Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Malo sam eksperimentisala u cilju pronalaženje nečega što liči na meso a to nije. One varijante sojine ljuspice, tofu, sejtan, to meni ništa ne liči, užasnog je ukusa.
Ovo bi još i moglo da prođe, ide u musaku pa ću videti krajnji rezultat.
1 praziluk, 1 plavi patlidžan (mleveno) izdinstano, začinjeno pa dodata 1 posna supa iz kesice, pola litre vode i u to 100 gr ovsenih pahuljica.
U ovom stanju ima strukturu i ukus.
Probaću i neke fašire da ispečem jer ga je puno ispalo

Snicle od povrca i pileci raznjici

20230402_150831.jpg

Јели смо кромпир из рерне и купус салату.
Па сам у рерну након кромпира убацила шампињоне и паприку, на пек папир да као имам сутра а сада сам све појела :lol: :confused:
И могла бих још. Како ја волим печено поврће.

Kad Divka napiše, meni se sve to jede
meni je ovaj bulgur postao redovan, obavezno nam je jednom nedeljno na stolu
nekad osim tikvice izgrilujem i pecurke, u poslednje vreme uspevam da nadjem kraljevsku bukovacu
ona je toliko ukusna
ili spargle poslednja dva meseca dok im je sezona i ima ih
kad je doradim malo vise, salata od cvekle nam je kompletan obrok, meni rucak a deci vecera
skuvana ili pecena, zavisi da li ukljucujem rernu, a nesto to radim jako retko u poslednje vreme, kao osnova je neka zelena salata, puterica, matovilac, rukola..iseckana cvekla na kockice, iseckana kocka fete deci, meni tofu koji prethodno mariniram jer mi je to jedna jako tesko jestiva namirnica, a jako potrebna, saka sekanih oraha, i solja nara
i sve prelijem dresinogm od iscedjenog limuna, malo meda, iseckanog mladog belog luka i maslinovog ulja

Ma ne smeta meni što oni jedu to što jedu, kao što mi ne smeta ni što gej populacija radi to što radi u svojoj kući.
Ali brate, kada na gomili snimaka spremaju te neke kopije sireva, pavlaka i mljackaju ubeđujući gledaoce da je to baš apsolutno isto kao i pravo, onda pomislim da sa mnom nešto nije u redu jer ja taj ukus uopšte ne osetim i ne razumem.
jako mi je tesko da jedem meso - iz empaticnih razloga
zivotinje isto imaju emocije
i moram da zablokiram taj deo u mozgu kad kupujem meso, jer isto smatram da je neophodno u ishrani
taj drugi deo gde iz ugla vegana ta hrana treba da bude zdravija varijanta od one koju jedu nevegani, vidim da su povrce u stvari ubili pokusavajuci da dobiju isti ukus hrane koju jede omrzena strana
i na kraju ispada da se velika vecina vegana hrani nezdravo upravo iz tog razloga

juce su kinezi bili na redu, ljuto kiselo slatki
spremala sam od tikvice, mladog belog luka, blitve, bukovace i tofua sa mirodjijom
tofu sam pre toga pola sata marinirala u soja sosu, rendanom djumbiru, cili papricicama,limunovom soku, terijaki i ojster sosu
i napokon sam dobila ne samo onako jestiv, nego bas ukusan tofu

Prilozi

• viber_image_2023-04-11_11-06-18-456.jpg
    viber_image_2023-04-11_11-06-18-456.jpg
    200,1 KB · Pregleda: 52
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back