Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
zagoreo mi dva puta moj rucak:dosadno:
skuvala supu i krompir paprikas za probirace,a sebi ajd da probam prvi put alamatricana spagete.i posto su mi obe ringle sa plinom zauzete,stavim na struju,i to na slabo,kad cvc
nije strasno,dodam malo vina promesam,odem da oribam kupatilo kad opet cvrc...:roll:
skuvala sam i one nesretne dunje koje sam kupila da mirisu na ormanu.e pa ne mirisu uopste.cujem da su to zenske,da sam trebala da kupim muske one mirisu
nisam znala da treba da im gledam u gace kad sam ih uzlmala

ajd da ne kuvamo u subotu ;)

- - - - - - - - - -

hocemo li na vašar ??? :D

- - - - - - - - - -

FESTIVAL POČINJE SVINJOKOLJEM Dele 10.000 hurki i kobasica, peva Zvonko Bogdan

N. Kolundžija | 26. 11. 2015. - 13:38h |

Međunarodni festival hurki i kobasica u Adorjanu kod Kanjiže biće održan po peti put u subotu 28. novembra.
698093_adorjan--kobasice-i-hurke-za-sve-posetioce_f.jpg
Domaćini očekuju da će se kao i prethodnih godina na velikoj gozbi i zabavi naći oko 10.000 gostiju iz naše zemlje i inostranstva, a za sve koji dođu organizatori su obezbedili besplatno degustriranje kobasica i hurki, specijaliteta od iznutrica i mesa nalik kobasici.

Predsednik MZ Adorjan Čaba Boršoš saopštio je da se za takmičenje u spravljanju hurki i kobasica prijavilo više od 80 ekipa iz Srbije, Mađarske i Slovačke.

Petočlane ekipe će na rapolaganju imati po pet kilograma mesa i iznutrica, a njihovo umeće u spravljanju ovih specijaliteta sa svinjokolja ocenjivaće međunarodni žiri.

Manifestacija počinje u sedam sati ujutro prikazivanjem tradicionalnog svinjokolja, a spravljanje hurki i kobasica potrajaće do 14 sati uz muziku svadbarskih orkestara.

- Sve posetioce besplatno ćemo počastiti sa 10.000 komada pečenih hurki i kobasica. Biće pripremljeno 8.500 komada kobasica i 1.500 hurki. Mada je običaj da se na disnotorskim gozbama obično hvale hurke, znamo iz iskustva da bolju prođu imaju kobasice – kaže Čaba Boršoš.

Pod šatrom koja će natkriti 3.000 kvadratnih metara, od 16.30 sati koncert priređuje Zvonko Bogdan, a od 19,30 poznati mađarski sastav „Eda“.

kuvam kompot od jabuka

I ja, samo obogacen + brusnica + suvo grozdje + aronija + visnje + drenjine.

- - - - - - - - - -

corbica s bundevom, junetina s povrcem u voku, crni kineski rezanci
i zelena salata

konacno stigao slow cooker - bice sarmica za vikend : )
Ne znam sto nisam kupila kad sam uhvatila zalet, odgovorise me neki. :roll:
Sad cekam tvoje iskustvo, da se nagovorim opet. :lol:

Samo za Kvinsi :P

Recept je za 4 lista, uvek sam tako i pravila, u nedelju pravim prvi put eksperimentalno od pola mere, obzirom da je samo za nas dvoje i to je previše al ajd... :)))
Za testo je potrebno:
1kg brašna
4 jajeta
1 kašika šećera (ili 2 male)
2 kašičice soli
1 kvasac
1 maslac
0,5 l mleka

U vrelo mleko dodati šećer, izmutiti jaja kao za kajganu (3 kašike ulupanih jaja odvojiti za premazivanje!) , pa u njih nasuti vrelo mleko. Ostaviti da se smlači pa dodati kvasac.
U brašno dodati so pa kad se kvasac digne dodati i njega. Dobro umesiti i izlupati testo (što jače lupaš, puštaš više vazduha, testo će biti više buavo?! (mamino objašnjenje vazdušastog testa :lol:), pa prekriti salvetom i ostaviti da odstoji.
Maslac penasto umutiti i razdeliti na 3 dela.
Oklagijom razvlačiti testo, dobro razvući da ne bude debelo, premazati maslacem i složiti u kocku. Tako tri puta sa odmorom od po 15 minuta.
Urolane štrudle premazati preostalim ulupanim jajima, peći na 200°C oko 45 minuta.

Za fil nemam recept, pravim ga sa oko 200-250g orasa/maka u malo mleka i šećera po ukusu.

Samo za Kvinsi :P

Recept je za 4 lista, uvek sam tako i pravila, u nedelju pravim prvi put eksperimentalno od pola mere, obzirom da je samo za nas dvoje i to je previše al ajd... :)))
Za testo je potrebno:
1kg brašna
4 jajeta
1 kašika šećera (ili 2 male)
2 kašičice soli
1 kvasac
1 maslac
0,5 l mleka

U vrelo mleko dodati šećer, izmutiti jaja kao za kajganu (3 kašike ulupanih jaja odvojiti za premazivanje!) , pa u njih nasuti vrelo mleko. Ostaviti da se smlači pa dodati kvasac.
U brašno dodati so pa kad se kvasac digne dodati i njega. Dobro umesiti i izlupati testo (što jače lupaš, puštaš više vazduha, testo će biti više buavo?! (mamino objašnjenje vazdušastog testa :lol:), pa prekriti salvetom i ostaviti da odstoji.
Maslac penasto umutiti i razdeliti na 3 dela.
Oklagijom razvlačiti testo, dobro razvući da ne bude debelo, premazati maslacem i složiti u kocku. Tako tri puta sa odmorom od po 15 minuta.
Urolane štrudle premazati preostalim ulupanim jajima, peći na 200°C oko 45 minuta.

Za fil nemam recept, pravim ga sa oko 200-250g orasa/maka u malo mleka i šećera po ukusu.

ajd malo pojasni ovo-razvlacis 4 lista (buduce rolne:lol:) odvojeno, sta znaci sloziti u kocku? (ovo si namerno zakukuljila, garant :lol:)

ajd malo pojasni ovo-razvlacis 4 lista (buduce rolne:lol:) odvojeno, sta znaci sloziti u kocku? (ovo si namerno zakukuljila, garant :lol:)

Ne, ne, prvo tu jednu veliku masu testa ispremazivaš ta tri puta.
A slagati u kocku znači da je razvučeš u veliki tanki pravougaonik pa kad premažeš prebacuješ ivice na sredinu i složiš je u kocku.
Ne umem da objasnim, jbga :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back