Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dajder ovu tvoju verziju sociva
odlicno izgleda : )

Posebno skuvano socivo, ocedjeno. Pomesano sa povrcem; (ovde sam imala vec pripremljenu pecenu papriku, malo paradajza, sargarepu skuvanu na pari, pa baceno na kratko na maslinovom ulju da se proprzi), kod nas su obavezne masline, sitno iseckani beli deo praziluka, sve lagano pomesano da se ne skasa; zacine koje volis, ja stavim suvi persun i biber.

Pravim i verziju socivo, svezi praziluk, masline, malo ajvara (moze i bilo koja varijanta pindzura), maslinovo ulje, zacini. Kad jednom napravis onda vidis koji ti ukusi pasu, pa tako povecavas ili smanjujes nesto.

Posebno skuvano socivo, ocedjeno. Pomesano sa povrcem; (ovde sam imala vec pripremljenu pecenu papriku, malo paradajza, sargarepu skuvanu na pari, pa baceno na kratko na maslinovom ulju da se proprzi), kod nas su obavezne masline, sitno iseckani beli deo praziluka, sve lagano pomesano da se ne skasa; zacine koje volis, ja stavim suvi persun i biber.

Pravim i verziju socivo, svezi praziluk, masline, malo ajvara (moze i bilo koja verzija pindzura), maslinovo ulje, zacini. Kad jednom napravis onda vidis koji ti ukusi pasu, pa tako povecavas ili smanjujes nesto.

ja ga uglavnom corbasto kuvam
al probacu ovo, fala : )

- - - - - - - - - -

...to mozda ti vidis, ja ne..meni je perfektna :ok:

znacu za naredni put : )

Vragana,pravi si majstor. Ne poznajem te crtane junake (kad stignu unučići onda ću verovatno opet biti u toku), ali je divno napravljeno. I cvetići su preslatki.

Ja sam pohovala karfiol i totalno sam omanula. Em sam se namučila, usmrdela kuću, a moji svi razočarani što nije pohovana piletina. Što je najgore, ni meni se ne svidja. Gledala sam recepte, pa kažu, samo malo prokuvati karfiol, 3-5 minuta da ne omekša previše pa da se raspada. I onda ga nisam kuvala dovoljno, a nije uspeo da omekša ni tokom prženja, tako da je ostao tvrd. Držim se ja ubuduće čorbe od karfiola.
То зависи од величине, старости и дехидрираности главице и наравно од дебљине одрезака.
Нека буду до дебљине жеМског кажипрста, а време се рачуна не од момента стављања одрезака у врелу воду већ када вода с одресцима почне да кључа... и 5 минута је боља опција од 3 минута!

15037295_1784106105172837_9055818859869644831_n.jpg

- - - - - - - - - -

aj da ne jedemo samo paprike danas, jutros stavila supu i na tiho se krckala pa proslo podne malo....

kolac od juce se pojeo

deci kuvala sutlijas, bas vole i tako...
supe ima i za sutra, uvek je kuvam za dva dana...

De je cickava da ti zaovu oznaci ko infantilnu :lol:
Pa ovo je sjajno
Aj ti deder profil na kupindu i fejsu napravi sa ovim pa da zaradis nesto dodatno
Meni bi bilo zao da rasecem tu tortu :lol:

nism ja bas sigurna da mogu sad tako nesto radit
eventualno dekoraciju
to kad bih nasla nekog da sljakamo zajedno
onda mozda

- - - - - - - - - -

al ga napravi Vragana, koliki trud i rad i pojede se dok kažeš keks ali vredi :ok:

i zabavno je : )

Vragana,pravi si majstor. Ne poznajem te crtane junake (kad stignu unučići onda ću verovatno opet biti u toku), ali je divno napravljeno. I cvetići su preslatki.

Ja sam pohovala karfiol i totalno sam omanula. Em sam se namučila, usmrdela kuću, a moji svi razočarani što nije pohovana piletina. Što je najgore, ni meni se ne svidja. Gledala sam recepte, pa kažu, samo malo prokuvati karfiol, 3-5 minuta da ne omekša previše pa da se raspada. I onda ga nisam kuvala dovoljno, a nije uspeo da omekša ni tokom prženja, tako da je ostao tvrd. Držim se ja ubuduće čorbe od karfiola.

Ja skuvam karfiol onako u glavici...pola vode-pola mleka
kad moze viljuska malo teze da prodje kroz njega znaci da je ok
i onda ga ostavim da se ocedi i pohujem kao sve ostalo
prosto je i ne moz da omane ;)

za sutra
carska pita za dorucak
punjena rolovana svinjska plecka za rucak,uz nju cu mozda obariti malo krompira ako me ne bude mrzelo
a za gospodjicu tinejdzerku cufte u sosu za dva dana posto ona ne voli nista rolovano (koza :mrgreen: )

- - - - - - - - - -

Zaboravih da kazem...Vragana, moj naklon
stvarno si majstor :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back