Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Doručak. Ručak se još smišlja.
20231111_112517.jpg

Kako to misliš salata od sočiva ?
obariš sočivo i ocediš..naseckaš sitno praziluk ili crni luk u zavisnosti od kolicine sočiva, narendaš na delu za jabuke jednu ili dve šargarepe( opet zavisi od kolicine sociva)može da se naecka sitno onaj prut od celera ko ga voli a ja ga volim, posoliš, pouljiš i zakiseliš jabukovim sircetom ili limunom..ja tako pravim a može da se doda i na kockice iseckana jabuka samo sto je ovog puta nisam imala kao ni celer

Naravno.

5 jaja umutiti sa 5 kašika šećera, 15 kašika griza.
1,5l mleka, 1/2l vode, 15 kašika šećera, 1 vanil šećer (ja stavila 3).

Umutila jaja sa šećerom, dodala griz. Pleh podmazala malo uljem, posula grizom, sipala smesu. Vrlo brzo se ispeče. Za to vreme provri mleko, i polako sipam mleko na pečenu patišpanju.

I samo još strpljenje dok se ohladi.
Meni doneti uzorak, da uporedimo :namcor:

Naravno.

Umutila jaja sa šećerom, dodala griz. Pleh podmazala malo uljem, posula grizom, sipala smesu. Vrlo brzo se ispeče. Za to vreme provri mleko, i polako sipam mleko na pečenu patišpanju.

Hvala ti,donijela bih al si garant daleko. Slikacu bar.

Naravno.

otprilike i ja ovako samo ne stavljam na 5 jaja 15 kašika griza vec manje i bez vode..samo mleko i narednam cesto koricu limuna

otprilike i ja ovako samo ne stavljam na 5 jaja 15 kašika griza vec manje i bez vode..samo mleko i narednam cesto koricu limuna
E da i ja slično, 6 jaja, 6 kašika šećera i 12 kašika griza....kad se ispeče, prelijem sa 1l kuvanog mleka u koje dok se kuva sipa 1-2 vanil.secera. Obavezno je vruće na vruće. Limun je već stvar ukusa, ali ja volim citruse pa cu probati bas.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back