Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisu lose paprikePogledajte prilog 364926 100 gr kus kusa potopiti 5 min u 100ml vruce vode da upije. U medjivremenu peci 4 velike paprike presecene na pola u rerni da omeksaju. Izdinstati jedan srednji crveni luk na malo mas. Ulja i dodsti 3 kasike balzamika. Dodati 3 plum paradajza i iseckan sve bosiljak. Izmesati sa kus kusom i puniti paprike. Preko ide kozji sir pa nazad u rernu jos 15 min

e bas ti hvala..jos gore, em s ekuva, em se pece. :lol: ne zvuci l;ose, al opet moram da kuvam..:rida:

pa ko ti brani da napraviš i ti slavski ručak, mrsan naravno :D

- - - - - - - - - -

elem, jel ko zan kako spasiti šerpicu, rostfraj sa debelim dnom, u kojoj se kuvala voda pa je uvrilo do poslednje kapi ....

sad je dno crno, a pod prstima se ne oseca nikakva skrama..

- - - - - - - - - -

elem, jel ko zan kako spasiti šerpicu, rostfraj sa debelim dnom, u kojoj se kuvala voda pa je uvrilo do poslednje kapi ....

cista suva so, bez vode..sipaj, neka odstoji par minuta i onda uzmi onaj sundjer i ribaj abrazivnom stranom (ne ostecuje serpu), ali gledaj da uvek ribas sa slojem soli. ja sam mnogo puta spasila svoje serpe tako. :mrgreen: :lol:

ako sipas vodu so delovati.

- - - - - - - - - -

sad ne znam sta ti je to rostfraj tjah kakvo je dno. moje serpe su optica sive skroz i metalac isto one sive (ne znam dal su te inox), a imam samo jednu metalac za koju mislim da je od emajla. ali sam ih sve tako spasavala i ove sive i ovu emajliranu.

kod mene opet supa
peceni krompirici i meso i pohovane bukovace
i pravim opet strdlu, trazili
jednu s makom, drugu sa rogacem
nikad nisam pravila s rogacem i mislim da mi se nece ni svideti :D
С рошчићима како би то моја мати рекла.
Мало додај у млеко ванилин шећера, рума и рендане лимунове коре.

ja nesto mislim da ovi u zdravoj hrani podvaljuju sa tim rogacem.po mom secanju iz detinjstva rogac ima jak specifican ukus koji ne volim.ali pregrmim ja to i kupim jer sam cula da skida visok holesterol.ovaj rogac sladak i nema nikakve veze sa onim od pre
inace za danas za muske testo sa mesom.ostalo kao uvek i testo i mesa,pa ja pomesala sebi sa corbastim pasuljem od prekjuce i zaljutila.jao sto je dobro

boraniju i junece snicle

122996081020634632191589-1.jpg

122995481020634639831780-1.jpg

kod mene opet supa
peceni krompirici i meso i pohovane bukovace
i pravim opet strdlu, trazili
jednu s makom, drugu sa rogacem
nikad nisam pravila s rogacem i mislim da mi se nece ni svideti :D

ja bas mrzim rogac :P
kod nas toga ima ko pljeve
kao klinci smo brali iz zezanja...niko ga nije specijalno zarezivao
hranila se i stoka rogacem...sad je opet popularan
i odlicno se proda sav rod
prave se neke fensi rakije, likeri, namazi...
shatro je vrlo zdrav
al jbga, meni je taj ukus nepodnosljiv...

kum mog oca dolazi iz slovenije neki dan i sav sretan kaze kupio domaceg rogaca
a moj cale kaze - sta se to kupuje? njemu tako normalno da odes u brdo i uberes.... :lol:

ja nesto mislim da ovi u zdravoj hrani podvaljuju sa tim rogacem.po mom secanju iz detinjstva rogac ima jak specifican ukus koji ne volim.ali pregrmim ja to i kupim jer sam cula da skida visok holesterol.ovaj rogac sladak i nema nikakve veze sa onim od pre
inace za danas za muske testo sa mesom.ostalo kao uvek i testo i mesa,pa ja pomesala sebi sa corbastim pasuljem od prekjuce i zaljutila.jao sto je dobro

ja isto ne mogu da ga smislim
i kupim jer ubedim sebe da nemam pojma, ako pise domacica da sprema strudlu sa njim i jos par forumasica, sta ja tu filozofiram
i kupim i otvorim malo kesicu da probam
ok, slatkasto i uopste nije tako strasno..nije bas da padam u nesvest od odusevljenja, al moci ce za kolac
i stavim u viseci deo od kuhinje iznad sudopere
i posle tri dana perem sudove i hocu da umrem od mirisa koji mi izaziva mucninu
isto kao kad se moja drugarica u bedak fazi naduvavala danima sa marom, a meni zlo kako pridjem njenom stanu da je nateram da izadje napolje i odvedem je u setnju
i shvatim da je to od rogaca
samo sam ga bacila, kolac nije video
i nemam zelju da to ponovim ikad vise
valjda jos nisam u toj razvojnoj fazi da mogu da svarim taj miris
taman sam se konsolidovala sa zumancima

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

tako ja izmarinirala ramstek u maslinovom ulju, a drug kaze - daj ja cu to da obogatim i da ga spremim
i doda soja sosa i jos milion tih sosica karamel boje..sve sto je nasao u mojoj kuhinji
meso je bilo izuzetno ukusno, a gril tiganj sam posle mogla samo da bacim koliko se sve zalepilo i ututkalo

- - - - - - - - - -

...jaooo bre Divkaaaa :rida: kako bi sad to smlatila....
...mozda bi moglo mleveno pilece...moram da vidim ovde prekoputa jel bi mi samleli....

nemoj, bolje uzmi junece
piletina ti je najgore meso na trzistu, jer je prepuna koncentrata i hormona

ja isto ne mogu da ga smislim
i kupim jer ubedim sebe da nemam pojma, ako pise domacica da sprema strudlu sa njim i jos par forumasica, sta ja tu filozofiram
i kupim i otvorim malo kesicu da probam
ok, slatkasto i uopste nije tako strasno..nije bas da padam u nesvest od odusevljenja, al moci ce za kolac
i stavim u viseci deo od kuhinje iznad sudopere
i posle tri dana perem sudove i hocu da umrem od mirisa koji mi izaziva mucninu
isto kao kad se moja drugarica u bedak fazi naduvavala danima sa marom, a meni zlo kako pridjem njenom stanu da je nateram da izadje napolje i odvedem je u setnju
i shvatim da je to od rogaca
samo sam ga bacila, kolac nije video
i nemam zelju da to ponovim ikad vise
valjda jos nisam u toj razvojnoj fazi da mogu da svarim taj miris
taman sam se konsolidovala sa zumancima

- - - - - - - - - -

tako ja izmarinirala ramstek u maslinovom ulju, a drug kaze - daj ja cu to da obogatim i da ga spremim
i doda soja sosa i jos milion tih sosica karamel boje..sve sto je nasao u mojoj kuhinji
meso je bilo izuzetno ukusno, a gril tiganj sam posle mogla samo da bacim koliko se sve zalepilo i ututkalo

- - - - - - - - - -

nemoj, bolje uzmi junece
piletina ti je najgore meso na trzistu, jer je prepuna koncentrata i hormona

..pa ne mogu junece, ne bi smela crvena mesa...zato i gledam pilece....receno mi je tako, piletina, teletina, curetina i riba.....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back