Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bas gradjani znaju sta je tanjiraca. Zabole ih za kombajne, kultivatore, traktore i sl. Na to sam mislio.
Ал су зато јешни до бола.
Што би Мехмед Паша Соколовић рекао за Млечане током једног рата против њих: У граду где се можда највише и најбоље једе у Европи највећи страх је од несташице жита!!!

Prvo da se izjasnim oko deverike - nisu potrebni nikakvi pacevi kao ni bilo kojoj drugoj rečnoj ribi.
A drugo da se izjasnim o pripremi iste - može na tanjirači al daleko sam najviše volela da ih tata pripremi na žaru :heart:
Pričala sam već, tata dobije kantu te sitneži od komšije, kaže mu komšija - evo ti Nikola za svinje da imaš, tata raspali roštilj a svinjice zadovoljno grokću :))))))))

@PS: a to...nazalost mi je poznato i iz mog kruga prijatelja, poznanika, familije...ima ih, da.
Dogovorim se sa ortakom da idemo tri dana na pecanje...normalno ja nosim i kotlic i namirnice i zacine, sve. Ja i kuvam... njegovo je samo da jede. Mislim, nije mi problem, jer to rado radim. Ali lik je generalno u tom fazonu "ili ce mi neko drugi skuvati ili cu otici u restoran ili cu kupiti".
Drugi primer je moja sestra. Pojesce ona i sarmu i ribu i sve, nikakva frka...samo da to spremi neko drugi.

E i ja da dodam oko deverike jos nesto: gadna je i ljigava u p*cku materinu. Kad moram da je skidam sa udice i da je hvatam rukom nije mi dobro...bljak. Isto je smor pecati istu...to je toliko kilava riba da ne moze da podvuce ni plovak od par grama ispod povrsine. Jedino za sta je dobra je za jesti, ostalo katastrofa.

Poslednja izmena:
Moj deda je nas zvao svilenim bubama :lol:
Наравно, имаш оно: Једе ко свилена буба!
Дудови којих је била маса по Воши су и сађени да би се њиховим лишћем товиле свилене бубе и бечке племкиње модирале.
Иначе те ситне рибице свих врста обично вратим назад у реку сем неколицине које спадају у ,,мачију радост"!!!
Џукци никада не добију рибу јер су халапљиви и бојим се да се не удаве, али цица маце су мајсторице, обибе их до коске и не загрцну се ниједном!

Ti si daleko od svilene bube. To su ovi gotovani, koji kobajagi nemaju vremena da skuvaju nesto. To kad cujem - ne bude mi dobro. Pogotovo od neradnika ili onih koji ne znaju sta ce sa sobom i svojim vremenom s´obzirom koliko ga imaju.

Ne zato bre, nego zato što pojedemo sve pred sobom :lol:
Tj. to je bilo dok smo bili u pubertetu, koliko god čega da se napravi, sve se pojede, još se i šerpe oližu :)))))

Ko zna sta su brizle neka digne dva prsta.:kez:

1NxDwBJ.jpg

Poslednja izmena:
Sarma na sportu. Krcka se. Ćerka prvi put zavijala, ja nadgledala. Sva je srećna, sto su ispale lepe onako fine veličine. Neka je do ujutro, slučajem se kao na smederevcu :)
Sutra ruska i kiflice sa sirom.
Dosta od nas dve kilave, možda bude neko meso, al to još nije sigurno.

ja sam danas spremila rusku salatu
i sa detetom keks tortu i rum kuglice, to nismo odavno..sto volim kad zajedno spremamo nesto u kuhinji :heart:
sutra cu da bacim neku ruzu u rernu sa suvim sljivama i za ng zavrseno kuvanje

danas bio rodjendanski rucak...

sve po redu,jelte...
supa,pire,a od mesa...jagnjetina,curetina i piletina...
ruska salata i nova mox povrtna salata koju smo razbili jeduci je...mnogooooooooo dobra...
posle 2 torte...

upravo pecem dragom tati kojem je prekosutra rodjendan,keksice sa komadima cokolade koje je prosli put nahvalio...:heart:

ja sam danas spremila rusku salatu
i sa detetom keks tortu i rum kuglice, to nismo odavno..sto volim kad zajedno spremamo nesto u kuhinji :heart:
sutra cu da bacim neku ruzu u rernu sa suvim sljivama i za ng zavrseno kuvanje

...ja sam do sad uglavnom sama, one su uvek samo seckale rusku...e sad em ne mogu ja, em ona mora da nauci....a inace nisam pravila sarmu ima sigurno jedno 3 godine,
tako da jedva cekam da se skuva pa da jedemo :)
...rusku ce ona sutra da secka dok ja ne dodjem iz bolnice...a slatko ako hoce neka pravi, ja cu da asistiram opet....neka pravi ako se njih dve dogovore, ja ne jedem pa mi
svejedno...a ni mala nije nesto bas zainteresovana...:heart: njoj samo da je voca i ona sva srecna :)

- - - - - - - - - -

Svi spremaju neke đakonije i lepe, ukusne stvari za NG a mi ko seljaci samo rinflajs i krompir. Ne znam dal da plačem ili da se smejem :lol: :sad2:

...ma ja sam tako godinama, skoro pa nista....e sad ajde kao nesto spremamo, ima da jedemo ovu sarmu jedno nedelju dana koliki je lonac :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back