Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
smuti, banana, jabuka, sjemenke razne i aronija. <333

- - - - - - - - - -

slazem se nedo, ne moze to bez safta. i salim se malo, nisam ja tolko los.

ubice te zena zdravom hranom :heart:

a ja isto ne volim nista punjeno zivim mesom
bas mi ima onako kuvani nepotpuni zdundani ukus
i zivo me zanima kako li izgledaju mantije, posto se one pune zivim mesom i nemam bas zelju da probam

Poslednja izmena:
Ja mislio samo najvece seljacine prze prvo meso pa ga onda zavijaju u kupus kad ono medjutim.... :lol:

Sarma, koja se kuva satima....u to stavljate vec peceno meso - najveci ste carevi, LOL. :worth: :rotf:

ne znam sta je tebi tu smesno...postoji razlika izmedju proprziti i iprziti...luk i meso proprzeni daju drugaciji ukus, nego kada se sjedine i kuvaju zivi.

a peceno je nesto sasvim drugo.

- - - - - - - - - -

bila sma u pravu...ale ocajna domacica pravi bolonjez sos 2 sata, evo ga i youtube klip. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

e ako me en bude mrzelo ima da ga kuvam jednom 2 sata pa cu da javim kakav je ukus:lol:

Ja mislio samo najvece seljacine prze prvo meso pa ga onda zavijaju u kupus kad ono medjutim.... :lol:
Sarma, koja se kuva satima....u to stavljate vec peceno meso - najveci ste carevi, LOL. :worth: :rotf:

ćuti tu i idi na pecanje....sve ti znaš.....:rtfm:

images

Ја прво упржим пиринач, после додам месо, бибер и алеву паприку.

Месо се не пржи дуго, само да изгуби црвену боју.

А после се сармице крчкају...

Иначе, не волим да се стављају јаја и слично у фил, ја волим кад је растресито.

Ја прво упржим пиринач, после додам месо, бибер и алеву паприку.

Месо се не пржи дуго, само да изгуби црвену боју.

А после се сармице крчкају...

Иначе, не волим да се стављају јаја и слично у фил, ја волим кад је растресито.

Ja stavljam u tu smesu za sarmu i silne druge zacine kao recimo bosiljak koji i inace stavljam u svako jelo sa mlevenim mesom ( ili skoro svako),
a ako negde ima paradajza onda je to zakon. Ovo za jaja zaista prvi put cujem i mislim da nema veze s mozgom.

slavska sarma moje mame.....
1 kg mlevenog mesa mešanog pola/pola,
crni luk, pirinač, aleva paprika, biber, lovor list, 1/2 kg dimljene slanine ili dobro dimljenog suvog vrata isečeno na kockice i ubačeno u preprženo meso da se malko pržucne i otpusti miris i ukus,
kupus ako je prekiseo ili preslan se ispere u par voda i onda se filuje, za slavu su se pravile male sarme.
ređa se u ogromnu šerpu, red sarmi, pa između suva rebra mesnata, slanina, suvi vrat, kolenica ili dve butkice, pa sarme i tako do vrha, kad poređa listove kupusa kao ćebence odozgo,
to se sve prelije zaprškom od masti/ ulja i aleve paprike, nalije vodom i baci na ringlu da krčka 12 sati, noć pred slavu se ubaci u rernu i zapeče,
pola familije uglavnom završi na hitnoj da im se skine pritisak i spreče šlogovi i infarkti i srede stomaci, molili je ljudi da malo smanji doživljaj, al jok, il se pravi il se ne pravi......
p.s tako nekako izgleda i svadbarski kupus :mrgreen:

a što paradajz bre? kiselo na kiselo, nema svrhu paradajz u sarmi......
Ma taman posla da stavljam paradajz nego sam pisala da u svako jelo s paradajzom stavljam bosiljak, a stavljam ga i u sarme, al bez paradajza:D
I ja inace ( kao i tvoja mama) pravim sarme, ne stavljam samo nikakve zaprske jer je vec od ovih dimljenih svinjarija masna do zla boga.
I ovde u Nemackoj u kiseo kupus stavljaju obavezno susenu kleku pa je i ja stavljam i u sarme i u podvarak ( lorber naravno obavezan).

Ja te sarme pravim jednom i to u januaru, onda ih jedemo 6 dana . Sarme su najbolje ako se krckaju na smederevcu pa onako na kraj plotne,
ali su ok i ovako. najvazniji je u celoj toj prici ( moje iskustvo) dobar kiseo kupus, Oni fini, veliki, providni listovi.

Ma taman posla da stavljam paradajz nego sam pisala da u svako jelo s paradajzom stavljam bosiljak, a stavljam ga i u sarme, al bez paradajza:D
I ja inace ( kao i tvoja mama) pravim sarme, ne stavljam samo nikakve zaprske jer je vec od ovih dimljenih svinjarija masna do zla boga.
I ovde u Nemackoj u kiseo kupus stavljaju obavezno susenu kleku pa je i ja stavljam i u sarme i u podvarak ( lorber naravno obavezan).

Ja te sarme pravim jednom i to u januaru, onda ih jedemo 6 dana . Sarme su najbolje ako se krckaju na smederevcu pa onako na kraj plotne,
ali su ok i ovako. najvazniji je u celoj toj prici ( moje iskustvo) dobar kiseo kupus, Oni fini, veliki, providni listovi.

Moja svekrva razlista kiseli kupus, pa te listove stavi u zamrzivač. I onda mota sarme i u julu, kada nama puni papriku, jer "deca" ne jedu paprike ni u kakvom obliku.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back