Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Screenshot_20221229_192809_com.facebook.katana.jpg

Riblja čorba, pečeni amur, krompir salata i baklavice.
Dolazi dobar prijatelj ali i poslovni partner.
On je musliman i retko kod koga jede, valjda je sad siguran kad je vreme posta pa zna da neće biti ništa od svinje. Inače, oni ne jedu ni soma, ja to do sad nisam znala.

danas brzo i ludo
za rucak frigam molice i kuvam povrce
za francusku sve isto kuvam
pasticada je vec u slow cookeru i bice do veceras
onda cu spicit sos za nju i zavrsit je u rerni
a na njeno mjesto stize sarma
u medjuvremenu cu napravit i neku tortu
garant onu plazmu domacicinu ( pravila sam je za drugaricu, onu s korama, hvala ti super je rec)
jer su se i moji primili i eto 😄

Vrago @Tonci Provala, konačno stigao i u moju kuhinju. 🙂 Gnjaviću te malo za recepte. ❤️
Pogledajte prilog 1277345

A ta čoko plazma mi je najčešće poručivana torta za dečije rođendane. I kažu svi da se pojede do poslednje mrve.
A realno, napraviš je za sat vremena sa pola mozga.
pa da bas je brzinska ;)
djeci se ful svidja

slow cooker da u zdravlju i veselju koristis
recepti su ti ko za sve, vremenom ces sama skontat sta ti odgovara
gledaj to ovako na low je kad da je na blagoj vatri, na high kao da krcka na spaheru
ja kad pravim sarmu i pasulj npr stavim oko ponoci ili malo prije obicno na high oko sat vremena ili sat i po pa spustim na low do jutra i zaboravim na njega
jer mi tako pasulj bude ful kremast bez zaprske, a sarme se tope u ustima, ali sacuvaju formu

neka jela su iz njega ful bolja, a neka mi se ne svidjaju
punjene paprike npr imaju neki preintenzivan ukus paprike kad u njemu pravim jer slow cooker zadrzava sve ukuse
al gulasi, pasulj, socivo, sarma, cufte u sosu, pasticada, drpano prase...to mi je sve odlicno iz slow cookera

pa da bas je brzinska ;)
djeci se ful svidja

slow cooker da u zdravlju i veselju koristis
recepti su ti ko za sve, vremenom ces sama skontat sta ti odgovara
gledaj to ovako na low je kad da je na blagoj vatri, na high kao da krcka na spaheru
ja kad pravim sarmu i pasulj npr stavim oko ponoci ili malo prije obicno na high oko sat vremena ili sat i po pa spustim na low do jutra i zaboravim na njega
jer mi tako pasulj bude ful kremast bez zaprske, a sarme se tope u ustima, ali sacuvaju formu

neka jela su iz njega ful bolja, a neka mi se ne svidjaju
punjene paprike npr imaju neki preintenzivan ukus paprike kad u njemu pravim jer slow cooker zadrzava sve ukuse
al gulasi, pasulj, socivo, sarma, cufte u sosu, pasticada, drpano prase...to mi je sve odlicno iz slow cookera
Hvala. Mislim da ću u utorak uveče staviti da se krčka sarma.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back