Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...one marinade u maxiju, vec sam nekoliko puta pisala o tome su samo da bi zabasurili miris mesa koje je "na izdisaju" pa da se prikrije taj neprijatan
miris...

...mi nesto nemamo taj "kult" zacina, kod nas ako je i zacinjeno to je aleva ili biber, eventualno lolber i ruzmarin..sve mimo toga uvelikom broju slucajeva
je ju,mi to ne jedemo, fuj, bljak, čudan smo svet, zatvoren za sve sto je novo i drugacije...

Zasto bih kuvao i trosio nekoliko sati svog vremena kojeg inace postujem a sama hrana je najzdravija u svezem obliku? :think:

Spremite se, bice seksa

maxresdefault.jpg

Oni su jeli krompir kuvani sa ribom iz konzerve,ja pire krompir.

Corbicu medjuvremenu voda u kojoj se kuvao krompir,so,vegeta,malo sirca,njam.
Prejela sam se,nista necu moci uskoro da klopam.
................

Imamo ogromne pecurke,obozavam ih.
.....
Kuvare sa tv ekrana je besmisleno gledati jer nema mesa koliko treba,porcije su male i nebitno je koliko on zvedica onog Mise ima kad platis fensi ime,poluprazan tanjir i ostanes gladan."Jeo" si.

Hrana treba da ima ukus hrane a kojekakvi zacini da se trpaju te ima ukus istih.
Neka jede zacin ko se lozi na to.

Brdo sastojaka koji su nepoznati nama al* fensi jbt nisi full ako ne znas -idiotizam.

Preskupi zacini ako ih i ima kod nas - odheb momentalni.

Hebao ih fenseraj kad kazu "dosadno" jelo.

- - - - - - - - - -

*zvezdica

Ja ne mogu da zamislim kakva ste to familija koja za rucak jede ribu iz konzerve i onda kukas da nemas para. Pa vi bukvalno bacate pare na konzerve i energetska pica:lol:

- - - - - - - - - -

Zar u tvojoj kuci niko ne zna da kuva:huh:

Masna krmenadla jašta, ima onu mašćuru uz kosku koja se topi kad se peče, nije joj potrebna dodatna mast ili ulje.

To najlepse oko koske:flert:

- - - - - - - - - -

Bar da je ostalo krompira koji se kuvao u toj vodi. Nego krompir povadiš, a od vode napraviš čorbu.
Stvarno su ukusi različiti.

Ma dobro, koristim i ja vodu u kojoj se kuvalo povrce, recimi za rusku, ali kao osnovu za neke corbe sa sastojcima...ovo mi je nezamislivo samo vegeta...ok, to je kao supa iz kesice pretpostavljam. Ne mogu da skontam da neko zivi samo na takvim stvarima.

Volim punjene piliće, najviše samo punjenje. Samo me mrzi da se petljam sa tim, a i prska svuda po rerni. Tako da sam poslednji put to pripremala pre 10-ak godina.:lol:
Punjene ptice sviJu vrsta uvek pečem(o) u velikim zemljanim, ili posudama od vatrostalnog stakla... poklopljene, of kors.
Nic prska.

- - - - - - - - - -

Ти који су суви тешко да ишта и једу.
Непревазиђен коментар Американца о Индијцу из ,,Коначне одисеје": Овакав изглед може се стећи само вишемиленијумским гладовањем!

Bez začina ne volim da kuvam. Ne trebaju u sva jela, ali su mi negde neophodni. Redovno koristim njih 10-tak.

- - - - - - - - - -

Zlozi :heart:, sada ti napiši jedan post, pa onda dolazim opet ja na red.:zcepanje:

...i ja mislim da ne idu u sva jela...

...moje omiljene su mediteranske travke, najdrazi bosiljak, njega mozda i najvise koristim...mada jako volim klasicne persun, origano, neku "finu italijansku mesavinu", ruzmarin, mirodjiju, kapar...mozda zbog toga sto mahom tako i kuvam, laganije...

...indijska hrana mi je prejaka za stomak, njihov brijani volim, riblji i jagnjeci, i to najvise zbog uprzenog pirinca, indijskih oraha i suvog grozdja...

...i dalje su oni kraljevi zacina, doduse, cini mi se da vecina tih zacina donosi slican rezultat, kardamom, kumin, one loptice crne boje, gambog, kurkuma, pa cak i sam kari mi dodje samo za tu vrstu jela...mislim da bih vecinu "domatjih, evropskih stvari" unistila tim zacinima jer im nije nekako prirodno staniste kod nas...

...nekada se uhvatim da koristim previse zacina gde i kada im nije mesto bas iz tog razloga, uticaja drugih ljudi...

zato je kukuruzu, paradajzu, krompiru, bananama, duvanu, cokoladi...raznoraznim ovim bobicama za hipstere i ostale khm...kod nas prirodno staniste <3
brate, ako raste na planeti zemlji onda je odavde...dok smo mi odavde, jbga
i sta me boli patka sta ko stavlja u svoju corbu...jel me tjera neko da to tako spremam ili jedem? : P

zato je kukuruzu, paradajzu, krompiru, bananama, duvanu, cokoladi...raznoraznim ovim bobicama za hipstere i ostale khm...kod nas prirodno staniste <3
brate, ako raste na planeti zemlji onda je odavde...dok smo mi odavde, jbga
i sta me boli patka sta ko stavlja u svoju corbu...jel me tjera neko da to tako spremam ili jedem? : P

:amen:

ja kari i u sarmu stavim ponekad :zkez:
nemam ja te fazone ovo odavde odande, smuckam kako mi dodje, ako mi se svidi usvojim, ako ne nista....hebe mi se dal drugima ide i za poreklo

Isto. Nisam maloumna. Pravim ono sto volimo da jedemo i pravim onako kako se nama svidja. I bas to, briga me s kog je kraja sveta ako se meni svidja...
Btw kad smo.kod karija. Drugar mi doneo bas njihov pravi.donese tako s putovanja. Kako je dobaaaar

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back