Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da me ne mrzi sad bih trazio taj post da se uverimo ko je onomad pisao o pravljenju bolonjeze sosa koje traje dva sata.

Brate Bleki, ako me citas: posto si ti u banovini jos neki period ( :mrgreen: ), aj zivota ti nadji taj post. Nije to bilo tako davno....sta znam, mozda pre 5-6 meseci, mozda i manje. Na ovoj temi znaci. Ja sam gotovo 100% siguran da je Rayela to napisala, i sad me bas zanima da li tripujem. :lol:
Hvala unapred.
Hehehehehe:D
Ja ovde skoro nikada i ne pisem, a taj sos i ne volim, pa sigurno nisam ja.

Forumasica iz Nemacke i pocinje joj nick sa "R".
Ako sam pobrkao - izvini. Nije razlog da mi odmah u reputaciji saljes da sam budala. :sad2:

Inace ta forumasica ume dobro da kuva, jedna od retkih ovde. Samo to za taj sos mi je malo preterano, ali inace je dobra.

nije rajka, nego neka ale ocjana domacica ili tako nesto. ima i youtube kanal.

@tema boranija

- - - - - - - - - -

i ne zna da kuva, ocajno kuva sarmu...ima i temu kako je kuva na pdf kulinarstvo...ona stavlja zivo meso u sarmu, a ne proprzeno. :sad2: zato sma je i upamtila, stvarno je ocajna domacica. :lol:

Forumasica iz Nemacke i pocinje joj nick sa "R".
Ako sam pobrkao - izvini. Nije razlog da mi odmah u reputaciji saljes da sam budala. :sad2:

Inace ta forumasica ume dobro da kuva, jedna od retkih ovde. Samo to za taj sos mi je malo preterano, ali inace je dobra.
Ijuu, pa ja sam mislila da si ti covek sirokije4h pogleda pa da ces razumeti da je reputacija bila upucena to sir with love;)

nije rajka, nego neka ale ocjana domacica ili tako nesto. ima i youtube kanal.

@tema boranija

- - - - - - - - - -

i ne zna da kuva, ocajno kuva sarmu...ima i temu kako je kuva na pdf kulinarstvo...ona stavlja zivo meso u sarmu, a ne proprzeno. :sad2: zato sma je i upamtila, stvarno je ocajna domacica. :lol:

Nasa ( forumska) domacica? Ona bre pravi kolace i pite, strudle, buhtle pa rastura. Ova njena jela nisam bas pratila, a zaista je cudno da neko pravi punjene paprike
ili sarme ( ili bilo sta punjeno) a da pre toga ne proprzi lukac i meso.

Nasa ( forumska) domacica? Ona bre pravi kolace i pite, strudle, buhtle pa rastura. Ova njena jela nisam bas pratila, a zaista je cudno da neko pravi punjene paprike
ili sarme ( ili bilo sta punjeno) a da pre toga ne proprzi lukac i meso
.

Evo ja pravim. Sta je tu cudno?
Inace moja mama je przila luk i meso, doda pirinac, jos malo proprzi i puni paprike, listove kupusa ili nesto drugo. Medjutim kad sam se udala ( a ima tome 34 godine ) primetim da moja svekrva to ne radi vec sve izmesa,zivo, i puni. Ona je tvrdila da je tako ukusnije, moja mama naravno da je ukusnije przeno - ja sam jednom napravila na oba nacina i prvo sipala u tanjir jedno, posle drugo - i nisam osecala razliku u ukusu kad jedem, nikakvu. I od onda ja radim na nacin moje svekrve, jednostavnije je, brze i manje sudova prljam .
A moja komsinica kad kuva corbast pasulj prvo isprzi crni luk, kaze tako je ukusniji pasulj. O ukusima ( i nacinu kuvanja ) ne vredi raspravljati

Evo ja pravim. Sta je tu cudno?
Inace moja mama je przila luk i meso, doda pirinac, jos malo proprzi i puni paprike, listove kupusa ili nesto drugo. Medjutim kad sam se udala ( a ima tome 34 godine ) primetim da moja svekrva to ne radi vec sve izmesa,zivo, i puni. Ona je tvrdila da je tako ukusnije, moja mama naravno da je ukusnije przeno - ja sam jednom napravila na oba nacina i prvo sipala u tanjir jedno, posle drugo - i nisam osecala razliku u ukusu kad jedem, nikakvu. I od onda ja radim na nacin moje svekrve, jednostavnije je, brze i manje sudova prljam .
A moja komsinica kad kuva corbast pasulj prvo isprzi crni luk, kaze tako je ukusniji pasulj. O ukusima ( i nacinu kuvanja ) ne vredi raspravljati
Moguce, ali za mene je zakon da uvek prvo isprzim meso i luk ( svejedno sta pravim) pa onda idem dalje.

- - - - - - - - - -

Ima razlike u ukusu, pa da nema niko se ne bi cimao da dinsta meso msm ono...
Vidi, mozda za nekoga i nema, ima ljudi koji nisu tako osetljivi na ukuse. Medjutim tako se pravi i gulas i sve moguce drugo.

Vidi, mozda za nekoga i nema, ima ljudi koji nisu tako osetljivi na ukuse. Medjutim tako se pravi i gulas i sve moguce drugo.

Jednom sam samo u životu probala tako napravljenu sarmu i uopšte mi se nije dopalo, imala je ukus na mesni narezak, eto tako nekako.

Uvek dobro propržim meso za sarmu, paprike tikvice i šta ti ja znam, tako je ukusnije, a i nije neko cimanje, šta dvaes minuta gore-dole nebitno skroz.

i luk kad neko sprzi i ne izdinsta ga kako treba, luk ne smije da potamni i treba ga bas isitniti, dugo dinstati i dolivati vodu.
mi ga isitnimo u blenderu pa ga onda dinstamo da ne smrdi u jelu nego da fin ukus

- - - - - - - - - -

naravno odvojeno se prvo proprzi meso na teflonu ili nekoj dobroj tavi

U Bosni i Hrvatskoj se uglavnom tako spremaju i sarme i paprike, sa svežim mesom, bez prženja. Plus se dodaju i sveža jaja i rendana šargarepa.
Kad se skuva meso bude kompaktno, stisnuto, da tako kažem, nije rastresito kao kad se prvo isprži.Mama je imala izraz za to '' zdudano ''. Zato je
i ukus bio drugačiji. Lično nemam ništa protiv oba načina, svako kuva onako kako je naučio. Zato volim da gledam emisije o kuvanju. Svašta se novo
može naučiti, ništa nije sveto slovo, sve je podložno promeni.

]U Bosni[/B] i Hrvatskoj se uglavnom tako spremaju i sarme i paprike, sa svežim mesom, bez prženja. Plus se dodaju i sveža jaja i rendana šargarepa.
Kad se skuva meso bude kompaktno, stisnuto, da tako kažem, nije rastresito kao kad se prvo isprži.Mama je imala izraz za to '' zdudano ''. Zato je
i ukus bio drugačiji. Lično nemam ništa protiv oba načina, svako kuva onako kako je naučio. Zato volim da gledam emisije o kuvanju. Svašta se novo
može naučiti, ništa nije sveto slovo, sve je podložno promeni.

za svojih 36 godina jos nisam pojeo takvu sarmu ili punjenu papriku, a pojeo sam ih poprilicno u raznim dijelovima bih.

fullsizerender-1.jpg

sta ima veze sto si iskusna kad pojma nemas o kuhanju, osnove ti fale, jel se tako kuca kuci??
evo moj komsija dasic, covjek vozi auto 40 godina i dalje ne zna voziti

moguće da si u pravu, ali ni ti nisi bolji, kako da znaš tu tanku razliku između prženog i živog mesa, kad ne voliš teške ukuse poput pihtija, kavurme, papaka u saftu, škembića u saftu ili pohovanih,
no imaš vremena, nauči se to

Jaoooo kako je romatična fotkica :zaljubljena:

Tema: dvojac, radost, milina i dragost. Oduševljena sam. :aha:

smuti, banana, jabuka, sjemenke razne i aronija. <333

- - - - - - - - - -

moguće da si u pravu, ali ni ti nisi bolji, kako da znaš tu tanku razliku između prženog i živog mesa, kad ne voliš teške ukuse poput pihtija, kavurme, papaka u saftu, škembića u saftu ili pohovanih,
no imaš vremena, nauči se to

slazem se nedo, ne moze to bez safta. i salim se malo, nisam ja tolko los.

sta ima veze sto si iskusna kad pojma nemas o kuhanju, osnove ti fale, jel se tako kuca kuci??

- - - - - - - - - -

evo moj komsija dasic, covjek vozi auto 40 godina i dalje ne zna voziti
Pa ima i onih ( uglavnom muskaraca) i sto misle da su veliki ljubavnici, a nemaju pojma:D
I lepo ti je Neda rekla. Ako ne volis pihtije i skembice, uznutrice ( kavurmu ne jedem ni ja:D),
telecu glavu u skembetu, onda si ti onako gurman ali neka lajt varijanta.

Ali za przen luk i meso si u pravu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back