Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja stavim svinjski vrat bez kostiju da se dinsta, dugo, dugo, da se seče viljuškom. Kada meso bude gotovo, izvadim ga u sud koji posle ide u rernu. Na onoj masnoći koju je pustilo meso propržim luk, posoli, pobiberim, stavim malo slatke malo ljute paprike, pa dodam kupus ribanac. Naspem vode odokativno, ne mnogo. I onda malo prodinstam taj kupus, preručim na ono meso, stavim u rernu i ako treba dodam malo vode. Ostavim u rerni dok se odgore kupus malo ne zapeče.

Ja stavim svinjski vrat bez kostiju da se dinsta, dugo, dugo, da se seče viljuškom. Kada meso bude gotovo, izvadim ga u sud koji posle ide u rernu. Na onoj masnoći koju je pustilo meso propržim luk, posoli, pobiberim, stavim malo slatke malo ljute paprike, pa dodam kupus ribanac. Naspem vode odokativno, ne mnogo. I onda malo prodinstam taj kupus, preručim na ono meso, stavim u rernu i ako treba dodam malo vode. Ostavim u rerni dok se odgore kupus malo ne zapeče.
Hvala.

Kako si pravila ove njoke?
na maslac od bifteka + jos malo maslaca sam dodala isjeckan bijeli luk
zatim iscijedjen mladi spinat i isjeckane shitake
pa poklopila da padne spinat
skuvala i ocijedila njoke, zadrzala malo te vode ako zatreba
sol, papar, malo dimljene paprike ko voli
kad su shitake gotove ubacis njoke, isjeckanu mozarelu i parmezana narendanog
mijesas da se sirevi rastope, smanjis vatru, ako treba dodas malo one vode od njoka
al mozarela pusti vodu pa i nece trebati
dodas malo svjezeg sjeckanog persina
sklonis s vatre, naspes u ciniju za srviranje i preko slozis bifteke

mozes i bez shitaka
znaci samo spinat i sirevi

Dobila sam mlince. Niti sam ih ikada jela, niti kuvala. Sada guglam recept za piletinu sa mlincima, jer sam izvadila pileće belo iz zamrzivača, da ga nekako uparim sa mlincima.
s mlincima ti je jedino bitno da ih potparis
znaci, izdrobis krupno, najbolje u metalnu cijediljku veliku i prelijes vrucom vodom
ostavis tako dva, tri minuta i onda iscijedis
al njezno, da ne izgube svu vodu
zatim ih umijesas u sos (dosta sosa) ili najbolje mochu od pecenja
i zapeces u rerni

Kod kuće sam Vragana, sa svojima, srećna i presrećna i jedem ko provaljena :lol:
Ajde da tamo zderem kad odem, pa kao sama, pa depresija, pa k.urac pa palac al ne bre, ja tamo ko u vojsci, jedem, vežbam, trčim, ne pijem alkohol, bjuti slip, sve kako treba.
Sve se tešim kad odem 7.marta vratiću se na režim. Ili cu pasti u depresiju i nastaviti da jedem :lol:

tonci to brlja po osjecaju i nekim kao elementarnim momentima 😆
Screenshot_20220224_222453.jpg
Šta misliš valja li?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back