Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sinoc ovo (mada slike nisu od sinoc, vec od prethodnog puta)
kiflice punjene sosom od lisicarki
k1.jpg
k2.jpg

Ma taman posla da stavljam paradajz nego sam pisala da u svako jelo s paradajzom stavljam bosiljak, a stavljam ga i u sarme, al bez paradajza:D
I ja inace ( kao i tvoja mama) pravim sarme, ne stavljam samo nikakve zaprske jer je vec od ovih dimljenih svinjarija masna do zla boga.
I ovde u Nemackoj u kiseo kupus stavljaju obavezno susenu kleku pa je i ja stavljam i u sarme i u podvarak ( lorber naravno obavezan).

Ja te sarme pravim jednom i to u januaru, onda ih jedemo 6 dana . Sarme su najbolje ako se krckaju na smederevcu pa onako na kraj plotne,
ali su ok i ovako. najvazniji je u celoj toj prici ( moje iskustvo) dobar kiseo kupus, Oni fini, veliki, providni listovi.

jesu...dok sam zivela u kuci imali smo smederevca i znam da sam obozavala da vidim sarme kako se krckaju na njemu. :lol:

- - - - - - - - - -

Pa ono...nije ti palo na pamet da sam 25+ godina van Srbije i da se nekad ne umem izraziti kako treba.
Nebitno, ne menja moj stav o tome da meso ne tretiram pre nego sto ga zavijem u listove kiselog kupusa.

dobro, ti koristis zivo meso, drugi ga tretiraju koliko da dobije boju, sto znaci da meso nije potpuno obradjeno. kaso sto ne stavljam zivo meso u sarmu, ne stavljam ni u paprike, ni u tikvice, ni u patlidzan kada punim.

- - - - - - - - - -

Ја прво упржим пиринач, после додам месо, бибер и алеву паприку.

Месо се не пржи дуго, само да изгуби црвену боју.

А после се сармице крчкају...

Иначе, не волим да се стављају јаја и слично у фил, ја волим кад је растресито.

jaja i ne idu u sarmu,nego ga neki ubace najverovatnije radi vezivanja smese.

O bože, sto ljudi sto ćudi, sto žena dvesta sisa, sto forumaša hiljade ukusa o kojima ne vredi raspravljati :)))))

- - - - - - - - - -

Ali da dodam za tv da svakako izdinstam luk i tek malo mesce pre filovanja čega god / sarma, paprika, tikvica, vinov list, zelje...

Ja ipak volim kad su takve da se od jedne jedine najedem. :mrgreen:

Takodje :lol:

- - - - - - - - - -

Pa ono...nije ti palo na pamet da sam 25+ godina van Srbije i da se nekad ne umem izraziti kako treba.
Nebitno, ne menja moj stav o tome da meso ne tretiram pre nego sto ga zavijem u listove kiselog kupusa.

Takve kuva moja gazdarica i stalno se hvali kako njene sarme nema sanse da se raspadnu.
Naravno da nema kad se pretvore u cvrstu grudvu. Mozes da se kuglas sa njom :lol:
Nemam nista protiv, ukusno je.......ali nekako kad vidim rozikasto meso u sarmi, odjednom mi se ne jede....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back