Meda
Elita
- Poruka
- 18.736
ma znam
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa ima i onih ( uglavnom muskaraca) i sto misle da su veliki ljubavnici, a nemaju pojma
I lepo ti je Neda rekla. Ako ne volis pihtije i skembice, uznutrice ( kavurmu ne jedem ni ja),
telecu glavu u skembetu, onda si ti onako gurman ali neka lajt varijanta.
Ali za przen luk i meso si u pravu.
smuti, banana, jabuka, sjemenke razne i aronija. <333
- - - - - - - - - -
slazem se nedo, ne moze to bez safta. i salim se malo, nisam ja tolko los.

Ja mislio samo najvece seljacine prze prvo meso pa ga onda zavijaju u kupus kad ono medjutim....
Sarma, koja se kuva satima....u to stavljate vec peceno meso - najveci ste carevi, LOL.![]()
![]()

za 45 mihn..i savijeno i peceno. milina!pita sa sirom, kupovne kore, mlad sir.
gotovo!

ne znam sta je tebi tu smesno...
Ja mislio samo najvece seljacine prze prvo meso pa ga onda zavijaju u kupus kad ono medjutim....
Sarma, koja se kuva satima....u to stavljate vec peceno meso - najveci ste carevi, LOL.![]()
![]()

ćuti tu i idi na pecanje....sve ti znaš.....
![]()

![]()

Ја прво упржим пиринач, после додам месо, бибер и алеву паприку.
Месо се не пржи дуго, само да изгуби црвену боју.
А после се сармице крчкају...
Иначе, не волим да се стављају јаја и слично у фил, ја волим кад је растресито.
Ja stavljam u tu smesu za sarmu i silne druge zacine kao recimo bosiljak koji i inace stavljam u svako jelo sa mlevenim mesom ( ili skoro svako),
a ako negde ima paradajza onda je to zakon. Ovo za jaja zaista prvi put cujem i mislim da nema veze s mozgom.

pita sa sirom, kupovne kore, mlad sir.
gotovo!
za 45 mihn..i savijeno i peceno. milina!![]()
Ma taman posla da stavljam paradajz nego sam pisala da u svako jelo s paradajzom stavljam bosiljak, a stavljam ga i u sarme, al bez paradajzaa što paradajz bre? kiselo na kiselo, nema svrhu paradajz u sarmi......
Sarme su i jedino jelo koje zamrzavam , a i i jedino koje mogu da jedem razmrznute.Zamrznes i mozes jesti i u maju ako ti je ceif.![]()
Sarme su i jedino jelo koje zamrzavam , a i i jedino koje mogu da jedem razmrznute.
Sutra, pileća krilca koja su vć u marinadi, roštilj, mmmmmmmmmmmmmm njam, njam![]()
Ma taman posla da stavljam paradajz nego sam pisala da u svako jelo s paradajzom stavljam bosiljak, a stavljam ga i u sarme, al bez paradajza
I ja inace ( kao i tvoja mama) pravim sarme, ne stavljam samo nikakve zaprske jer je vec od ovih dimljenih svinjarija masna do zla boga.
I ovde u Nemackoj u kiseo kupus stavljaju obavezno susenu kleku pa je i ja stavljam i u sarme i u podvarak ( lorber naravno obavezan).
Ja te sarme pravim jednom i to u januaru, onda ih jedemo 6 dana . Sarme su najbolje ako se krckaju na smederevcu pa onako na kraj plotne,
ali su ok i ovako. najvazniji je u celoj toj prici ( moje iskustvo) dobar kiseo kupus, Oni fini, veliki, providni listovi.