Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ne volim oslića a skušu ne podnosim, ne kao ne volim, nego kao krene da me napušta a nisam je ni pojela :lol:

Najčešće pečem pastrmku, baš tako u rerni, stavim na pek papir malo masl ulja, posolim ribu i stavim odgore, prekrijem folijom i zaboravim na nju. Posle je otkrijem da ispari voda i da se zapeče, ne moram da brinem ni oko sitnih koščica, budu skuvane pa možemo opušteno da je jedemo.

Stripsi na američki način iz Lidla, uz dodatak kari sosa.
a71707a0fcd2ecea56e88830fda39fc6be7d5a9e.jpg

Uopšte nije loše. Kari mi je nekako slatkast (očekivao sam da bude ljući), ali stripsi imaju neku finu kombinaciju začina koja im daje jedinstven ukus.

Pojma nemam, izvadila sam pil.krilca, ali šta od njih evo ne znam...da pićem sa krompiricima nesto me ne privlači...mozda neku kao čorbu, na kašiku sta bilo...
...doruckovala omlet sa mladim c.i b.lukom u tortilji...
...ovaj ručak može da bude do 16h pre ionako neću biti gladna...

Pravila sam domaći burek po svom receptu, i ispao je super, muž je rekao da je odličan.
Za ručak, pošto sam imala mnogo mlevenog, napravila sam faširane i pire.
Što se tiče bureka, ako volite burek ne onaj okrugli iz pekare, kao pita, već ređani, kao gibanica, recept je sledeći, opet kako se pravi u Zapadnoj Srbiji:
Na oko 400 g kora za gibanicu, tankih, treba 400 - 450 g mlevenog. Proprže se dve glavice crnog luka i mesoy doda biber i so, kao za svaki nadev. Umute se 3 jaja, doda malo mleka, ulja i kisele vode i u to doda ohlađeno meso, kašičica ravna soli i još bibera, onako umereno.
Kore se slažu i prave kao za gužvaru. Na dno pleha idu tri kore, svaka se poprska sa malo ulja i sa trunkom kaše na treću koru, pa jedna prazna kora poprskana kašom, a zatim se kore umaču i gužvaju i zajedno sa kašom slažu gužvane u pleh.ć, dok se kaša ne potroši. Ja sam odozgo stavila tri kore, dve poprskane uljem, a treća klot da pokrije burek i poprskala kroz ruke sa kiselom vodom, malo više. Peče se jedno 20-25 minuta na 200 da dobije odozgo tamnu boju. Stvarno je pravi.
Ostavila sam ćerki za ujutru i za put, a odneću i komšiji. Pravila sam sama po svom receptu, i ispao je bolje od svekrvinog, bogatiji i sočniji.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back