Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
IMG_20151210_185948.jpg

Ako baš hoćeš, ali od toga se jako prejedeš i nije ti dobro...
600 gr brašna
4 kašike ulja
1 kašikica sirćete
3 dl vruće vode
pola kašikice soli
-zamesiš i podeli na 4 dela, svaki uobličiš u lopticu pa staviš na brašno. Odgore namažeš sa uljem (ja sam koristila palminu mast, ali to nije presudno)
Očistiš 1 kg krompira i iseckaš ga na male kockice (verujem da bi moglo u multipraktiku da se isecka, ja sam ručno jer su mi tako rekli da mora). Ispržiš jedan praziluk na ulju i dodaš te kockice krompira da se prže dva do tri minuta. Skloniš ih da se prohade na mlako.
Malo namžeš sto uljem i na tom delu razmesiš jednu lopticu da bude glatka, pa je razviješ oklagijom na oko pola cm debljine i namažeš sa dve kašike ulja. Onda , naravno razvlačiš koru, na stolu, bez brašna, samo to što je malo kao namazan sto. ne lepi se uopšte.
Kad je razvučeno, nabacaš četvrtinu fila od krompira na ivice, kao venac i zamotavaš prema unutra. Malo zasečeš na sredini pa time dobiješ kao obruč od pite. Pokidaš na jednom mestu i zamotaš u pužića.
Tako sve četiri. Naređaš u nauljen pleh i svaku poprskaš sa malo ulja. Peče se na 250 stepeni dok ne dobije željenu boju.
Onda malo poprskaš vodom i pokriješ alu folijom pa za 10 minuta može da se jede.

:roll: oooooo
aj baci tacne mere :rumenko:
ko ciganka sam, sta vidim moram da imam

...najtacnije mere su ti na kilo brasna 3 g soli (to ti je jedna kafena kasicica) i mlaka voda a umesis meko testo, odvojih na jufke premazes uljem ili mascu i ostavis da odmori
jedno pola sata...posle mozes da razvuces preko cele Pozeske ako si raspolozena...samo lagano i masne ruke da klize :)

Не стигох да напишем, прекјуче сам спремала оне Модестине колаче од мака.

Одлични су (ја спремила дуплу порцију, нешто ми се учинило да је количина из рецепта мала, и нисам погрешила).

За новогодишњи вашар у госпођициној школи сам добила наређење да баш њих спремим и однесем, толико јој се допало.

Е, сад, мени лично она чоколада је некако вишак, преслатко је, не знам шта би друго могло одозго да се стави.

mojima musaku od krompira a za mene kupus sa svinjskim kostima,sargarepom i crvenom paprikom iz zamrzivaca sa ljutom tucanom paprikom.mesar greskom u kosti ubacio i jednu sniclu vrata.uzasna je guzva,svi kupuju zivu slaninu ,dva metra dugu i presne sunke za susenje,sto kila ima u njima

Ustala ko vampir a legla rano ko ona nesrecna cickavina kokoska :lol: nisam par dana nista kuvala, svrbe me prsti
Smislih sta cu danas, sarme supu i pilav :zaljubljena: Taman da smuckam to pa sam mirna za vikend
Cekam da se razdani pa da obrstim pijacu (ne volim rano da idem vece su cene al ne mogu da cekam popodne)

pire krompir :lol: zezam te

mozes beli luk u prahu (a moze i sitno seckan svez, sta imas pri ruci) jogurt kasicica senfa malo mirodjije i soli (jos ako imas kurkumu ili kari jos bolje da malo dodas), i eto ti divan umak

a neki konkretan prilog da zasiti sto bi rekli, osim krompira, mozes nesto ko djuvec (samo od povrca)..... mozes neki pire al da nije dosadni pire krompir nego smesas malo tikve blitve krompir celer il sta imas
mozes da dinstas neki zelenis sa zacinima i belim lukom, tipa spanac blitva zelje brokoli...sta imas....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back