Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Мусака са тиквицама је сложена. Ако ико уопште буде могао јести по овом паклу.

Kako pravis musaku od tikvica?

Mi obozavamooo tikvice listom svi.
Musaku nikada nisam pravila sa mesom...i sada bih probala.

Ja pravim ovako...sa kozjim sirom i ovcijim kackavaljem...uz svez bosiljak i malo mirodjije i pored blansiranu blitvu uvaljanu u maslinovo...i bude ukusna ali je bezmesna a probala bih mesnu:)

Prilozi

• 20220608_155534.jpg
    20220608_155534.jpg
    118,2 KB · Pregleda: 32
Mi jedemo leti i zimi isto...ne znam, ne utice nam na apetit:(.
Danas sam pravila boraniju sa blansiranim pa seckanim paradajzom, pecenom paprikom i pilecim fileom. Bice i za sutra jer mi muz nije tu a obecala sam detetu kafeteriju pre rucka a u njoj njujorski cizkejk.
U petak cu napraviti samo krokete od tikvica sa kozjim sirom prelivene sosom od jogurta i mirodjije...a u subotu mi dolazi sestra pa sezona odmora moze da pocne:)

Kako pravis musaku od tikvica?

Mi obozavamooo tikvice listom svi.
Musaku nikada nisam pravila sa mesom...i sada bih probala.

Ja pravim ovako...sa kozjim sirom i ovcijim kackavaljem...uz svez bosiljak i malo mirodjije i pored blansiranu blitvu uvaljanu u maslinovo...i bude ukusna ali je bezmesna a probala bih mesnu:)
Tо твоје је још боље. Волим паприке са сиром.
Исечем их на колутове и поређам у тепсију по папиру за печење и кратко у рерну, чисто да не буду водене. Онда их такве слажем у мусаку.
А фил правом чешће са ћурећим млевеним, лаганије је. Додам зачине по жељи, ми волимо и мало цимета и мускатног.
Ред тиквица (и/или патлиџана), ред меса, ред тиквица и залијем смесом од једног јајета, павлаке и мрвљене фете. Кратко у рерну да се ухвати корица јер је све већ термички обрађено.

Tо твоје је још боље. Волим паприке са сиром.
Исечем их на колутове и поређам у тепсију по папиру за печење и кратко у рерну, чисто да не буду водене. Онда их такве слажем у мусаку.
А фил правом чешће са ћурећим млевеним, лаганије је. Додам зачине по жељи, ми волимо и мало цимета и мускатног.
Ред тиквица (и/или патлиџана), ред меса, ред тиквица и залијем смесом од једног јајета, павлаке и мрвљене фете. Кратко у рерну да се ухвати корица јер је све већ термички обрађено.

Super!
Imam curece u marketu u blizini.
Ide recept za sledecu nedelju, mislim da ce nam se svima svideti:)
Ja sam mislila da mora junetina a curetinu bas volim. Hvala ti puno!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back