- Poruka
- 66.559
ukus mi je između breskve i šantelije (vinogradarske breskve), mada je bliže breskviprvi put čujem, i kakav je ukus,smokva ili breskva?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ukus mi je između breskve i šantelije (vinogradarske breskve), mada je bliže breskviprvi put čujem, i kakav je ukus,smokva ili breskva?
pa msm.lepo kupiš šePtelijeukus mi je između breskve i šantelije (vinogradarske breskve), mada je bliže breskvi

ukus mi je između breskve i šantelije (vinogradarske breskve), mada je bliže breskvi

Kako u kom kraju... kod mene u Podgorini je šantelija, ali vinogradarsk breskva ne mož' da omane.![]()

Te se kajsije zovu septelije, obicno su ih ljudi imali po avlijama , sitne su, ali otkidaju sa mirisom i ukusom.moj deda je imao samo jedno drvo te kajsije u vinogradu
i to sto kazes, nenormalno dobro je mirisala..bile su sitne i preslatke..valjda je to autohtona vrsta
i imao je dva drveta jabuka koje su se zvale saronke
ukusnije jabuke nikad nisam jela i samo sam ih jednom nasla na pijaci na vidikovcu i ispostavilo se da je prodavac bas iz kraja iz kog je bio i moj deda
ja cu danas na adu, posle ce drug da me vodi na pizzu..juce sam izmarinirala curetinu, dete moze da bira ili da je spremi sama ili da ide sa nama

kuvala riblju corbu...kuku dajem otkaz, istopih se
kad ne kuvam ne valja, nisam ljubitelj odsustva kuvanih jela
kad kuvam jos gore, na ovoj vrelini samo da se obesis
Pre besenja daj recept.Kako je kuvas.Volim da jedem ali niko ne zna da kuva a ne jedem previse masnu hranu,samo malo.

probala sam vise varijanti i meni je ovaj moj nacin najlepsi, sa ovim zacinom i bez vinaKuvam corbu slicno kao Metla samo odavno ne koristim zacin za riblju corbu vec sipam paradajz i kad je corba vec na stolu casu belog vina na oko 4l corbe.
Drockice kod mene zovu "dronjci". Ja u zadnje vreme sipam dve-tri kasike prosa u corbu u isto vreme kad i stavim ribu, i jednom i drugom treba oko 15-20 minuta da se skuva. Em se corba zgusne, ne treba brasno, em je odlican ukus , em zdravo
davla sam ti bas na ovoj temi i ti mi rece u boni hvala i da ces da probas
sto ne sacuva tad bem te, sad opet da kuckam
nikakva mudrost
uprzim luka, beli luka i malo sargarepe
onda sipam vodu i ribu (ja furam uglavnom filete riba da se ne jurim sa koskama po tanjiru, ti uzmi koju oces, ja furam od recnih, a ti kako oces) i kad imam dodam paskanat i/ili celer malo....kad nemam nema veze
to se krcka dvadesetak min, riba se brzo skuva
kad je pri kraju dodam onu kesicu zacina za riblju corbu, i probam ako treba dodam jos neke zacine tipa biber persun i so vegeta...sta vec volis i kako volis
to se prokrcka jos pet min i gotovo
e sad kako ti volja ali ja dodajem svoje "drockice" tako ih zovem, ne znam drugi kako ih zovu....jaja smuckas sa brasnom i sipas, nisu knedle jer sipam ko zmijice ko rezance
neko pravi sa knedlama, neko sa makaronama mesa...ili nista....kako volis...
i mozes ako volis zaprsku onu pravu, ja to ne stavljam
stavim onu belu zaprsku il kako se vec zove (smuckam kasiku brasna sa malo vode i sipam) da zgusnem
nemoj da pisem treci put![]()
malo je nesto puklo,zadimilo se i tako......Dobro nije sve otislo u vazduh ...
...
Dobro prosli put se malo raspalamalo je nesto puklo,zadimilo se i tako......Dobro nije sve otislo u vazduh ...
...
Racunam svaki put kao prvi pa....
Naravno da svi mi kuvamo na onaj nacin koji nam je najukusniji. Nisam mislila da kazem nista lose o tvom nacinu, samo eto napisala kako ja volim Metlo![]()
ju svasta bas cu da se vredjam sto ne kuvas ko ja
pa ona ako oce neka kuva na neki deseti nacin, ja onako....