Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa što ga ne uslika stipso na fotke.
А, па јесам, само сам заборавила да окачим :rotf:
IMG_20231127_180900.jpg

Иначе, све је сама, ја сам само сецкала...

Ekstra. Moram kupiti taj pleh za mafine, može li onaj silikonski, da se peče u njemu?
Моје искуство са силиконским није било добро. Све ми се залепило и бацила сам га заједно са пројицама. :lol:
Не знам где сам направила грешку.
Од тад сам верна само овим металним модлицама.

Моје искуство са силиконским није било добро. Све ми се залепило и бацила сам га заједно са пројицама. :lol:
Не знам где сам направила грешку.
Од тад сам верна само овим металним модлицама.
Dobro si mi rekla da se ne igram. To nekako glindžavo, moraš ga staviti na pravi pleh da se ispeče, a pečenje na 220 ga sigurno još omekša i otopi.
Bolji je metal, turiš papir unutra i ne razmišljaš. :heart:

Dobro si mi rekla da se ne igram. To nekako glindžavo, moraš ga staviti na pravi pleh da se ispeče, a pečenje na 220 ga sigurno još omekša i otopi.
Bolji je metal, turiš papir unutra i ne razmišljaš. :heart:
Да, не може се без металног плеха као подлоге. Савија се лако па се излије садржај.

Prvo lagano dok ne pocne da se topi a poslije najjace. Kontala sam u krcka staviti ali to cu probati kad budem cijeli dan kući . Možda je tvoj nacin jednostavniji?
Јесте али се примарно односи на топљење масти. Чварци су секундарни.
Ставим у пекач, воде да огрезне маст, па добро изолујем алуминијумском фолијом, па сам поклопац пекача. Упалим рерну на 260 степени и кад почне да цврчи смањим на 180 степени и оставим да се топи наредна два сата.
Маст буде одлична, бистра, бела као снег.
А чварци, како кад. Некад су јестиви, некад нису.

Ставим у пекач, воде да огрезне маст, па добро изолујем алуминијумском фолијом, па сам поклопац пекача. Упалим рерну на 260 степени и кад почне да цврчи смањим на 180 степени и оставим да се топи наредна два сата.
Čvarke dopržiš u šerpi, em se još istopi mast em ih ne baciš.
Sipneš malo mleka i budu baš krckavi.
Naravno moraš ih cediti, ako nemaš presu, u cediljki pa ponovo dopržiti da potamne.
Čvarke i mast mogu jesti do besvesti, topljenje me otera u kupatilo, dva puta promešam
pa bežim i tako u krug. Dušu izbacim dok se to završi, a traje. Miris me urniše.

Ovo je lakše,samo cvarke doradis .Kod mene su oni primarni,volim da hrskaju.

Gdje vi nabavljate salo za te vase cvarke koje kuvate u serpama?🙂
Mislim,cvarci se obicno prave u oranijama tokom svinjokolja.
Nisam cula da neko pravi "na malo".
U kasapnici prodaju slaninu za topljenje.
Moji su uvek zimi topili u stanu, nismo
imali ni oraniju ni svinje. Mamina šerpa
skoro metar u prečniku, na sve tri ringle
na šporet i topi. To je tata radio, budu
čvarci boli glava, a kavurmu kakvu je
pravio, to se nije moglo takvo kupiti.

Да, не може се без металног плеха као подлоге. Савија се лако па се излије садржај.
Ja imam taj silikonski, za mafine, perem projice u njemu godinama, jedino sto treba uraditi ti je da se pre sisanja smese cela ta tepsija stavi pod hladnu vodu.
Nista ne pečem na više od 200...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back