Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mi supicu od matore koke i danas, sa griz knedlama sa dzigom...
i krompir i vrat iz rerne

dosla mi mama, donela mi domaca juneca rebra, sve onako fino iseceno na komade male, donela mi isecenu jednu patku i dva petlica
i ja lepo napravih 13 paketa za supu, zamrzla kod sveki, posto mi nemamo zamrzivac, a ona nam je preko puta u zgradi...
ju al ce biti dobre supice domace, u svaki paketic sam pakovala proporcionalno jednako, junece rebro, parce pacetine i petlica...

mi supicu od matore koke i danas, sa griz knedlama sa dzigom...
i krompir i vrat iz rerne

dosla mi mama, donela mi domaca juneca rebra, sve onako fino iseceno na komade male, donela mi isecenu jednu patku i dva petlica
i ja lepo napravih 13 paketa za supu, zamrzla kod sveki, posto mi nemamo zamrzivac, a ona nam je preko puta u zgradi...
ju al ce biti dobre supice domace, u svaki paketic sam pakovala proporcionalno jednako, junece rebro, parce pacetine i petlica...

najbolje su te supice od vise vrsta mesa

kod nas danas muz kuva tj kupice rostilj :D

..to su najlepse supe od tri vrste mesa....fantazija od ukusa :ok:

..meni bilo malo pirinca, pa sam dodala toliko prosa...i sad vidim da je proso preovladalo..ali nema veze...ukusno je probala sam :)

..jos malo da rucam....a mogla bi i ja da skuvam neku supu za vikend ako ne budem isla nigde....

To ti neko uvalio batake predpubertetske patkice!:hahaha:
Mada zavisi koliko su oštro sečeni u odnosu na trup.
No dobro, opereš batake u hladnoj vodi, ubrišeš kuhinjskim salvetom, utrljaš malo soka od limuna, potom soli i bibera.
Očistiš nekoliko čenova belog luka(ja im sada s proleća kad već ,,kreću" izvadim onu gadnu sredinu) i uzduž sečene polutke, ili četvrtke čenova gurneš pod zareze na koži i tako ih špikuješ beliJem loockom pa koliko stane...
Od peršuna, celera, a ako je ostalo na mrkvi i od nje odvojiš lišće, iseckaš ga i staviš u one zareze s beliJem loockom da mu prave društvo.
Celer isečeš na kockice, peršun i mrkvu na kolutove i dodaš i krompir isečen na četvrtke, sve to malo začiniš ruzmarinom(pečeni krompir s ruzmarinom, suvim, ili svežim:zaljubljena:) i staviš u zemljani podmašćen sud, ili podmašćenu posudu od vatrostalnog stakla zajedno s batakovima.
Dodaš u to i vodu, ili neku supu/čorbu ako ti je preostala i nek se krčka jedno bar sat vremena u Lerni na oko 180C.
Uz ovo preporučujem sos od mirođije!
Npr po ovom receptu:
http://vojvodjanskakuhinja.blogspot.rs/2012/06/domaci-sos-od-mirodjije.html
Za razliku od recepta ja ne stavljam šećer, a nekad umesto masti stavim puter(nikada margarin!), međutim najlepši je sos kada umesto putera, ili masti upotrebiš saft od pečenja, npr od ovih bataka.
Tek sad stigoh, ako Bog da vremena I da stignem da spremim, ako ovo zlo malo bude spavalo. Hvala.

..ja bih volela da probam njihovu hranu...ma sve bi inace volela da probam sem zmija i tako tih gmizavaca i buba i tako toga....

Zmija je bas ukusna. Meso najpribliznije skampu.
Meni se svinjsko meso najvise gadi, sve pre jedem nego njega (osim vrucih cvaraka:rumenko: ). A i ovi kupovni pilici sa krilima od pola kilograma su mi fuj. A te bubice, crvici,... sve sto je fino hrskavo uz brdo salate moze:)

Ja sam prilično gadljiva osoba na sve žlundre, kožice, hrskavice, končiće i ostalo čega se može naći u mesu, tako da se uglavnom držim klasičnog pilećeg i ćurećeg belog, te junetine.
Jedini izuzetak su pohovana pileća krilca sa medom i čilijem, koja sam jednom jela sa tamo jednim, i na kraju završila perverzno pod stolom, a da med i hrskavu pileću kožicu pošteno još nisam ni progutala :sad2:

Dakle, nista bez marketa...nek me truju mesom, al njihovi pilici barem imaju belo meso. Ja uzela onu moju kokosky. To bre nije kokoska nego neko neuhranjeno ppile. Nema nigde belog mesa, batak za pola zuba...tezina sa dzigericom, srcem, bubcem i nekim jezivim jajima kilo i trista...to sa glavom i nogama je imalo kilo ipo. Nista bez Matijevica, pa nek je sto put otrovano.:mrgreen: zaebala me ova:evil:

- - - - - - - - - -

Stavila supy od pileta, bez bataka...tiha jeza.

- - - - - - - - - -

Ja volim da ima mesa na kostima. :evil:

- - - - - - - - - -

Hahaha...pa pasem i ja. :rumenko: Pravio sam opet salatu. Rendao sam kupus i sargarepu, pa dodao cherry paradajz i krastavac, kukuruz i kuvano jaje na kolutice. Jogurt-dresing uz to.
A kuvao sam za porodicu. Nisam jeo jos ni testeninu sa bolonjeze sosom ni gulas. Ustvari lazem....gulas sam morao malo da probam. Mmmmmm.... :heart:

Jel dijeta:mrgreen:

To su domaći pilići koji nisu hranjeni koncentratom. Tako oni izgledaju. Kao trkači, dugoprugaši.

Ja sam kuvala krompir čorbu sa kobasicama. I pravila princes krofne. Juče moja sveki nosila jaja na pijacu. Cenila ih 10 dinara, pa kada je videla da to neće ići tako, da će ih vratiti kući, ona prodavala po 8, pa do kraja po 6. Ako su je izašla 7 dinara u proseku, alal joj. Zato ćemo da jedemo princes krofne i krempite i šne - nokle...Vala neće ih prodavati po 6 dinara, ne bila ja domaćica. :evil:

1458992922906.jpg

Poslednja izmena:
Dakle, nista bez marketa...nek me truju mesom, al njihovi pilici barem imaju belo meso. Ja uzela onu moju kokosky. To bre nije kokoska nego neko neuhranjeno ppile. Nema nigde belog mesa, batak za pola zuba...tezina sa dzigericom, srcem, bubcem i nekim jezivim jajima kilo i trista...to sa glavom i nogama je imalo kilo ipo. Nista bez Matijevica, pa nek je sto put otrovano.:mrgreen: zaebala me ova:evil:

- - - - - - - - - -

eeeee gde dete zna šta je tri kile, pa tim batakom možeš zidove štemovati, zavidim ti :rtfm:

- - - - - - - - - -

ja ću da trepećem na Domaćicu, a ona neka me ignoriše, al ću ja i dalje da trepećem :flert:
u stvari ne na Domaćicu već na princeze....trep....trep...

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Ja volim da ima mesa na kostima. :evil:

- - - - - - - - - -

Jel dijeta:mrgreen:
То је сасвим ОК скоро сва пилаД из маркета је такве тежине, или још чешће лакша.
Та недозрела јаја из јајника, или ставиш у супу десет-петнаест минута пред крај кувања, буду ко поширана и мљац, или их употребиш за кнедлице с гризом и евентуално џигом.
Ручали, купио на пијаци две киле(!!!) спанаћа по 80 динџи кила, опрали оЦекли петељку и онај главни нерв што иде средином листа, остало око кила и 700 грама, пола за чорбицу, пола за ћуфтице од спанаћа(скувани спанаћ са пола од његове масе кувани пиринач, два јајета, две кашике презли, соли и бибера, од тога направили куглице, мало спљоштили и баЧили на врелу мас')... све појели ко Етиопљани!

To su domaći pilići koji nisu hranjeni koncentratom. Tako oni izgledaju. Kao trkači, dugoprugaši.

Ja sam kuvala krompir čorbu sa kobasicama. I pravila princes krofne. Juče moja sveki nosila jaja na pijacu. Cenila ih 10 dinara, pa kada je videla da to neće ići tako, da će ih vratiti kući, ona prodavala po 8, pa do kraja po 6. Ako su je izašla 7 dinara u proseku, alal joj. Zato ćemo da jedemo princes krofne i krempite i šne - nokle...Vala neće ih prodavati po 6 dinara, ne bila ja domaćica. :evil:

Pogledajte prilog 379606

I zilavi su jezivo..ko kokoske. Upravo smo jeli. Nismo odusevljeni mesa nigde. Jos ja nisam stavila vatake u supu, pojelu belo na dva zuba i oglidali koske. Koza je predebela.

- - - - - - - - - -

eeeee gde dete zna šta je tri kile, pa tim batakom možeš zidove štemovati, zavidim ti :rtfm:

- - - - - - - - - -

ja ću da trepećem na Domaćicu, a ona neka me ignoriše, al ću ja i dalje da trepećem :flert:
u stvari ne na Domaćicu već na princeze....trep....trep...

I ne samo batkom, mozes i belim mesom, ako ga nadjes:zcepanje:..batake cu sutra.

То је сасвим ОК скоро сва пилаД из маркета је такве тежине, или још чешће лакша.
Та недозрела јаја из јајника, или ставиш у супу десет-петнаест минута пред крај кувања, буду ко поширана и мљац, или их употребиш за кнедлице с гризом и евентуално џигом.
Ручали, купио на пијаци две киле(!!!) спанаћа по 80 динџи кила, опрали оЦекли петељку и онај главни нерв што иде средином листа, остало око кила и 700 грама, пола за чорбицу, пола за ћуфтице од спанаћа(скувани спанаћ са пола од његове масе кувани пиринач, два јајета, две кашике презли, соли и бибера, од тога направили куглице, мало спљоштили и баЧили на врелу мас')... све појели ко Етиопљани!

Ne, pilici iz marketa idu i do kilo i sedamsto. Ja obicno kupim kilo ipo, to mu je tezina kada je skroz ocisceno. I na pilicima iz marketa je manje koze i koza je tanka, a mnogo vise mesa. Pile od kilo i trista iz marketa ima vise belig mesa, nego ovo.

Inace, ne vidim razliku u supi, osim sto je ova premasna.

- - - - - - - - - -

Ja jaja sam picela da kupyjem na karton u metrou...bude S klasa po 9 dinara, a bas su velika.

Supu od domace zivine kuvas dugo i na tihoj vatri. Znaci stavis je ujutru ranoni kuvas do rucka. I nije poenta da sr najedete mesa iz supe. A supa tj njen ukus je neuporediv sa supom koju skuvas od bilo koje zivine sto kupis po marketima. Ja iskreno takve stvarno ni ne jedem

- - - - - - - - - -

A domaca jaja kupujem zbog ukusa a ne cene ili velicine.

Supu od domace zivine kuvas dugo i na tihoj vatri. Znaci stavis je ujutru ranoni kuvas do rucka. I nije poenta da sr najedete mesa iz supe. A supa tj njen ukus je neuporediv sa supom koju skuvas od bilo koje zivine sto kupis po marketima. Ja iskreno takve stvarno ni ne jedem

- - - - - - - - - -

A domaca jaja kupujem zbog ukusa a ne cene ili velicine.

Ja iskreno ne vidim razliku, osim sto je supa od ovog pileta masna, cak i za moj ukus. Povracs mi se. I jeste poenta najesti se mesa, pa necu da bacam pare, a ostanemo gladni. Sad ko voli da baca svoj novac, neka baca. I nemam nameru da trosim struju i kuvam supu pet sati, a pasulj se skuva za dva sata.

Moje misljenje je da ljudi tripuju oko tog domaceg...domace je jedino za onoga ko sam odgaji i zna sta je i kako radio. Niko mi ne garantuje da neko nije kljukao koncentratom pile, pa ga posle cistio zitaricama. Ok, ovo je trcece pile, ali je odvratno masno, prepuno debele nejestive koze. I niko mi ne garantuje da nisu kokoske hranili alevom paprikom da dobiju intenzivno zuto zumace. Ko kad sam na bb na pijaci kupila govedju pecenicy, a ona unutra ziva. Samo je spolja bila osusena

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back