Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dajte sliku drockica.

kad ces da pocnes da koristis gugl :lol:
evo slike sa neta, ukucaj dronjci (ja ih zovem drocke, drockice po juznjacki, rasireniji je naziv dronjci kako dusa rece)

IMG_9017.jpg

IMG_9024.jpg

paradajz-corba-kako-je-ja-pravim-e9a25ff173b3c639ddaa604f90bf0282_header.jpg

evo ti recept http://prijatno-recepti.blogspot.com/2009/04/dronjci-za-supu-kako-ih-napraviti.html

davla sam ti bas na ovoj temi i ti mi rece u boni hvala i da ces da probas
sto ne sacuva tad bem te, sad opet da kuckam :lol:

nikakva mudrost
uprzim luka, beli luka i malo sargarepe
onda sipam vodu i ribu (ja furam uglavnom filete riba da se ne jurim sa koskama po tanjiru, ti uzmi koju oces, ja furam od recnih, a ti kako oces) i kad imam dodam paskanat i/ili celer malo....kad nemam nema veze
to se krcka dvadesetak min, riba se brzo skuva
kad je pri kraju dodam onu kesicu zacina za riblju corbu, i probam ako treba dodam jos neke zacine tipa biber persun i so vegeta...sta vec volis i kako volis
to se prokrcka jos pet min i gotovo

e sad kako ti volja ali ja dodajem svoje "drockice" tako ih zovem, ne znam drugi kako ih zovu....jaja smuckas sa brasnom i sipas, nisu knedle jer sipam ko zmijice ko rezance
neko pravi sa knedlama, neko sa makaronama mesa...ili nista....kako volis...

i mozes ako volis zaprsku onu pravu, ja to ne stavljam
stavim onu belu zaprsku il kako se vec zove (smuckam kasiku brasna sa malo vode i sipam) da zgusnem

nemoj da pisem treci put :tiganj:

Oh, e pa hvala i sa moje strane.

oprosti al ich gu ne volim :rumenka:

setih se brata od tetke koji ne jede paprike, zamisli ne jede paprike u sred le....kad god to izjavi dobije prigodno pitanje - a koje jedes :eek:
:zcepanje:

Паприка је диииивна поврћка и у све се меша.

Нема он појма.

А за мућкалицу знам доста људи који је воле, тако да, опроштено ти је :lol:

Паприка је диииивна поврћка и у све се меша.

Нема он појма.

А за мућкалицу знам доста људи који је воле, тако да, опроштено ти је :lol:

ne znam sestro al da skoce sebi u brk i da upropaste izrostiljano meso kuvanjem u tom povrcu, pa blasfemija :pop:
zavaljujem :lol:
aj pa prijatno

jao sto sam skuvala kupljenu cezar salatu, pa nema mi ravne :zkez:
eno je u frizu da se razladi

corba ce u djubre :rida: ....znam da se ukiseljenost oseti ali to kod supa se lakse provali, ovde sa ovim zacinima moze da se maskira, necu da se zezam preko 12h stoji

- - - - - - - - - -

uzela paradajz sos da skuvam kupus imam glavicu
gleda ona mene gdeledam ja nju, nece sama da se skuva kucka :aha:
videcu sutra ranom zorom da je skuvam, sad sanse nema

salate tona, obarila 4 jajca, dva sam satrla uz salatu, dva ću doveče,
i sad ne mogu da dišem koliko sam se najela,
i posle kažu zdrava hrana, nikad mi ne smeta kad njupnem pljesku i dodatke,:mrgreen:
niš me ne muči, a ove povrćke se samo grebu iznutra :evil:

Danas ću napraviti na brzaka samo paradajz supu, grilovane tikvice i ostatak imam od juče što sam spremila, još salatu da napravim i da se najedemo ko prasići, ako budemo mogli jesti uopšte.
Posle sladoled, onaj tvajs sa rumom, uopšte nije loš.
Inače gledam neke lagane fine kremaste torte da napravim za rođus ako ne bude bilo zilion stepeni.
Ako bude, dobiće lubenicu i doviđons.

ja sam danas bolesna, ostala sma kuci i resila da nutritivno ugodim sebi, a ne svojim dragima
dakle-kuvam danas tajlandsku klopu
pad thai sapirincem, piletinom, mladim lukom, limetom, djumbirom i ljutom paprikom
na kokosovom ulju
preliv od kikirik putera
ako mi to ne procisti sinuse nista nece
slikacu posle

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back