Šta kuvamo danas 9

Кад сам видела твоје име, рекох ево га опет гулаш из котлића...мораћу овог лета да направим, муж ће морати да истрпи један дан.
Него, ставиш ли ти у њега мало црног вина?
Pa vise belog vina ,neko stavi i casicu vinjaka :lol:

Verovatno njen recept.
Pre dve nedelje smo pravili kod prijatelja gulas sa srnetinom stavljali su belo vino.
А мајка је прво маринирала дивљач у црном вину и биберу током ноћи, па тек онда спремала.
Свекар је стављао ракију.
Дакле, свакако неки алкохол да омекша месо и извуче љутину коју дивљач има.

А мајка је прво маринирала дивљач у црном вину и биберу током ноћи, па тек онда спремала.
Свекар је стављао ракију.
Дакле, свакако неки алкохол да омекша месо и извуче љутину коју дивљач има.
Da naravno .mnogo kalorično i jako....ne pamtim kad smo zadnji put spremali fazana i divljeg zeca....mnogi ne vole :)

@mina68 , pravila sam one mafine, ali dodala više jaja jer nisam znala koliko tikvica imam, još kašiku pavlake, malo još brašna i griza, kačkavalj, beli sir, suvi vrat, sve po malo. Super je ispalo, ja ponela na posao, jedem sad, nisu uopšte suvi.
Не могу да буду суви, јер се тиквице не цеде. Зато је супер рецепт и можеш да експериментишеш до миле воље.
Баш ми је драго, нека корист и од мене :lol:

Moje se cedile, ali tu su, a možda i od griza ili pavlake. :lol:
Гриз упија вишак течности, павлака те извукла и тај вишак јаја :lol:
Нема потребе да их цедиш, јер иде и гриз и брашно.
Ја сам део пшеничног брашна заменила кукурузним, можеш да се играш...

• Haha
Reactions: Red
Гриз упија вишак течности, павлака те извукла и тај вишак јаја :lol:
Нема потребе да их цедиш, јер иде и гриз и брашно.
Ја сам део пшеничног брашна заменила кукурузним, можеш да се играш...
Ma već sam ocedila, pravila uštipke, ali mi bilo mnogo, pa nisam sve iskoristila.

Ma već sam ocedila, pravila uštipke, ali mi bilo mnogo, pa nisam sve iskoristila.
Ја ћу следећи пут да ставим само кукурузно брашно, да се госпођица не досети да је то проја...само са тиквицама :rotf:
Згадило јој се, годинама једном недељно проја, џабе једном ставим паприку, једном сухомеснато, једном зелениш...

Upravo sada pecurke ,pirinač....rizoto :)
IMG_20240610_211201.jpg
IMG_20240610_211217.jpg

Sinoć isplaniram gulaš za ručak, plus testeninu. Jutros zaboravim da kupim testeninu. Dok sam stavila gulaš da se kuva, izvadila veš iz mašine, drugi stavila, oprala sudove, taman da krenem u prodavnicu poče da grmi i lije kiša.
I ja šta ću, umesim taljatele.

Back