Šta kuvamo danas 9

Danas pohovano belo meso i belolucene paprike :zjede:
Ispekla sam sebi integralne mafine da imam umesto hleba, super su ispali :ok: zbuckala otprilike jaja, kiselo mleko, malo kisele vode, pzp, so, kurkuma, beli luk u prahu, ovsene mekinje, jecmeno, razano i heljdino brasno

IMG_20241208_181302237_AE.jpgIMG_20241208_181127066_AE.jpg

Danas pohovano belo meso i belolucene paprike :zjede:
Ispekla sam sebi integralne mafine da imam umesto hleba, super su ispali :ok: zbuckala otprilike jaja, kiselo mleko, malo kisele vode, pzp, so, kurkuma, beli luk u prahu, ovsene mekinje, jecmeno, razano i heljdino brasno

Pogledajte prilog 1654452Pogledajte prilog 1654453
Sad sam isla na gugl da vidim sta su"belolucene paprike".
Rekoh,nije valjda da opet samo ja ne znam za to jelo.😂
Ipak,znam,samo se kod nas tako ne zovu.
U stvari i nemaju nikakav naziv,samo opisno ime.🙂
Tema...posna pita sa jabukama i posna supa iz kesice.:mrgreen:

Krenula sam juče da pravim piletinu i pirinač ali mi je ostao ručak od subote, pire krompir i ćufte u paradajz sosu kao i čorba od povrća.
Ispekla proje i gumboce (kupovne zaleđene, samo sam ih skuvala i uvaljala u preprženi šećer i prezle).

Klinac bio bolestan juče, ostao danas kući još malo pod budnim okom svoje majke, mene sad smlatilo al ne mari, ništa što ne može na nogama da se pregura.
Za ručak neki brljić sa pirinčem i piletinom.
Za sutra pravim sarmu, telo mi zapomaže za kiselim kupusom pa da ga poslušam :lol:

Pa mislim, jeste popadija i nemam pojma da li se piše velikim slovom, ali je velika žena i divna osoba pa time izrazih poštovanje.
Valjda je to jedino zanimanje, tj titula, koje se dobija udajom za sveštenika. I podrazumeva određene obaveze.

Back