Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Опет сам се зезнула.
Није ни требало да спремам пилав или било шта друго, кад има супе наждеремо се само тога, главно јело остане.
Ок, имам ручак за сутра.
Јешћемо кувано у суботу, биће то дан за памћење :rotf:

IMG_20240213_160643~2.jpg

Danas sam,mislim prvi put u životu,probala leblebije.
Utisak...nekako bezlicne i bezukusne.Ni slano,ni slatko,ni kiselo,ni ljuto.🙂
Mozes ih jesti,a mozes i ne jesti...isto...😂
Моја мајка је увек у ташни имала кесу са леблебијама и грожђицама. Ја отворим, смажем грожђице, њој оставим тај безукус :rotf:
Али, чисто да знате, одлично упијају вишак киселине, горушица нестаје очас.

Danas sam,mislim prvi put u životu,probala leblebije.
Utisak...nekako bezlicne i bezukusne.Ni slano,ni slatko,ni kiselo,ni ljuto.🙂
Mozes ih jesti,a mozes i ne jesti...isto...😂

Leblebije mahom poprime ukus drugih sastojaka. Tahinija, zacina, ulja, ribe, soli i meni su one najslicnije palenti, kukuruzu.
Sama palenta je bljutava ali ona sa parmezanom je mljac.

Probaj u corbi sa puno belog luka i dimljene paprike ili kao varivo sa pecenim paprikama, rukolom, lukom, pecenim patlidzanom...ili humus, sto je najlakse.

Mi smo rucali njoke u sosu od praziluka, prsute, susenih maslina, rukole, maslinovog i kisele pavlake.
Bilo mi je suvisno dodavati ovcji kackavalj neke stvarno predivne bele boje. Njega cu koristiti sutra kada bude i muz na rucku. Zao mi bilo da ga otvaram samo za nas.

Leblebije mahom poprime ukus drugih sastojaka. Tahinija, zacina, ulja, ribe, soli i meni su one najslicnije palenti, kukuruzu.
Sama palenta je bljutava ali ona sa parmezanom je mljac.

Probaj u corbi sa puno belog luka i dimljene paprike ili kao varivo sa pecenim paprikama, rukolom, lukom, pecenim patlidzanom...ili humus, sto je najlakse.

Mi smo rucali njoke u sosu od praziluka, prsute, susenih maslina, rukole, maslinovog i kisele pavlake.
Bilo mi je suvisno dodavati ovcji kackavalj neke stvarno predivne bele boje. Njega cu koristiti sutra kada bude i muz na rucku. Zao mi bilo da ga otvaram samo za nas.
Vjerujem da je tvoj predlog dobar...ali ja npr.nikad nisam jela ni tahini,ni dimljenu papriku,ni humus🙂 tako da mi to sve spada u egzotiku.
A rukolu,praziluk i masline ne volim.
Tahini se stalno nakanjujem da kupim,jer obozavam susam,ali jos nikako to ne ucinih.A jos danas procitah na dm aplikaciji da povlace neke serije tahinija zbog salmonele.
Izgleda da nisam tip za zdravu hranu.😀

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back