Zadovoljna domacica
Buduća legenda
- Poruka
- 25.742
Најбоље да ћу да развлачим некакво тесто, бежи бре. Ко то уопште ради.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Најбоље да ћу да развлачим некакво тесто, бежи бре. Ко то уопште ради.

Afro, mama ti Mačvanka, a nikada nisi jela nasuvo? Prosto za nepoverovati.
Za nasuvo sa krompirom umesiš testo od celih jaja, malo vode, soli i brašna, da bude čvršće, pa kidaš valjuške i stavljaš u kipuću vodu da se skuvaju. Na drugoj strani si na masti propržila crni luk, dodala alevu papriku i obaren krompir koji si izgnječila onom kuhinjskom spravom za pravljenje pire krompira. Pomešaš ovo i valjuške, i to je nasuvo sa krompirom.
Nasuvo je nasuvo, kojim god ga imenom zvali ♥
Nasuvo je nasuvo, kojim god ga imenom zvali ♥

Mi to zovemo valjusci sa krompirom
Ne znam dete koje to ne voli.
ja to nikad nisam volio, doduse, ja se nikad nisam ni uklapao sa drugom djecom, bila su mi nekako glupasta

Ja to ne bih mogla da jedem da me ubijes, ili bolje, mogla bih ako umirem od gladi, ali onda bih i suv leba verovatno.Mi to zovemo valjusci sa krompirom
A gde to ima ostriga? Ja ih znam samo sa Atlantika ili si ti sad bas tamo?Joj sto volim ovakav zivot
ja svako jutro napravim marinadu od belog luka i lokalnog maslinovog ulja, spakujem limun i na meni je da povadim ostrige iz mora
kao prava domacica
momci moraju da nalove brancina i oradu..izbezobrazili smo se, pa ne pucaju na bilo koju ribu
e to je zivot..plus muskat![]()
Mi to zovemo valjusci sa krompirom
Ваљушци су друго, ово је обична тестенина са кромпиром.
Ваљушци са сиром и милерамом, рецимо. Зна неко?
Valjušci, su testenina s kuvanim i pasiranim k'ompirom, jajI i brašnom.Ваљушци су друго, ово је обична тестенина са кромпиром.
Ваљушци са сиром и милерамом, рецимо. Зна неко?
Pa to su knedle sa sljivama ili kako vec zelis. To vise nisu valjuske ili valjusci.ooo da,
i sa prezlama i šećerom ili džemom ili orasima ili lešnicima.....i uopšte valjušci na sto načina

Pa to su knedle sa sljivama ili kako vec zelis. To vise nisu valjuske ili valjusci.
Knedle sa sljivama pa onda malo u buteru sa makom su vrh vrhova, ali to stvarno nema veze sa valjuscima iz AP ( vojvodina).
nisu, pročitaj šta je Poznavalac napisao, to je recept, a ovo što sam ja nabrojala su dodaci koji se sipaju NA valjuške kad se skuvaju,
mogu se propržiti sa prezlama ili samo baciti na ulje i luk ili se namrvi sir preko njih,
knedle se pune, valjušci ne...
, a volim uz pljeskavicu.
Заправо не.Ma zam ja to sve, te valjuske ne bih ni dalje jela da me ubijes jer je to brasno i krompir, bez icega, Mozda jos i neka mas ili zejtin.
To se jelo i kuvalo kada su ljudi bili siromasni i gladni, ko to uopste sme da jede danas?
Ma sve sam probala ,a nemam problem da mi se nesto unapred ne svidja.Заправо не.
Јело се због укуса и јело се лети јер је лака клопа као уосталом и парадајз чорбица од које тако цвикаш, а да је пробаш написала би масу похвалних блогова о њој.
И наравно прављено је искључиво на масти, на уљу су правили само граЦки кулови и сиротиња... граЦка наравно.
Заправо не.
Јело се због укуса и јело се лети јер је лака клопа као уосталом и парадајз чорбица од које тако цвикаш, а да је пробаш написала би масу похвалних блогова о њој.
И наравно прављено је искључиво на масти, на уљу су правили само граЦки кулови и сиротиња... граЦка наравно.