Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Predugo si kuvala. Žumanca na pari u mikro kuvaš po principu minut po minut. To znači da umutiš žumanca i šećer i staviš u mikro na minut. Izvadiš, promešaš, pa na minut. I tako onoliko puta dok ne dobiješ željenu gustinu.

Za temperaturu u mikro me ne pitaj, jer moja nema podešavanje snage. Čak sam je i slikala jednom prilikom da nevernim tomama pokažem da zaista nema dugme za podešavanje snage.
jeste, to je. Secam se ja da si pisala da se stavi kratko pa pomešaš... a ja sam odmah na tri minuta. Sad smo je probali, nije tako loša...

Joj, moje dete to obozava- pohovano belo, pire krompir i kupus salatu. A ja stalno izbegavam da pravim. Kada kazu da ne valja masno nikada ne pomislim na slaninu nego na pohovano, pomfrit i sl.
A da je ukusno- jeste :)

Mi to jedemo stvarnoooo retko, tipa jednom u 3 meseca, ako i tad :lol:
Meni je to mučenje za praviti iskreno... em što se uprlja tolko sudova i radna površina, em što me posle baš bole ruke :sad2:
Ali ajde udovoljiću mu, pošto stvarno retko kad ima želje :aha:

Mi to jedemo stvarnoooo retko, tipa jednom u 3 meseca, ako i tad :lol:
Meni je to mučenje za praviti iskreno... em što se uprlja tolko sudova i radna površina, em što me posle baš bole ruke :sad2:
Ali ajde udovoljiću mu, pošto stvarno retko kad ima želje :aha:

Meni to najlakse...najteze mi je kad moram ja da smisljam sta da im spremam.
Ovako,kad izraze zelju meni super.
Jedino sto pire krompir retko kombinujemo sa mesom,to izbegavaju. AL zato grilovano povrce ili pohovane tikvice ili karfiol kao prilog...e to im je zakon. :aha:

...kod nas se danas malo bahatulo, slavimo rodjendan Čupavici peti rodjendan...bili brancin i orada i tekuce uz ribu...a onda smo se zasladili tortom po njenoj želji Mali poni Pogledajte prilog 365415

...jaoj vidi, Rejnbou, Tvajlajt i ostala druzina:heart:! Nisu to poniji, to su magicni poniji:tongue2:
Bas je lepa, Affro...srecan rodjendan:heart:

...dozivela sam sok...ispekla slatki krompir...a ja te razne bundeve ne volim posebno osim u kremastim supama, fino ispasirane, do poslednjeg vlakna...elem, cujem zdravo, sestra me je mucila da jedem i dobro, vidim ga, oljustim, iseckam...na maslinovom i belom luku poprskan origanom i nekakvim finim biljem resim da ja to pecem pa sta ispadne...nakon pola sata nesto lepo mirise, izvadim, okrenem, dopecem jos kratko, poprskam bundevinim uljem, iseckam maasdam preko svega, mada mi se cini da bi lepse isao domaci sitan sir, na svaki komad stavim malo teskog, crvenog pesta i udavim se...izdasno, ukusno, krckavo mekano...kunem se da se pecenka zvana slatki krompir ne oseca rdjavo...

jel zna neko koliko se krecu cene oblandi,? ja se ne secam kada sam od njih pravila nesto zadnji put

u maksiju 68 u rodi 69 u tempu 79 u disu 83 u univeru 86 u idei 89
:kez:

- - - - - - - - - -

inace za moje danas rucak supa i tortilje punjene mlevenim mesom,preko trapist pa besamel i zapeceno u rerni
ja svoje napunila sa izninstanim povrcem i ljutim kecapom i sa malo sira,pa zapekla na suvo

...jaoj vidi, Rejnbou, Tvajlajt i ostala druzina:heart:! Nisu to poniji, to su magicni poniji:tongue2:

...dozivela sam sok...ispekla slatki krompir...a ja te razne bundeve ne volim posebno osim u kremastim supama, fino ispasirane, do poslednjeg vlakna...elem, cujem zdravo, sestra me je mucila da jedem i dobro, vidim ga, oljustim, iseckam...na maslinovom i belom luku poprskan origanom i nekakvim finim biljem resim da ja to pecem pa sta ispadne...nakon pola sata nesto lepo mirise, izvadim, okrenem, dopecem jos kratko, poprskam bundevinim uljem, iseckam maasdam preko svega, mada mi se cini da bi lepse isao domaci sitan sir, na svaki komad stavim malo teskog, crvenog pesta i udavim se...izdasno, ukusno, krckavo mekano...kunem se da se pecenka zvana slatki krompir ne oseca rdjavo...

Samo ga ja volim :heart:, pa ga uvalim među običan pečeni krompir, sa lukom i ruzmarinom.

...ehehe...da to je ta druzina :heart: obozava ih i ima sve i velike i malecke...a uvek se ljuti kad ne pogodim kako se koja zove :rumenko: Hvala :cmok:

..hoces reci da si čičoku spremila tako, jel to taj isti slatki krompir ili ima jos neki?

..danas bio pire i snicle i spanac....

12333092_10206380914500683_669702372_o.jpg

12334127_10206376564631939_169869016_o.jpg

12334323_10206380925220951_2055247863_o.jpg

12343388_10206380957781765_2056462068_o.jpg

karabatak sa paprikom, brokoli sa kuskusom i salata

u maksiju 68 u rodi 69 u tempu 79 u disu 83 u univeru 86 u idei 89
:kez:

- - - - - - - - - -

inace za moje danas rucak supa i tortilje punjene mlevenim mesom,preko trapist pa besamel i zapeceno u rerni
ja svoje napunila sa izninstanim povrcem i ljutim kecapom i sa malo sira,pa zapekla na suvo

znaci gora si od mene..sve cene znas. :lol:

moram da dignem doope do maxija.

Afro, verujem da je Freja mislila na batat.
On je tako slatkast i bundevast.

- - - - - - - - - -

A čičoku možeš rendati u salate razne, uvek po mali deo tog rizomčića, il korenčića il štagod da je :))))

...ubacim je ja u blender kad pravim onaj sejk ujutro...ubacujem ne znam ni ja sta sve, sta god imam, i bude skroz ok, popijem po 250 ml svako jutro...ali sam mislila da o tome prica
da je pekla pa da probam....ali to cu otom potom..sad ovako ima jos vrlo malo inace....

...hvala...:)

- - - - - - - - - -

..a sta je ovo sa crvenim pasuljOm, m?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back