Bambi
Elita
- Poruka
- 19.356
To jos nisam probala, ali hocu.Ja некада и вече пре. Затворим фолијом и у фрижидер.
Mislim to sa vece pre.
Prakticno je.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To jos nisam probala, ali hocu.Ja некада и вече пре. Затворим фолијом и у фрижидер.
Meni se nikada ne lepi za dno serpe. To bi znacilo da imas previse paste u odnosu na vodu.Da li dodavanje ulja prilikom kuvanja paste sprecava da se ono malo zalijepi za dno serpe...ili ako imate neki trik.
Ubih se od mijesanja ali mi se uvijek malo zalijepi.![]()
ili da je stavio u vodu koja ne kljucaMeni se nikada ne lepi za dno serpe. To bi znacilo da imas previse paste u odnosu na vodu.
U vodu stavim malo soli i maslinovo ulje. Kad provri stavim pastu, poklopim, pustim da se jednom zapeni, skinem poklopac, smanjim temperaturu, kad vise ne kuva prejako opet poklopim tu i tamo.
Ma ti si faca.Meni se nikada ne lepi za dno serpe. To bi znacilo da imas previse paste u odnosu na vodu.
U vodu stavim malo soli i maslinovo ulje. Kad provri stavim pastu, poklopim, pustim da se jednom zapeni, skinem poklopac, smanjim temperaturu, kad vise ne kuva prejako opet poklopim tu i tamo.
Da znas da je serpa metalac, ruzna, zelena.Zavisi i od sastava šerpe, meni je u metalčevim emajliranim i solo voda zagorevala, sve sam ih poklonila svekrvi
Evo, ne znam šta je problem vama bio, meni se nikad ništa ne zalepi. Znam, zato sam ti ih i dala![]()
E to sa uljem svi govore da ne treba.i ne treba vam ulje u vodi
samo so <3
ne treba ni da mijesas
samo vecu serpu, nek bude bas velika i dosta vode
Nailazio sam na raznu pastu na kojoj pise da se kuva 10,11,12,15,16 minuta tako da vjerovatno zavisi od velicine, oblika i ostalih stvari, ne moze tako da je kuva...ali ne sumnjam da je bila neskuvana ili losa.E to sa uljem svi govore da ne treba.
Moja mama kuva pastu tako da cim pasta provri iskljuci ringlu, poklopi i ostavi tako 20 min.
Da, zavisi, ali ona uvek kuva ovako. Bukvalno se polako skuva bez pravog kuvanja, da tako kazem.Nailazio sam na raznu pastu na kojoj pise da se kuva 10,11,12,15,16 minuta tako da vjerovatno zavisi od velicine, oblika i ostalih stvari, ne moze tako da je kuva...ali ne sumnjam da je bila neskuvana ili losa.![]()
zavisiNailazio sam na raznu pastu na kojoj pise da se kuva 10,11,12,15,16 minuta tako da vjerovatno zavisi od velicine, oblika i ostalih stvari, ne moze tako da je kuva...ali ne sumnjam da je bila neskuvana ili losa.![]()
meni ne zagorijeva : )Zavisi i od sastava šerpe, meni je u metalčevim emajliranim i solo voda zagorevala, sve sam ih poklonila svekrvi
Evo, ne znam šta je problem vama bio, meni se nikad ništa ne zalepi. Znam, zato sam ti ih i dala![]()
Pa da meni bi to bilo za 3x taman uz nešto. Nisam bila u Tempu ne sećam se, pitanje je ima li ga u Maxi-ju.kao prilog uz
pa da, da kore upiju tecnost i omeksaju
ja sam napravila vise bolonjeze sosa prekjuce, pa cu sutra lazanje
Ni meni, i nikad ne sipam ulje, samo so.meni ne zagorijeva : )
Izvrsne forumske kuvarice sve rade po osjecaju...nemoj mi reci da ne stavljas tacno 7gr soli na 100gr tjestenine kao ni litar vode...
Ja koliko znam plavuse ne kuvaju nego narucuju hranu, stvarno treba da se ofarbas ili kao prave tradicionalne zene da speres farbu i nosis prirodnu boju.Ne stavljam. Sve radim odokativno jer kuvam nekad pola kese a nekad samo trećinu. Za nas troje pakovanje testenine je previše. Kuvam stvarno odokativno.
Ja koliko znam plavuse ne kuvaju nego narucuju hranu, stvarno treba da se ofarbas ili kao prave tradicionalne zene da speres farbu i nosis prirodnu boju.![]()
da me ne shvatis pogresno, ali ako ne stavis dovoljno vode na pocetku, tad kad moras da dodas vec si zeznula stvarVidiš ja sam plavuša koja kuvadoduše farbana
Stvarno me poslušaj za testeninu, to me je sestra učila, koja je fan italijanske kuhinje. Duplo više vode nego testenine, pasta u kipuću vodu, u hladnu vodu prstohvat soli i ulja kroz prste od čepa sipaš po vrhu. Kuva se i meša dok voda ne pobeli, a ako treba dodaje se po malo vode u toku kuvanja. Probaš pastu pred kraj kuvanja. Ako hoćeš eldente kako ona to zove, uzmi durum. Ili pastu procedi pre nego što voda skroz pobeli. Nema na čemu![]()
uaaaa diskriminacija....kuvaju plavuše i to dobro ..i ne lepi im se testenina i ne sipaju ulja u vodu samo soJa koliko znam plavuse ne kuvaju nego narucuju hranu, stvarno treba da se ofarbas ili kao prave tradicionalne zene da speres farbu i nosis prirodnu boju.![]()