Велебит
Domaćin
- Poruka
- 3.009
Nema lepsih i boljih sarmi od onih koje pravi majka od mog druga. Minijaturne, od zelja ili kupusa, savrsenog oblika i ukusa. Iz srca srpske Bosne. Jedva cekam Arandjelovdan

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Nema lepsih i boljih sarmi od onih koje pravi majka od mog druga. Minijaturne, od zelja ili kupusa, savrsenog oblika i ukusa. Iz srca srpske Bosne. Jedva cekam Arandjelovdan![]()

Bogami i ja, onda pojedem dve i kao nisam mnogo jelaJa ipak volim kad su takve da se od jedne jedine najedem.![]()
Bogami i ja, onda pojedem dve i kao nisam mnogo jela![]()

Rekoh vec sta mi je smesno.
@Rayela: izvinjavam se zvanicno. Ono sa dva sata kuvanja sosa bolonjeze ipak nisi bila ti.![]()

Ma taman posla da stavljam paradajz nego sam pisala da u svako jelo s paradajzom stavljam bosiljak, a stavljam ga i u sarme, al bez paradajza
I ja inace ( kao i tvoja mama) pravim sarme, ne stavljam samo nikakve zaprske jer je vec od ovih dimljenih svinjarija masna do zla boga.
I ovde u Nemackoj u kiseo kupus stavljaju obavezno susenu kleku pa je i ja stavljam i u sarme i u podvarak ( lorber naravno obavezan).
Ja te sarme pravim jednom i to u januaru, onda ih jedemo 6 dana . Sarme su najbolje ako se krckaju na smederevcu pa onako na kraj plotne,
ali su ok i ovako. najvazniji je u celoj toj prici ( moje iskustvo) dobar kiseo kupus, Oni fini, veliki, providni listovi.

Pa ono...nije ti palo na pamet da sam 25+ godina van Srbije i da se nekad ne umem izraziti kako treba.
Nebitno, ne menja moj stav o tome da meso ne tretiram pre nego sto ga zavijem u listove kiselog kupusa.
Ја прво упржим пиринач, после додам месо, бибер и алеву паприку.
Месо се не пржи дуго, само да изгуби црвену боју.
А после се сармице крчкају...
Иначе, не волим да се стављају јаја и слично у фил, ја волим кад је растресито.
))))Ja ipak volim kad su takve da se od jedne jedine najedem.![]()

Pa ono...nije ti palo na pamet da sam 25+ godina van Srbije i da se nekad ne umem izraziti kako treba.
Nebitno, ne menja moj stav o tome da meso ne tretiram pre nego sto ga zavijem u listove kiselog kupusa.

Svinjski jezik
je izuzetno ukusan
.Kuvan svinjski jezik sa makaronima i krompirom.
Svinjski jezik
je izuzetno ukusan
.