Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
danas samo dzem

Prilozi

• viber_image_2022-06-18_19-41-03-028.jpg
    viber_image_2022-06-18_19-41-03-028.jpg
    110,4 KB · Pregleda: 24
Da li ste nekada pljeskavice od tikvica pekli u rerni? Znate ono - narendane tikvice, neko jaje, malo brašna, pa u vrelu masnoću. Ja bih sada to u rernu. Probao neko?
Да, али излијем као проју и печем. Тако и правим, на крају додам снег од беланаца да буде ваздушасто. Обавезно и мало белог лука. Сечем као питу.

Ja sam pravila omiljeno meso.
File vuce na nesto girosasto...paprika, crni luk na polumesece, zacini i maslinovo ulje pa uprzeno, uprzeno, uprzeno dok se sve ne karamelizuje i ne zalepi za meso...uz hleb od kiselog testa, moj omiljeni...

Pravila sam i nesto izmedju slatkisa i rane vecere, francusku galetu (ili seljacku pitu) sa jabukama i cimetom...deluje prepeceno ali nije, puna je putera pa se sipka i topi u ustima...
Jedino su mi jabuke jesenji ukus, moracu da napravim sa breskvama ili smokvama...

Prilozi

• 20220621_154003.jpg
    20220621_154003.jpg
    159 KB · Pregleda: 48
  • 20220622_173106.jpg
    20220622_173106.jpg
    150,3 KB · Pregleda: 48
  • 20220622_183953.jpg
    20220622_183953.jpg
    116,1 KB · Pregleda: 47
@Zadovoljna domacica daj predlog. Treba mi cokoladna torta. Da nije teška, tipa reform. Znači da bude laganija ali takodje da bude i dovoljno čvrsta da mogu da se seku lepa parčad.
Za mene je čokoladna torta upravo to - reform. Inače, moj izbor su uvek torte sa filovima kuvanim na pari. Uopšte nisam fan filova kuvanih u mleku. A nisam fan ni ovih novokomponovanih gde u svaki fil guraju maskarpone sir.
Da je torta čokoladna,da nije teška, a da se lepo seče, pada mi na pamet ova
https://domacirecepti.net/nugat-torta-nugatica/
Pravila sam je više puta, izbacim te napolitanke iz fila, jer ih se užasavam. Sve se razmljeckaju u tom filu, samo ga pokvare.
Slična toj je i Dacina čokoladna torta, ima je na internetu pod tim nazivom. Nju nisam pravila, ali je dosta hvale. To su kao neke varijante laganijih čokoladnih torti.
Ja volim torte koje su teške kao crna zemlja, gde pojedeš jedno parče, i ne možeš više da zineš. Reform, doboš, snikers, žerbo...

Nisam rekla torta je za decu.
Našla sam ovo
Stara čokoladna torta na kulinarici
Čokoladna torta - Jekin kapric

Nutella torta moze lepo da se ohladi, sece, prekrije fondanom ili po ukusu.

Zove se nekako Ljesnjak nutella cokoladna torta:lol:...na Coolinarci...idu klasicno jaja, puter, lesnici, ta nutella, nesto cokolade...deca su je super jela i odrasli, licno ne mogu nista da kazem jer slabo jedem cokoladne torte ali bila je smazana da sam se iznenadila.

Za mene je čokoladna torta upravo to - reform. Inače, moj izbor su uvek torte sa filovima kuvanim na pari. Uopšte nisam fan filova kuvanih u mleku. A nisam fan ni ovih novokomponovanih gde u svaki fil guraju maskarpone sir.
Da je torta čokoladna,da nije teška, a da se lepo seče, pada mi na pamet ova
https://domacirecepti.net/nugat-torta-nugatica/
Pravila sam je više puta, izbacim te napolitanke iz fila, jer ih se užasavam. Sve se razmljeckaju u tom filu, samo ga pokvare.
Slična toj je i Dacina čokoladna torta, ima je na internetu pod tim nazivom. Nju nisam pravila, ali je dosta hvale. To su kao neke varijante laganijih čokoladnih torti.
Ja volim torte koje su teške kao crna zemlja, gde pojedeš jedno parče, i ne možeš više da zineš. Reform, doboš, snikers, žerbo...
Ne postoji torta od koje pojedem parce i ne mogu vise, jos se nije rodio poslasticar da je to napravio, uvek mogu jos 😀

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back