Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel kuvate jaja vi za tu markizu?
I kako @BojaMagije to može da ti bude omiljena torta? Pored reform torte, i pusle , i snikers, i moskve...

ja sma ranije kad sma pravila markizu umela da se prekrstim i napravim fil oz zivih zumanaca. danas kuvam zumanca, belanca ne kuvam mutim ih i idu ziva. ali ukus torte je lepsi sa zivim zumancima.

a sto se ukusa tice, pa meni je markiza pored vasine omiljena. s tim sto ja u markizu stavljam u fil rum, kako i pise u receptu. bas ovde na forumu procitah da neki ne stave rum, i to je onda samo cokolada.
reforma je posle njih

ovu snikers nemam pojma koja je vidim da idu snikers cokoladice...mislim da je ne bih pravila, meni je i puding u torti previse, jos mi fale snikers cokoladice.

Ја да.
Не могу да замислим да направим фил од свежих јаја.

ja sam pravila fil od svezih jaja. :mrgreen: a sta radis sa belancima i njih kuvas?

Ja ne pravim snikers sa snikers čokoladicama.
Nego kuvam dva fila, jedan žumanca na pari u koji dodam čokoladu, a drugi karamelizujem šećer, zakuvam gustin i dodam mleko u prahu i seckani kikiriki.
Torta bude bruka. Jedna od najčešće naručivanih mi je. Ko je jednom naruči, naručuje je stalno.
Nego, ja znam da ti voliš da se baviš kuhinjom, pa mi čudno da ti je markiza omiljena. :)

Ja ne pravim snikers sa snikers čokoladicama.
Nego kuvam dva fila, jedan žumanca na pari u koji dodam čokoladu, a drugi karamelizujem šećer, zakuvam gustin i dodam mleko u prahu i seckani kikiriki.
Torta bude bruka. Jedna od najčešće naručivanih mi je. Ko je jednom naruči, naručuje je stalno.
Nego, ja znam da ti voliš da se baviš kuhinjom, pa mi čudno da ti je markiza omiljena. :)

ja sam onda jela tu snikers tortu sa kikirikijem jos u 20im kada je mama moje drugarice napravila za rodjendan njoj tortu od kikirikija. nije kao da sma pala u nesvest.

pa dobro svako ima svoj ukus, ja volim markizu...ne znam sta je tu cudno mesavina ruma i cokolade.

Kuvam, obavezno... kad znas sta znaci dobiti salnonelu, sve se termicki obradjuje.
A ajd markiza, kako nekome moze da bude omiljena plazma torta... taj zbrlj sa slagom odozgo :sad2:

pa markiza nije zbrlj....vrvr je probelm sto kod markize ne postoji kora, vec taraba od piskota i na dno idu piskote, a onda se cela torta napuni filom. :mrgreen:

umutis zumanca, ja ih sad kuvam na pari, pa ne koristim prah secer, nego kristal postose on rastopi na pari, umutis margarin, istopis cokoladu i umutis belanca, sve lepo sjedinis, dodas rum i napunis obruc. ja piskote kratko spustim u mleko samo da ih dotakne, posle one postanu mekane, tope se.

a tortu, ali vocnu koju obozavam i vise od moskva snita je ona sa keksom, pa se umuti kisela pavlaka sa secerom (ne mora prah, jer se kristal istopi u mlecnom) i umuti se slag. i onda se redja keks, pa se namaze kisela pavlaka stave maline (moze i drugo voce), pa slag i sve se tako redja do vrha. vrh volim da zalijem cokoladom.

volim tu tortu vise od moskve i od svarcvald. :lol:

u stvari ja nekada leti ubacim voce u kiselu pavlaku i dodam secer, odozgo pobodem piskote i bude mi bas super poslastica, volim slatku kiselu pavlaku. :mrgreen:

Tužna istina je da količina rada ne mora da bude srazmerna dopadljivosti i ukusu. Nekada su najjednostavnije stvari ukusnije od onih oko kojih se polomiš u kuhinji.
Ja sam jedna od onih koja voli te najprostije kolace i torte.🙂
Ne volim te filove na pari,margarine,orase,silne kore...daj mi samo neku tanku koru ili puslicu,moze i keks,piskote...i neki fil,moze i puding i to je to.🙂
Jedino ne volim slatku pavlaku.

za one koji s ezgrazavaju od margarina, jedina torta koju pravim sa puterom je saher, jer puter ide u koru, a margarin bi isusio koru, dok puter ne isusuje. tu puter nema alternativu. u svim ostalim tortama gde masnoca ide u fil dobar je i margarin. :mrgreen:

Ja sam jedna od onih koja voli te najprostije kolace i torte.?
Ne volim te filove na pari,margarine,orase,silne kore...daj mi samo neku tanku koru ili puslicu,moze i keks,piskote...i neki fil,moze i puding i to je to.?

eto...:lol:

inace poslasticar, kuvar i pekar nije isto. ja volim da kuvam, ali npr. mrzim testa, toliko da jedva lidlove kiflice stavim u rernu da se ispeku, mene testa smaraju. kolace vec mogu da pravim.

evo sad sam za uskrs napravila one kiflice, one jedine koje pravim na svakih par godina.

ja sma upoznala poslasticara koji kuci pravi torte od kupljenih kora. dopeezdelo coveku. :rotf:

mene znaima dal kvinsi u lisabonu dobije slobodan dan na slavu i za pravoslavni bozic i uskrs? nesto razmisljam da je terbalo da se izjasnim ako katolkinja, pa da dobijem slobodan dan na katolicki bozic, uskrc, a za pravoslavne praznike se i onako ne radi. nesto sma preracunala da mi se vise isplati u srbiji da ne radim na katolicke praznike, taman 25.12. pred novu godinu. da sma rekla da mi je slava sveti nikola, pa pola njih slavi svetog nikolu. znaci bolje da sam se izjasnila da sma katolicka vera, jer bi morali da mi na konto toga daju slobodne dane. :lol:

pogresila sma temu. trebalo je pod sta trenutno radis. :rotf:

pa markiza nije zbrlj....vrvr je probelm sto kod markize ne postoji kora, vec taraba od piskota i na dno idu piskote, a onda se cela torta napuni filom. :mrgreen:

umutis zumanca, ja ih sad kuvam na pari, pa ne koristim prah secer, nego kristal postose on rastopi na pari, umutis margarin, istopis cokoladu i umutis belanca, sve lepo sjedinis, dodas rum i napunis obruc. ja piskote kratko spustim u mleko samo da ih dotakne, posle one postanu mekane, tope se.

a tortu, ali vocnu koju obozavam i vise od moskva snita je ona sa keksom, pa se umuti kisela pavlaka sa secerom (ne mora prah, jer se kristal istopi u mlecnom) i umuti se slag. i onda se redja keks, pa se namaze kisela pavlaka stave maline (moze i drugo voce), pa slag i sve se tako redja do vrha. vrh volim da zalijem cokoladom.

volim tu tortu vise od moskve i od svarcvald. :lol:

u stvari ja nekada leti ubacim voce u kiselu pavlaku i dodam secer, odozgo pobodem piskote i bude mi bas super poslastica, volim slatku kiselu pavlaku. :mrgreen:
Ajde ako imaš tačan recept te torte napiši kad stigneš, ja jako volim tu tortu, a ništa se ne peče pa je zgodna za nastupajući period godine, može koje god voće.

Ajde ako imaš tačan recept te torte napiši kad stigneš, ja jako volim tu tortu, a ništa se ne peče pa je zgodna za nastupajući period godine, može koje god voće.

Dva dupla pakovanja piškota, dve velike kisele pavlake (ili 4 male), šećer u prahu po ukusu (ima tačan odnos ali sam odavno zaboravila), 700g voća.
Ja sve pravim odoka, kako koliko čega imam, kad nemam piškote izlomim pti ber pa sve to smuljam u činiju, meni je ukusnije od sladoleda.

Isto kao i deo ljudi ovde volim više lagane torte i kolače od teških. Ne samo zbog pravljenja, prosto više volim puno krema i markiza mi je stvarno vrh torta. Ja i nisam ljubitelj torti uopšte, što je moram priznati odlično. Recimo između torte i palačinki uvek biram palačinke. Torte su mi mahom preteške i nije mi dobro posle njih, jer ja za ručak volim da pojedem. Teška torta mi je baš višak.

Meni je recimo još bolja kombinacija da mi neko da litar dobrog ruma i jednu finu čokoladu.
:klap:

Više volim čokolade i bombonjere od torti. Svi mi. Prosto smo takvi. Zato se kod nas uglavnom prave te brze poslastice jer ih svi volimo ili se prosto kupi čokolada i svi srećni.

Meni je slatka pavlaka prva asocijacija na Tres leches, iliti "trileće" kako ga zovu kod nas, a to je kolač za koji bih prodao dušu đavolu...

ja imam super recept iz hotela z a3 lece. :mrgreen:

Meni je recimo još bolja kombinacija da mi neko da litar dobrog ruma i jednu finu čokoladu.

rum ne volim da pijem

@BojaMagije
Nisam rekla da je Markiza zbrlj, nego plazma torta... u koju inace isto idu ziva jaja.
To uvek odbijem, makar po cenu da uvredim domacicu. Kazem da prosto ne jedem slatko. A nikad je nisam napravila

znam da nisi mislila na mrakizu, ali ne znam sta fali markizi, smao zato sto se kore ne peku. ali je zato sam fil.

ja sma ranije kad sma pravila markizu umela da se prekrstim i napravim fil oz zivih zumanaca. danas kuvam zumanca, belanca ne kuvam mutim ih i idu ziva. ali ukus torte je lepsi sa zivim zumancima.

a sto se ukusa tice, pa meni je markiza pored vasine omiljena. s tim sto ja u markizu stavljam u fil rum, kako i pise u receptu. bas ovde na forumu procitah da neki ne stave rum, i to je onda samo cokolada.
reforma je posle njih

ovu snikers nemam pojma koja je vidim da idu snikers cokoladice...mislim da je ne bih pravila, meni je i puding u torti previse, jos mi fale snikers cokoladice.

ja sam pravila fil od svezih jaja. :mrgreen: a sta radis sa belancima i njih kuvas?
Правила сам и ја од свежих али сам увек била као на иглама. И онда сам преломила да нећу више да се играм. Ипак јаја могу бити заражена салмонелом. Жуманца скувам. Беланца не у врело него на смањену ватру уз мешање с миксером. Протеин, на вишој температури се згрудва.
Све у свему, ја ту торту волим али је избегавам.
Од чоколадних ми је ипак фаворит Реформ или Добош. Само Добош се не мучим, купим Стамевски.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back