Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
moja klijentinja jedna sa nz
od mladog sira tako stigla do chedara :lol:

Ovaj period, prelaz u zimu, je oduvek, jos kad sam dete bila, za mene vrlo smoran i naporan, u smislu sto patim za toplim vremenom i onda me jednostavno nesto tera da sam stalno zaposljena, valjda instiktivno se spasavam negativne energije i samodestrukcije, pa krenem u akciju, nebitno sta, sama sam sebi dovoljna. Do prosle godine sam strikala neumorno, mozda bih i sada da sam nabavila zalihe vunice, ali nisam. :lol:
Zato imam dedu koji donosi mleko po narudzbini; a kupila sam plus polikolor i nove valjkove za krecenje, smirglu i zvala stolara za neke prepravke...e, za to ce ukucani da me ekspediraju na drugu planetu. :lol:

Ovaj period, prelaz u zimu, je oduvek, jos kad sam dete bila, za mene vrlo smoran i naporan, u smislu sto patim za toplim vremenom i onda me jednostavno nesto tera da sam stalno zaposljena, valjda instiktivno se spasavam negativne energije i samodestrukcije, pa krenem u akciju, nebitno sta, sama sam sebi dovoljna. Do prosle godine sam strikala neumorno, mozda bih i sada da sam nabavila zalihe vunice, ali nisam. :lol:
Zato imam dedu koji donosi mleko po narudzbini; a kupila sam plus polikolor i nove valjkove za krecenje, smirglu i zvala stolara za neke prepravke...e, za to ce ukucani da me ekspediraju na drugu planetu. :lol:
Што не купиш сепаратор за млеко, случајно сам нашао на лимунду.
Ми имамо метални, шваБски деда купио још тамо пред ДСР рађено с њиме ту до 80их, ебга кад га Шваба направи нема да фали, мсм да је и сада у исправном стању.
Углавном верглао сам га као дете од 20Л млека буде око литра путера, или преко 4литре павлаке, а и остане ти лековита сурутка.
Можеш и кондензовано млеко да добијеш са нпр 10%ММ.
А набацујеш кондицију само такУ!

Што не купиш сепаратор за млеко, случајно сам нашао на лимунду.
Ми имамо метални, шваБски деда купио још тамо пред ДСР рађено с њиме ту до 80их, ебга кад га Шваба направи нема да фали, мсм да је и сада у исправном стању.
Углавном верглао сам га као дете од 20Л млека буде око литра путера, или преко 4литре павлаке, а и остане ти лековита сурутка.
Можеш и кондензовано млеко да добијеш са нпр 10%ММ.
А набацујеш кондицију само такУ!

Nista se ja u to ne razumem, a i ne znam do kad ce da me drzi inspiracija. :lol:
A sto se surutke tice, javili se ljudi koji vole i i neki koji imaju problema sa mlekom pa je koriste kao zamenu. Ma svi srecni. :lol:

Ma jesi ti otvorila poslasticaru?! :eek:
I gde je lincer, to mene interesuje. :kolac:

I....kuvao muz danas, zahvaljujem. :lol:

- - - - - - - - - -

Pre ravne ploce sam imala bas lep sporet inox (rostfraj), naglancala sam se za tri zivota. Svanulo mi je sa ravnom plocom, malo cifa i cao. Nikad se ne bi vratila na stari.

i ja je odrzavam sa cifom i posle uglansam sa suvom krpom..

modesti i nama je sporet (rerna) od inoxa i ostaju fleke kad ga pipnes prstom...i aspirator od inoxa je stalno uflekan... guglala sam i nasla da je sapun za fleke za to najbolji - samo ga naneses na krpu i predjes preko fleka - nestaju kao na reklami provereno... pazite da na sporet sa ravnom plocom dok je vrela ringla ne stavite neku plastiku - nama je tako pukla ploca...mozda da je nismo odvajali na silu nego sacekali da se ohladi ne bi pukla a mozda i ne bi pukla da nije bila ona cvrsta plastika kao staklo

Ja sam napravila danas neko testo.
Preporucujem svima.
Meni se ucinilo (i bila sam u pravu) da je 4 jajeta mnogo. To pise u receptu.
Ellem.
2 jaja, belanca umutiti sa 1 soljom secera.
Zumanca+solja secera+pola solje ulja+kiselo mleko+prasak za pecivo+ 2 ipo solje brasna.
Dodavati belance umuceno u tu smesu.
Dodati voce.
Testo u onoj obicnoj tepsiji izgleda malo i nikakvo, ja sam dodala sljive i maline, trebala sam jos nesto. Meko je, vazdusasto i moze se jede kako oces.
+je jeftino

Ja sam napravila danas neko testo.
Preporucujem svima.
Meni se ucinilo (i bila sam u pravu) da je 4 jajeta mnogo. To pise u receptu.
Ellem.
2 jaja, belanca umutiti sa 1 soljom secera.
Zumanca+solja secera+pola solje ulja+kiselo mleko+prasak za pecivo+ 2 ipo solje brasna.
Dodavati belance umuceno u tu smesu.
Dodati voce.
Testo u onoj obicnoj tepsiji izgleda malo i nikakvo, ja sam dodala sljive i maline, trebala sam jos nesto. Meko je, vazdusasto i moze se jede kako oces.
+je jeftino

E, ja tako pravim skoro sve vocne pite. Nekada izlijem u tepsiju i pobacam voce, a nekada izlijem pola, zapecem, pa kada se uhvati korica stavim fil i preko njega ostatak testa. A fino je jako kada u testo narendas koricu limuna/narandze ali izlijes u veci pleh da bude tanje, pa kada se ispece premazes kiselkastim pekmezom i prelijes cokoladnom glazurom- bude kao Jafa keks ;)

i ja je odrzavam sa cifom i posle uglansam sa suvom krpom..

I ja isto...cenim svaku novotariju u cilju smanjenja posla, naročito ribanja i pranja jer mi izlaze rane na rukama od deterdženta pa tako koristim sve papire za pečenje, korpice i šta ti ja znam samo da ne moram da ribam:(.

Samo želim da zahvalim Andrei za recept. Odavno sam jela pesto od maslina kao predjelo u nekom restoranu na vrućem, domacem hlebu i nisam verovala da ću takav jesti ponovo. Njen recept je baš, baš takav. Hvala:).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back