Poznavalac stvari
Legenda
- Poruka
- 60.338
Јеси наравно.i sta si zakljucio poznavaoce svega i svacega? jesam pogresila ako izgovaram kao Madjari?![]()
Руси кажу Масква, али ми кажемо Москва.
Мериканци Вошингтон, али ми Вашингтон.
У Риму живи као Римљанин.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Јеси наравно.i sta si zakljucio poznavaoce svega i svacega? jesam pogresila ako izgovaram kao Madjari?![]()
Јеси наравно.
Руси кажу Масква, али ми кажемо Москва.
Мериканци Вошингтон, али ми Вашингтон.
У Риму живи као Римљанин.

Нема грешке, електрика и ја смо одрасли на насувима.vidis kako gresis![]()

Нема грешке, електрика и ја смо одрасли на насувима.![]()
Па да.Уосталом, гренадиН не значи ништа (мислим да тако зову нар на енглеском) а гренадиР итекако значи, поготово што следи реч марш.
Kako vi, ako pravite, napravite slatko kiseli sos a la Kinezi?![]()

Па да.
Ти одрасла у Банату, ја из Бачке, још да наватамо ону сремицу ЗД и све држимо под контролом, нема отимања!

То је бре плусквамперфекат... а и праве деде из тог доба се нису бавиле кувањем већ бабе!ovako
http://www.coolinarika.com/recept/slatko-kiseli-kineski-umak/
- - - - - - - - - -
pa i moj deda je iz Srpskog Itebeja![]()
Уосталом, гренадиН не значи ништа (мислим да тако зову нар на енглеском) а гренадиР итекако значи, поготово што следи реч марш.

То је бре плусквамперфекат... а и праве деде из тог доба се нису бавиле кувањем већ бабе!

ma kod mene i kad je za dvoje isto traje kako opisah kratkoDete nije tu, a ni ne voli voćne kremaste - ona samo čoko
Suprug isto nije baš ljubitelj a meni torta traje danima
Kod mene je isplativo kuvati![]()

pa hocu ja, samo nemam s cim
Bokica to zove nasuvo s krompirom, a kod nas u kuci se oduvek zvalo grenadin mars
prosto - ne pravimKako vi, ako pravite, napravite slatko kiseli sos a la Kinezi?![]()

...cek da pitam ovolike godine slusam/citam o tom nasuvo,ali i dalje ne kapiram sta ustvari radite kad obarite tu testeninu??? u cemu je poenta?
...u zivotu niti sam videla niti probala to....a dojadiste i bogu i narodu, oko hvaljenja tog jela...
...ajde koga ne mrzi neka napise malo detaljnije sta, kako, zasto, sa cim i tako videh da ima i slana i slatka varijanta, ali i dalje ne kapiram pre nego
sto se sastavi ta testenina i to nesto sta radite???
..hvala lepo![]()
Ми кромпир не пасирамо, само га исецкамо на величину нокта на малом прсту, скувамо и умешамо у масу како си већ рекла.Afro, mama ti Mačvanka, a nikada nisi jela nasuvo? Prosto za nepoverovati.
Za nasuvo sa krompirom umesiš testo od celih jaja, malo vode, soli i brašna, da bude čvršće, pa kidaš valjuške i stavljaš u kipuću vodu da se skuvaju. Na drugoj strani si na masti propržila crni luk, dodala alevu papriku i obaren krompir koji si izgnječila onom kuhinjskom spravom za pravljenje pire krompira. Pomešaš ovo i valjuške, i to je nasuvo sa krompirom.
Afro, mama ti Mačvanka, a nikada nisi jela nasuvo? Prosto za nepoverovati.
Za nasuvo sa krompirom umesiš testo od celih jaja, malo vode, soli i brašna, da bude čvršće, pa kidaš valjuške i stavljaš u kipuću vodu da se skuvaju. Na drugoj strani si na masti propržila crni luk, dodala alevu papriku i obaren krompir koji si izgnječila onom kuhinjskom spravom za pravljenje pire krompira. Pomešaš ovo i valjuške, i to je nasuvo sa krompirom.

ne pasiram krompir ni ja, lepse je kad je malo krupniji, a ne pire...a inace flekice spremam bas kao i Elektrika![]()

odes u frikom I kupis![]()