Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uzasava me bilo kakvo suvo meso u sarmi
Preuzme primat u ukusu....sarma ima svoj ukus na kiseli kupus i meso....ne treba joj nesto da izdominira preko nje....meni barem tako
Drugo je kad kuvas neko jelo koje nema bas svoj ukus pa koknes to dimljeno/suseno meso/slanine da poboljsa

jao, moram se sloziti, mogu da pojedem kad stave malo neceg suvog, ali kad izdominira, izgubim apetit, a najvise volim bez tih dodataka suvih kostiju i suvog mesa i kojecega
volim kupus i meso i cao

- - - - - - - - - -

a inace nema te sarme koja mi moze zameniti kraljicu punjenu paprku :D
mislim da sam jedna od retkih koja bi komotno mogla bez sarmi od kiselog kupusa
a volim i one od zelja i rastana

Da ti domaćica nešto kaže? Odustani od tog kolača. Taj deo sa kokosom, napravljen na način koji je opisan u receptu, nema šanse da postane homogena smesa. Uzmi dve kašike kokosa, pomešaj sa šećerom u prahu, zalij mlekom ili slatkom pavlakom, pa da vidiš na šta to liči. :(

Ja bih napravila običan patišpanj ispod toga.Kao za rolat, tanko. To gore je sočno i slatko, on malo suv, taman da se ujednači.

pa jedino i meni pada na pamet on ali nekako mi ta kombinacija nije spojiva.mislim da je to gore u stvari suvo

- - - - - - - - - -

Da ti domaćica nešto kaže? Odustani od tog kolača. Taj deo sa kokosom, napravljen na način koji je opisan u receptu, nema šanse da postane homogena smesa. Uzmi dve kašike kokosa, pomešaj sa šećerom u prahu, zalij mlekom ili slatkom pavlakom, pa da vidiš na šta to liči. :(

stvarno? :(
pa daj neku ideju za slican kolac,kupila sam kokos,cokoladu i slatku pavlaku,sarma mi se kuva,ja sam vrlo orna da nesto napravim za sutra da nosim u ledince

pa jedino i meni pada na pamet on ali nekako mi ta kombinacija nije spojiva.mislim da je to gore u stvari suvo

- - - - - - - - - -

stvarno? :(
pa daj neku ideju za slican kolac,kupila sam kokos,cokoladu i slatku pavlaku,sarma mi se kuva,ja sam vrlo orna da nesto napravim za sutra da nosim u ledince

To gore je ništa, jer nema ušpinovanog šećera, margarina, mleka u prahu, nečega što će da ga poveže. Možeš napraviti koru kakvu god hoćeš, taj gornji deo će se mrviti i bićeš razočarana.

Ako od slatke pavlake umuti šlag, onda bi možda moglo.Samo se meni čini da je mnooogo šećera.

Šta se ja ovde trpam, kada retko pravim kolače...z:D

To gore je ništa, jer nema ušpinovanog šećera, margarina, mleka u prahu, nečega što će da ga poveže. Možeš napraviti koru kakvu god hoćeš, taj gornji deo će se mrviti i bićeš razočarana.

Кокос једино да убаци у ушпиновани шећер и да пусти да се охлади па да онда формира те прутиће.

Тако сам ја правила марципан, једино што то после мора да се меље.

Ja pravim rolat sa svežim malinama, u umućenu slatku pavlaku dodam malo šećera u prahu i samo umešam maline. Dobar je. Pa mislim da bi umesto malina mogao da ide i kokos, i taman neće biti onako mekano i kremasto nego će da bude čvršće, kao iz onih čokoladica. Sipati toliko kokosa dok se ne dobije željena konzistencija. Ako nije zadovoljna, smota sve u rolat i prelije čokoladom. :znamiguje:

Ja pravim rolat sa svežim malinama, u umućenu slatku pavlaku dodam malo šećera u prahu i samo umešam maline. Dobar je. Pa mislim da bi umesto malina mogao da ide i kokos, i taman neće biti onako mekano i kremasto nego će da bude čvršće, kao iz onih čokoladica. Sipati toliko kokosa dok se ne dobije željena konzistencija. Ako nije zadovoljna, smota sve u rolat i prelije čokoladom. :znamiguje:

necu ovo sam pravila skoro
a necu da pravim ni te baunti kocke jer nisam vesta sa rukama i sa secenjem da mi bude ni priblizno isti komadi

moye li mala pomoc?
ovako ide recept
http://malakuhinjica.blogspot.ba/2015/09/iznenadite-ukucane-i-goste-napravite.html
a ja bih htela da dole napravim neku koru,da odgore stavim taj deo sa kokosom i da zalijem od gore sa rastopljenom cokoladom
kakvu koru da pravim,mislila sam nesto sa jajima i brasnom,nemam keks

Meni (koja i nisam neki ljubitelj kokosa) je ova masa sa kokosom preukusna i redovno je pravim. Da se ne bi igrala komad po komad, izlijem deblji sloj cokolade na dnu modle koju imam, pa pre nego se jako stvrdne preko kokos, pa opet cokoladu. Secem kad se lepo stegne.

A mozes i koricu sa kokosom da napravis: 6 belanca, 10 kasike secera, 200gr kokosa, 2 kasike brasna, 1 kasika ulja.
Ako ne zelis da ti ostanu zumanca, napravi sa celim jajima (4 je dovoljno ako su krupna), izlij u pleh od sporeta, pa kad je peceno podelis na dva dela, taman je to velicina korica za kolicinu kreme od kokosa.

Meni (koja i nisam neki ljubitelj kokosa) je ova masa sa kokosom preukusna i redovno je pravim. Da se ne bi igrala komad po komad, izlijem deblji sloj cokolade na dnu modle koju imam, pa pre nego se jako stvrdne preko kokos, pa opet cokoladu. Secem kad se lepo stegne.

A mozes i koricu sa kokosom da napravis: 6 belanca, 10 kasike secera, 200gr kokosa, 2 kasike brasna, 1 kasika ulja.
Ako ne zelis da ti ostanu zumanca, napravi sa celim jajima (4 je dovoljno ako su krupna), izlij u pleh od sporeta, pa kad je peceno podelis na dva dela, taman je to velicina korica za kolicinu kreme od kokosa.
a jel ti pravis isti taj beli fil kao sa linka koji sam okacila?koliko secera?kazu da je previse?

ovo drugo ne zelim zbog kisele pavlake,nju ne podnosim u kolacima
a ovo prvo su baunti kocke,ja bih htela takav fil,ali na nesto da stavim,mozda na tu koricu iz drugog recepta?

a jel ti pravis isti taj beli fil kao sa linka koji sam okacila?koliko secera?kazu da je previse?
Trazila sam da uporedim:

Baunti cokoladice

Sastojci:
- 200 ml kondenziranog mlijeka (ili vrhnja za kuhanje)
- 200 g mrvica kokosa
- 400 g šećera u prahu
- 400 g čokolade (mliječne ili s većim postotkom kakaa)
Priprema:
1. U zdjeli ulijte mlijeko i dodajte mrvice kokosa.

2. Dodajte i šećer te sve zajedno dobro izmiješajte dok ne dobijete gustu, kremastu masu.

3. Ulijte smjesu u kalupe ili u četvrtastu posudu i stavite je u hladnjak da se potpuno ohladi.

4. Nakon što se smjesa ohladila i stvrdnula izvadite je iz kalupa ili je narežite na prutiće.

5. Jedan po jedan prutić umačite u otopljenu čokoladu te vratite u hladnjak .
Znaci, to je to, osim sto kod mene ima 200gr kokosa. Odlican krem i ja sam ga prvi put pravila iz razloga sto nema margarina, druge vise nisam ni gledala jer mi odgovara.

Prvo lepo umesam, uz mucenje, secer u prahu u ovaj tecni slag (toping) pa onda dodam kokos.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back