Pravila sam domaći burek po svom receptu, i ispao je super, muž je rekao da je odličan.
Za ručak, pošto sam imala mnogo mlevenog, napravila sam faširane i pire.
Što se tiče bureka, ako volite burek ne onaj okrugli iz pekare, kao pita, već ređani, kao gibanica, recept je sledeći, opet kako se pravi u Zapadnoj Srbiji:
Na oko 400 g kora za gibanicu, tankih, treba 400 - 450 g mlevenog. Proprže se dve glavice crnog luka i mesoy doda biber i so, kao za svaki nadev. Umute se 3 jaja, doda malo mleka, ulja i kisele vode i u to doda ohlađeno meso, kašičica ravna soli i još bibera, onako umereno.
Kore se slažu i prave kao za gužvaru. Na dno pleha idu tri kore, svaka se poprska sa malo ulja i sa trunkom kaše na treću koru, pa jedna prazna kora poprskana kašom, a zatim se kore umaču i gužvaju i zajedno sa kašom slažu gužvane u pleh.ć, dok se kaša ne potroši. Ja sam odozgo stavila tri kore, dve poprskane uljem, a treća klot da pokrije burek i poprskala kroz ruke sa kiselom vodom, malo više. Peče se jedno 20-25 minuta na 200 da dobije odozgo tamnu boju. Stvarno je pravi.
Ostavila sam ćerki za ujutru i za put, a odneću i komšiji. Pravila sam sama po svom receptu, i ispao je bolje od svekrvinog, bogatiji i sočniji.