Šta kuvamo danas 9

moja baba je pravila staraš sa jajima i bio je, malo je reći odličan
..e mm nije voleo jaja u kuvanim jelima uopšte, ni u punjenoj peprici i sl, pa sam se i ja odvikla
mogla bin polako da vraćam stare navike...

Ja cesto isprzim sjeckane paprike,ubacim jaja i izmijesam.
To je odlicno brzinsko jelo.
Испеци паприке, исцепкај на што тање траке, истуцај мало у авану, па их баци на врелу маст да се пропрже.
А онда сунеш умућена јаја.
Потпуно други укус, непревазиђен.
Још боље ако су паприке љуте.
Ето, ми и то зовемо пржено :lol:

Испеци паприке, исцепкај на што тање траке, истуцај мало у авану, па их баци на врелу маст да се пропрже.
А онда сунеш умућена јаја.
Потпуно други укус, непревазиђен.
Још боље ако су паприке љуте.
Ето, ми и то зовемо пржено :lol:
Ne znam da li je to isto,ali mi pecemo crvene paprike za zimnicu i onda se one proprze sa bijelim lukom.
E,jedino ih ne tucamo.🙂
Znaci,ima neka caka i u tome.

Ne znam da li je to isto,ali mi pecemo crvene paprike za zimnicu i onda se one proprze sa bijelim lukom.
E,jedino ih ne tucamo.🙂
Znaci,ima neka caka i u tome.
Ове су свеже, зелене, скроз је другачији укус. Пробај, свидеће ти се. И без белог лука.

Пржимо и ми тако кад немам времена, али ово је друго, кад су онако кончане.
Sa pečenom paprikom svašta radim.
Zimi pravim tortu.
Zimi pravim sataraš od pečene paprike i kuvanog paradajza, taj mi je najlepši.
Volim punjenu sirom ili kajmakom pa ispohovanu, mada, najčešće samo pohujem pečenu papriku.
Obožavam miris sveže ubrane paprike.

Sa pečenom paprikom svašta radim.
Zimi pravim tortu.
Zimi pravim sataraš od pečene paprike i kuvanog paradajza, taj mi je najlepši.
Volim punjenu sirom ili kajmakom pa ispohovanu, mada, najčešće samo pohujem pečenu papriku.
Obožavam miris sveže ubrane paprike.
I ja volim paprike na sve nacine,osim kuvane punjene paprike.Tu pojedem samo fil.🙂

moja baba je pravila staraš sa jajima i bio je, malo je reći odličan
..e mm nije voleo jaja u kuvanim jelima uopšte, ni u punjenoj peprici i sl, pa sam se i ja odvikla
mogla bin polako da vraćam stare navike...

Mi nismo ni zvali sataras vec przenija ili przeno.
Sada, to przeno moze da bude samo sa paprikama (pa kako ti zapadne, zelenim blagim, crvenim pa sve do paprice koja gori) ili kao za sataras sa paprikom, lukom i paradajzom.

To se nikada nije jelo sa mesom vec uvek sa sirom i jogurtom...i pogacom. Ne stavlja se ni persun, nista.
Kod mene u kuci nije przenija bila rucak vec vecera (za mesojede bi bilo suvo meso pored ili slanina) i pravila se prosto kremasta dok...pffff valjda malo ulja ne ispliva, tako valjda.

Ja i danas zivim na uprzenom povrcu sa dosta ulja, kao sa juga, navikla sam i muza, na sok njegove sestre:lol:. Recimo, danas sam pravila briam za rucak i odmah napravila dva, za danas i za sutra. Isto sam sluzila samo iz ovcji sir i sardine...i to potonje jer se podesilo da imam u kuci, inace bi bilo bez i samo neki mnogo dobar hleb da se topi u ono ulje:).

Mi nismo ni zvali sataras vec przenija ili przeno.
Sada, to przeno moze da bude samo sa paprikama (pa kako ti zapadne, zelenim blagim, crvenim pa sve do paprice koja gori) ili kao za sataras sa paprikom, lukom i paradajzom.

To se nikada nije jelo sa mesom vec uvek sa sirom i jogurtom...i pogacom. Ne stavlja se ni persun, nista.
Kod mene u kuci nije przenija bila rucak vec vecera (za mesojede bi bilo suvo meso pored ili slanina) i pravila se prosto kremasta dok...pffff valjda malo ulja ne ispliva, tako valjda.

Ja i danas zivim na uprzenom povrcu sa dosta ulja, kao sa juga, navikla sam i muza, na sok njegove sestre:lol:. Recimo, danas sam pravila briam za rucak i odmah napravila dva, za danas i za sutra. Isto sam sluzila samo iz ovcji sir i sardine...i to potonje jer se podesilo da imam u kuci, inace bi bilo bez i samo neki mnogo dobar hleb da se topi u ono ulje:).
Па кажи им, јужњакињо моја...пржено на сто начина :lol:
Они једно па му одма и име дали, сатараш, бећарац...

Па кажи им, јужњакињо моја...пржено на сто начина :lol:
Они једно па му одма и име дали, сатараш, бећарац...

Jaoj narucujem iz neke kafane baki hranu, oni ljudi trknu tu iz komsiluka i odnesu joj, niti sta naplate ni daj se boze, vidim na netu pise meat stew.
Naravno, zaduzim muza za narucivanje i kazem da joj naruci gulas.

Muz i njegove bAndere, trazi za babu madjarski gulas, ne bilo kakav no madjarski (u nisku kafanu) tek ce ti konobar "brate, za ses' godine kol'ko ovdi radim nikad nesmo imali gulAs, pitaj zenu da ne pogresimo mi samo leskovAcku mutjkalicu i'amo i to ti je taj stju a taj gulas nit' smo imAli nit' ce i'amo":lol:.

To ti je przeno, Lelo Vranjanko, mi taj sataras nit' smo imali nit' tje i'amo:).

.
Ja i sarmu samo izvrnem.😂
Kupus ostavim.A inace volim kupus u svim drugim oblicima.🙂
onda probaj da je praviš ko musaku, ješćeš i kupus, odlično je.
Prodinstaš tanko isečen kis kupus, u drugom tiganju pripremiš fil ko za sarmu
Onda u podmazanu posudu slažeš pola ribanca, zatim sav fil, drugu polovinu ribanca, krkneš u rernu, ( preliješ mlekom i jajima) ko sarma , a nije sarma, meni bolje😁

Ја ништа не преливам, насецкам купус, упржим фил тежак, купус, месо, купус, налијем водом и крчкам на рингли. Запршка само алева и уље.
Моји тако више воле, а ја једном направила случајно, остало ми фила и малени листићи купуса.

Ја ништа не преливам, насецкам купус, упржим фил тежак, купус, месо, купус, налијем водом и крчкам на рингли. Запршка само алева и уље.
Моји тако више воле, а ја једном направила случајно, остало ми фила и малени листићи купуса.
najbolje stvari desavaju se slicajno

Back