Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja reicmo ne volim nikakav cizkej...odvratni su mi svi cizkejovi.
Направила сам сад за Васкрс нешто што је испало као чиз кејк. Парфе торта. Кора: беланца, шећер, брашно, лешници. Фил: жуманца, бела чоколада, желатин, млеко, лешници, слатка павлака. Супер је укусна, а буквално само кора и гомила фила.
Лака за прављење, брза.
За оне који не воле јако слатке колаче.

Prilozi

• IMG_20220425_122132.jpg
    IMG_20220425_122132.jpg
    60,4 KB · Pregleda: 34
Направила сам сад за Васкрс нешто што је испало као чиз кејк. Парфе торта. Кора: беланца, шећер, брашно, лешници. Фил: жуманца, бела чоколада, желатин, млеко, лешници, слатка павлака. Супер је укусна, а буквално само кора и гомила фила.
Лака за прављење, брза.
E,ovo bi se vec moglo jesti.🙂
Lesnik takodje volim u svemu,za razliku od oraha.

ja imam super recept iz hotela z a3 lece. :mrgreen:

rum ne volim da pijem

znam da nisi mislila na mrakizu, ali ne znam sta fali markizi, smao zato sto se kore ne peku. ali je zato sam fil.
Ma nije ona losa. Ja volim sve sto se ne pece. Jedno sto nije izdasna.
i svakom slucaju je bolja nego lenje zene, plazme, kasato 8 ostale keks i slag brljotine, da izvine svi koji to vole.
Markiza je torta. I ima formu torte... i cokoladna je... pa kad jos ubacis rum, ili pokvaris sa ponekom celom svezom visnjom unutra :lol:

Лака за прављење, брза.

ja volim slatku pavlaku, ali ne volim one cizkejkove gde stavljaju sireve. te elu, te ovaj krem sir, te onaj.

Ma nije ona losa. Ja volim sve sto se ne pece. Jedno sto nije izdasna.
i svakom slucaju je bolja nego lenje zene, plazme, kasato 8 ostale keks i slag brljotine, da izvine svi koji to vole.
Markiza je torta. I ima formu torte... i cokoladna je... pa kad jos ubacis rum, ili pokvaris sa ponekom celom svezom visnjom unutra :lol:

ne znam za goste, ja nemam po 20 gostiju, tako da ne znam izdasnost. u receptu iz vnk ide 7 jaja, 200 grama putera, prah secera i cokolade, rum po ukusu. meni je to malo za obruc od 26 cm, kad su piskote cele tjah nisu secene. stavim barem 11 jaja i prilagodim kolicinu ostalog. moze ladno i dupla mera tjah 14 jaja.
generalno okrugle torte su lepse estetski, ali se tesko seku gostima, sa cetvrtastim je lakse.

Правила сам и ја од свежих али сам увек била као на иглама. И онда сам преломила да нећу више да се играм. Ипак јаја могу бити заражена салмонелом. Жуманца скувам. Беланца не у врело него на смањену ватру уз мешање с миксером. Протеин, на вишој температури се згрудва.
Све у свему, ја ту торту волим али је избегавам.
Од чоколадних ми је ипак фаворит Реформ или Добош. Само Добош се не мучим, купим Стамевски.

dobos je jedna od najlaksih torta za pravljenje. 7 jaja za 7-8 kora. svaku koru peces u obrucu posebno. osim ako nisi vesta da iseces jednu debelu koru na 7-8 delova. :lol:

umutis jaja na pari, dodas cokoladu, margarin/puter i spojis. to je po receptu iz vnk, naravno mozes i vis ekora i vece obruce da koristis
jedino sto je kod nas zahebano sto mi mozemo da stavimo najvise 2 pleha u rernu, a bude cesto u kuci samo 1 obnruc u jendoj velicini, pa sve to potraje.

najveci i najtezi deo je onaj secer kuvani koji treba da se razlije i izvuku parcici pre nego sto se stvrdne. bez tog dela sa secerom dobos ne bi bila dobos.

moja baba je uvek pravila tu tortu za praznike, jer je to teci bila omiljena torta.

dobos je jedna od najlaksih torta za pravljenje. 7 jaja za 7-8 kora. svaku koru peces u obrucu posebno. osim ako nisi vesta da iseces jednu debelu koru na 7-8 delova. :lol:

umutis jaja na pari, dodas cokoladu, margarin/puter i spojis. to je po receptu iz vnk, naravno mozes i vis ekora i vece obruce da koristis
jedino sto je kod nas zahebano sto mi mozemo da stavimo najvise 2 pleha u rernu, a bude cesto u kuci samo 1 obnruc u jendoj velicini, pa sve to potraje.

najveci i najtezi deo je onaj secer kuvani koji treba da se razlije i izvuku parcici pre nego sto se stvrdne. bez tog dela sa secerom dobos ne bi bila dobos.

moja baba je uvek pravila tu tortu za praznike, jer je to teci bila omiljena torta.
Убациш грумен путера у шећер и не стврдне се. Него остане карамелизован и растегљив.

У Чиз стављам Ала кајмак и слатку павлаку. Рецепт сам баш и добила на Кулинарству, на Крстарици. И јако је укусна.

https://forum.krstarica.com/threads/cheesecake.269032/#post-9205659
I ja isto, ali u poslednje vreme su pokvarili Ala kajmak, pun je vode. Pravila sam ga u subotu. Em sam odlila vodu kad sam otvorila pakovanje, sto ranije nije bilo, em je ceo ciz kejk pustio vodu, tolikoda je curilo iz kalupa. .......tako da, vodite racuna da ne zabrlja stvar.
Ja sad razmisljam o alternativi, i bas mi sremski sir pada na pamet

7 jaja za 7 kora? Jedno jaje po kori ili 7 puta 7? 🙂

7 jaja za 7 kora? Jedno jaje po kori ili 7 puta 7? ?

1 jaje 1 kora. kore za dobos tortu treba da budu tanke.

Nisam nikad pravila koru sa jednim jajetom.
Doduse,u poslednje vrijeme ne pravim nikakvu.?
Ali peći sedam kora mi je teško smaranje...i tri je previše.?

kratko se one peku, jer su tanke. to je kao neka mera iz vnk 7 kora, ali mozes i vis eda napravis.

ja sma ranije kad sma pravila markizu umela da se prekrstim i napravim fil oz zivih zumanaca. danas kuvam zumanca, belanca ne kuvam mutim ih i idu ziva. ali ukus torte je lepsi sa zivim zumancima.

a sto se ukusa tice, pa meni je markiza pored vasine omiljena. s tim sto ja u markizu stavljam u fil rum, kako i pise u receptu. bas ovde na forumu procitah da neki ne stave rum, i to je onda samo cokolada.
reforma je posle njih

ovu snikers nemam pojma koja je vidim da idu snikers cokoladice...mislim da je ne bih pravila, meni je i puding u torti previse, jos mi fale snikers cokoladice.

ja sam pravila fil od svezih jaja. :mrgreen: a sta radis sa belancima i njih kuvas?
И мени је Васина омиљена.
Такође у Маркизи волим рум и пре бих њу јела него пуслу или добош, њих не могу да смислим.

А не бојим се живих јаја. И сладолед тако правим.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back