Šta kuvamo danas 9

IMG20250308072035.jpg

Danas gotove...klice lucerke.

Pored toga tri ručka za svekrvu jer je konačno pristala da joj kuvam. Zapečeni pilav, ćufte u sosu i faširane šnicle.
U groznom je zdravstvenom stanju, ima ogromne modrice po celom telu a neće kod lekara , a pritom je bezobrazna, dementna i alkoholičar pa misli da hoću da je otrujem.
A za nas će biti neka riblja čorba...

Jao nek me neko zaustavi, ne mogu da prestanem da jedem, drugu turu sipam u ciniju :jede:
Nisam nikad mesala ovu kombinaciju, sad mi dunulo
Izdinstala seckani paradajz (iz konzerve) sa zacinima (ono klasika... bosiljak, origano, beli luk, biber ....)
Sa strane pomesala neutralnu pavlaku sa onim sosom iz kesice "makarone sa cetiri sira"
Kad sam udinstala paradajz, sunula u to onu mesavinu pavlake i kesice, pa udinstala sve zajedno
Na kraju kurkuma i parmezan
E da i barilu 3 spagete nasla na akciji, njih sam prelila, vrlo bitan faktor, lepse su od obicnih makarona
Ne da je dobro :pljus:
Pojma nemam da l ce m da se svidi kad dodje s posla, al jesce mucenik sta ce bice gladan :lol:

Barila testenina vredi svaku paru.
Ja sam danas kuvala sarmu. Sutra ću prebranac, u subotu roštilj kobasice, u nedelju supu, rinflajš, sos i pohovano, pa u ponedeljak sarme od danas.
Najviše volim kada imam isplanirane ručkove par dana unapred. :zaljubljena:
I ja sam krenula sa ovom praksom zadnji mj dana
Em kupim sve sto mi treba za narednu sedmicu ,em ujutro ne mozgam sta cu i sta imam u frizideru

Juce sam zbuckala izmisljtinu od kolaca, po sistemu sta imam to smuti pa prospi
Kesten pire pomesala sa aromom ruma, to je donji sloj, onda posula kokosom, pa prelila cokolada pudingom, na kraju preko svega slatka pavlaka
Ne da je dobro :zjede:
Ja sam licno puding sa malo secera zbuckala jer mi je kesten pire presladak za moj ukus, pa taman da se dopunjuju

Nervira me sto ne mogu da nadjem kesten pire bez secera, bezobrazni su cetvrtina mase je cist secer, preslatko je. Ako neko zna gde ima kesten pire da nije natrpan secer neka javi

Šnicle amura, riblji štapići, pire i zelena salata.
Za papagaja orah u ljusci. Uspeo je da ga otvori, sad će biti divlji neko vreme. Uvek tako kad otvori orah poludi, dal je zbog oraha , ili zbog adrenalina, ne znam.

Juce sam zbuckala izmisljtinu od kolaca, po sistemu sta imam to smuti pa prospi
Kesten pire pomesala sa aromom ruma, to je donji sloj, onda posula kokosom, pa prelila cokolada pudingom, na kraju preko svega slatka pavlaka
Ne da je dobro :zjede:
Ja sam licno puding sa malo secera zbuckala jer mi je kesten pire presladak za moj ukus, pa taman da se dopunjuju

Nervira me sto ne mogu da nadjem kesten pire bez secera, bezobrazni su cetvrtina mase je cist secer, preslatko je. Ako neko zna gde ima kesten pire da nije natrpan secer neka javi
Postoji li jos ona poslasticarnica u Bregalnickoj sto je prodavala kesten pire na kilo? To je bio cist kesten koliko se secam, pa ti dodas sta hoces u njega.

Back