како је тај пасуљ спремљен, можда на масти, можда на ГМО уљу, можда је сам пасуљ ГМО, можда све то
Видели да си наиван ко праћка па ти узели меру.

Ништа ми не говори!:rotf:
Да је твоја мајка била веганка ти сада благо нама овде не би куцкао, јер веганке не могу да изнесу трудноћу.
Ко зна како је тај пасуљ спремљен, можда на масти, можда на ГМО уљу, можда је сам пасуљ ГМО, можда све то
Видели да си наиван ко праћка па ти узели меру.

Naivan si ti prikane, navukla te mesna industrija reklamama na ishranu lesevima.

- - - - - - - - - -

Pripadas homo sapiensu a homo sapiensi nemaju dovoljno jaku kiselinu da vare meso. Meso ima vrstu secera koji je izazivac kancera, bez obzira bilo meso peceno ili kuvano.

- - - - - - - - - -

Sad me zaobidji i pokusaj da ne bacas hejtove, potrudi se da budes normalan. Pisi sta si jeo i pusti druge da pisu sta su jeli, tj. kuvali.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back