Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Када сте код торти...
Прича ми директор недавно... Био на неком слављу са женом. И била Москва. Каже он- јаој, ову Богомољка воли! (Пошто на послу углавном торте и једемо, свако донесе када нешто слави)
А жена га погледа испод ока- а коју ЈА волим!?
:lol:

Занимљиво ми је то са желатином.
Ни моја мама га не воли и осећа га и у микро количинама.
Мислила сам да се нешто фолира, кад оно, гле колќо вас је који га не толеришете. :lol:

pa markiza nije zbrlj....vrvr je probelm sto kod markize ne postoji kora, vec taraba od piskota i na dno idu piskote, a onda se cela torta napuni filom. :mrgreen:

umutis zumanca, ja ih sad kuvam na pari, pa ne koristim prah secer, nego kristal postose on rastopi na pari, umutis margarin, istopis cokoladu i umutis belanca, sve lepo sjedinis, dodas rum i napunis obruc. ja piskote kratko spustim u mleko samo da ih dotakne, posle one postanu mekane, tope se.

a tortu, ali vocnu koju obozavam i vise od moskva snita je ona sa keksom, pa se umuti kisela pavlaka sa secerom (ne mora prah, jer se kristal istopi u mlecnom) i umuti se slag. i onda se redja keks, pa se namaze kisela pavlaka stave maline (moze i drugo voce), pa slag i sve se tako redja do vrha. vrh volim da zalijem cokoladom.

volim tu tortu vise od moskve i od svarcvald. :lol:

u stvari ja nekada leti ubacim voce u kiselu pavlaku i dodam secer, odozgo pobodem piskote i bude mi bas super poslastica, volim slatku kiselu pavlaku. :mrgreen:
probaj nekad da napravis biskvit s bademom i koricom limuna
onda ga hladan isjeces na kockice
i redjas red biskvita
red fila od slatke pavlake i milerama sa malo secera
red svjezeg bobicastog voca
zavrsis sa vocem
i ohladis

probaj nekad da napravis biskvit s bademom i koricom limuna
onda ga hladan isjeces na kockice
i redjas red biskvita
red fila od slatke pavlake i milerama sa malo secera
red svjezeg bobicastog voca
zavrsis sa vocem
i ohladis

jel to oces da mi podmetnes neki ciz kejk, ali bez raznih sitnih, svapskih i drugih sireva od kojih imam grozu.:mrgreen:

kad sam se zahebala na beckom aerodromu, mrtva gladna, radila samo 1 pekara, rano jutro i udjem i kupim dal neku rolnicu ili kroasan ili sta god...predivno izgledalo i zagrizem i skontam taj sir. :rotf:

e, to sam pravila po receptu nekog juznoamerickog kuvara
meni je to kao neki finiji koh
jer se natapa mlijekom
i sadrzi kondenzovano mlijeko i slatku pavlaku
ukucanima se svidio, meni onako

da lici na koh, ali nekako je lepsi i puniji. to je jedan ovaj zvao siptarski koh. :lol:

Ne znam kakvi su vam to filovi gumeni od želatina. :zeek:
Ja ne volim čizkejk, ali taj voćni fil mi ne bude gumen. Topi se u ustima.
A fil od sira ja ne bih provalila da li je sa želatinom, ili bez, jer ni on ne bude gumen.
Pa ne znam, nikad nisam pokusala da ga napravim sa zelatinom, ali gde god sam ga jela.... a jedno vreme su ga svi pravili, nijedan sa zelatinom mi se nije svideo, gumen ili ne. Ali velika vecina jesu bili gumeni...
I ja onda ogulim voce i bacim, kao sto bacim i fondan sa torte.
Jos jedna potpuno nejestiva stvar

jel to oces da mi podmetnes neki ciz kejk, ali bez raznih sitnih, svapskih i drugih sireva od kojih imam grozu.:mrgreen:

kad sam se zahebala na beckom aerodromu, mrtva gladna, radila samo 1 pekara, rano jutro i udjem i kupim dal neku rolnicu ili kroasan ili sta god...predivno izgledalo i zagrizem i skontam taj sir. :rotf:

da lici na koh, ali nekako je lepsi i puniji. to je jedan ovaj zvao siptarski koh. :lol:
ma jok
nema nikakvog sira unutra ?
iskopacu ti rec sutra

Pa ne znam, nikad nisam pokusala da ga napravim sa zelatinom, ali gde god sam ga jela.... a jedno vreme su ga svi pravili, nijedan sa zelatinom mi se nije svideo, gumen ili ne. Ali velika vecina jesu bili gumeni...
I ja onda ogulim voce i bacim, kao sto bacim i fondan sa torte.
Jos jedna potpuno nejestiva stvar
meni su bljaks ti cizovi sa zelatinom
al zato ny
to totalno mogu
i onaj ukrajinski kolac sa sirom
i jedan grcki sa sirom i susamom
njam

I ja isto, ali u poslednje vreme su pokvarili Ala kajmak, pun je vode. Pravila sam ga u subotu. Em sam odlila vodu kad sam otvorila pakovanje, sto ranije nije bilo, em je ceo ciz kejk pustio vodu, tolikoda je curilo iz kalupa. .......tako da, vodite racuna da ne zabrlja stvar.
Ja sad razmisljam o alternativi, i bas mi sremski sir pada na pamet
moja kravica u zelenoj kantici

od maminog tece familija je pravila pite sa slatkim sirom, to mi mama pricala, ja se ne secam. oni su slovenci, to se tamo pravi...austrija, slovenija.
prekmurska gibanica, moj omiljeni kolac :zaljubljena:

1651087808033.png

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back