Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne pitu, mislila sam baš na kolač neki
što se zamesi sa brašnom.
..a pitu sa sirom i bundevom..:think: čitala sam da ima recepata
ne volim slatko - slane kombinacije, iako ovu nisam probala, pa možda i nije loša-

ne volim slatko - slane kombinacije, iako ovu nisam probala, pa možda i nije loša-

Retko si ovde, pa nisi u toku, a mene mrzi da kucam s telefona. Ali kada sam počela, moram da ti objasnim.
U čičkovoj kući se pita sa sirom zove bundevara. Nema bundeva, samo sir, a zove se bundevara.
A recept za kolač sa bundevom ne znam nikakav.

gledala sam na tv da kuvari podlivaju sos na kraju sa vodom u kojoj se kuvala testenina
ja sam juce promenila,muzu i mladjem pekla pljeskavice,ovo dvvoje jeli napolju,a sebi ribu na kockicama povrca u serpi na sporetu,podlivala vinom i limunom.bilo super

• Podržavam
Reactions: 27E
Koji je dobar recept za kolač sa bundevama?

Ja sam pravila na onaj americki fazon pitu. Kora je prhko testo koje se utapka u Pogledajte prilog 367941. U testo mozes staviti mlevene orahe, suvo grozdje ako zelis malo sladje,... Kada se ispece napunis pireom od bundeve, bolje je pecena jer je kuvana vodenastija, zacinjenim cimetom, karanfilicem, djumbirom,... a ja sam stavila i malo putera da bude kremastija. I posle prelila cokoladnom, gorkom glazurom. A ne moras, ako si u testo orehe, mozes i gore posuti orasima.
Stvarno je preukusno a nije mnogo slatko. Moze da zameni slatki dorucak.

gledala sam na tv da kuvari podlivaju sos na kraju sa vodom u kojoj se kuvala testenina
ja sam juce promenila,muzu i mladjem pekla pljeskavice,ovo dvvoje jeli napolju,a sebi ribu na kockicama povrca u serpi na sporetu,podlivala vinom i limunom.bilo super

Što i ti nisi jela pljeskavice? :malav:
Izvini, možda si negde spominjala, nisam pratila

- - - - - - - - - -

Ja sam pravila na onaj americki fazon pitu. Kora je prhko testo koje se utapka u Pogledajte prilog 367941. U testo mozes staviti mlevene orahe, suvo grozdje ako zelis malo sladje,... Kada se ispece napunis pireom od bundeve, bolje je pecena jer je kuvana vodenastija, zacinjenim cimetom, karanfilicem, djumbirom,... a ja sam stavila i malo putera da bude kremastija. I posle prelila cokoladnom, gorkom glazurom. A ne moras, ako si u testo orehe, mozes i gore posuti orasima.
Stvarno je preukusno a nije mnogo slatko. Moze da zameni slatki dorucak.

e hvala na odgovoru.
to dođe kao lenja pita, otprilike, jel da?

Ja mnogo volim bundevu pa sam naskupljala recepte:

Ovo sam pravila od kupovnog lisnatog testa, ali je još bolje kad se napravi neko prhko testo kao za američku pitu što je pomenula bogomoljka http://www.coolinarika.com/recept/bundeva-na-lisnatom-testu/

Ovo redovno pravim, ali je više čokolada, a manje bundeva http://www.coolinarika.com/recept/mramorni-od-bundeve-brownies/

Nije baš sa brašnom, ali je sa bundevom: http://www.lisa.rs/kuhinja/recepti/16385-pita-bez-kora-i-testa-recept-za-bundevaru-sa-cimetom.html

i od zlog prasete, naše nekadašnje članice, ne mogu da se setim koji je nik imala: http://www.zloprase.com/posno/kolac-od-bundeve/ (može i bez arancina)

Nisam pravila, samo sam zapisala recept

Kolač od bundeve
Sastojci:
500 g bundeve, sitno izrendane
500 g integralnog pšeničnog brašna
3 jajeta
kašičica praška za pecivo
200 g smeđeg šećera
200 g mlevenih badema
200 g kokosovog brašna
200 ml ulja
kesica burbon vanilin šećera

Kako se priprema?
Izmešati bundevu, jaja, šećer, vanilin šećer i ulje. Dodati kokosovo brašno, mlevene bademe, brašno i prašak za pecivo. Obložiti dublji pleh papirom za pečenje i rasporediti testo. Peći u prethodno zagrejanoj pećnici, na 180 stepeni, oko 1 sat. Po želji, premazati kolač rastopljenom čokoladom. Čuvati kolač u frižideru, pokriven providnom folijom.

Bundeva u šlafroku
Sastojci:
400 g bundeve
malo tečnog testa, kao za palačinke, ali gušće
čašica ruma
kašičica rendane kore limuna
sok od limuna
burbon vanilin šečer
ulje

Kako se priprema
Bundevu iseći na tanke, ali veće komade. Posuti sitnim šećerom i nastruganom korom limuna. Preliti rumom. Ostaviti da odstoji bar sat vremena. Za to vreme napraviti testo kao za palačinke, ali malo gušće, u koje treba ucediti sok od ½ ili celog limuna. Svaki komad pripremljene bundeve umočiti u ovo testo i pržiti u dubokom ulju, dok ne porumeni. Poređati u činiju u posuti burbon vanilin šećerom.

nisam jela,jel vise volim ribu i povrce
mada dodje i meni da se ubijem od mesa.pre neki dan sam pekla rostilj,mislim rostilj na sporetu,nije mi posle bilo dobro,kao kamenje da sam gutala,a zapravo nisam puno pojela
da mi je da sam u holivudu:malav: da imam svog kuvara,samo bih se hranila zdravo i lagano,ovako me cesto mrzi,pa jedem sta i drugima spremam,a njima dati ribu i povrce nece da moze

Retko si ovde, pa nisi u toku, a mene mrzi da kucam s telefona. Ali kada sam počela, moram da ti objasnim.
U čičkovoj kući se pita sa sirom zove bundevara. Nema bundeva, samo sir, a zove se bundevara.
A recept za kolač sa bundevom ne znam nikakav.

:roll:

Као Предраг Даниловић а надимак Саша.
,,

:rotf::rotf: koliko niste normalne iskidah se:hahaha:

Karfiol na krompirići
Graten dakle
I omiljena salata Avocado paradajz i krastavac

20151225_133642.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back