Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neko spava neko je izasao ugla. ja :sad2: .

Od piletine za corbu,stavljen krompir kad se skuva ispasiracu ga i to je to.
Joj sto me bole lopatice od ciscenja bubaca :sad2: onako zaledjene sam odvajala i cistila da stignem :sad2: .
Ja to mogu :sad2: ja to mogu.
Budna subotom u ovo vreme eto :sad2: kad sam bila gladna.:sad2:

Danas mi jedna baba drugarica, inače predivna penzionerka, ničim izazvana, spremila punjene tikvice, plećim belim mesom. Ogromno joj hvala, izmešao sam punjene tivice sa palvalkom i adekvatno isflekao majicu.

Sutra čorba od španaća :ceka:

Poslednja izmena:
verovatno si stavila više vode nego što treba,
tu iz kesice sam pravila samo dva puta i nikad nisam sipala vode koliko stoji u uputstvu,
da nadoknadim razliku do željene gustine dodavala sam mleko i bude baš krem, ali ja to ne volim,
sama napravim od svežih pečurki, belog luka, rendane šargarepe, celera, mleka i malo brašna, soli, bibera i peršun list naravno,
i ne kuvam na ulju, nije potrebno uopšte, mleko doda masnoće za ukus, a i nije baš neko punomasno, skoro pa voda

verovatno si stavila više vode nego što treba,
tu iz kesice sam pravila samo dva puta i nikad nisam sipala vode koliko stoji u uputstvu,
da nadoknadim razliku do željene gustine dodavala sam mleko i bude baš krem, ali ja to ne volim,
sama napravim od svežih pečurki, belog luka, rendane šargarepe, celera, mleka i malo brašna, soli, bibera i peršun list naravno,
i ne kuvam na ulju, nije potrebno uopšte, mleko doda masnoće za ukus, a i nije baš neko punomasno, skoro pa voda

Hvala na odgovoru.

Supa, rolovano pile, salata luk, krastavac, paradajz i ljuta papričica. Dezertiraju rolnice sa jabukama i cimetom (kvinsi :worth: ), mama poslala oblande sa plazmom i suvim grožđem, i restlove od jučerašnje torte koju sam morala da ukrajam. Plus, muž kupio breskve na kvantašu, Punu gajbu.

2i9qy42.jpg

Moja mama :heart:

Naravno da relno nema potrebe, ali je ona takva, da nema šanse da joj kročimo u kuću, a da ona ne pošalje nešto onima koji nisu došli. :) Pa sam ja danas bila u prolazu, i pošto je nedelja, a u Sremu nema nedelje bRez kolača, spakovala da ponesem kući.

pljeskavice, przeni krompir, salata i i preliv sa 4 vrste sira.

i supu od pecuraka, al iz kesice.

- - - - - - - - - -

ima i kajsija.

- - - - - - - - - -

izgleda da nece biit ni pljeskavice z arucak...mrzi me.

- - - - - - - - - -

izgleda da ce za rucka biti poncho pizza. :zcepanje:

pita sa tikvicama i mladim sirom. dosta. jeste da sam upalila rernu, ali gotova je za pola sata, a ja sam pobegla u drugu sobu.
vuku mi se tikvice po frizideru pet dana, ne bih ih pohovala danas, taman crkla od gladi. zato-pita.

...jesi li ih rendala ili ?

..ajd napisi recept da da napravim to kad malo zahladi...imam neke 3 tikvice pa da ne propadnu...

Za rucak grilovano meso, pomfrit, gooomile salate + lubenica + jabuke petrovace. I napravila parfe tortu, trazio moj sin, ali samo od 6 jaja, malu, nekih 22 cm u precniku :D. Kad se samo setim: ranije ako torta nije od 35 jaja minimum necu ni da pocinjem da pravim. Pa sam smanjivala na 20 pa 15 pa 10... I nismo ni pola pojeli, ja i muz po parce, sin dva :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back