Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pracim ja salatu sa tunom, komade stavim u odnosu 1:2 sa testom. Za razliku od bogi, pravim sa pavlakom jer mi je sa majonezom otužno. Malo pavlake, malo majoneza, senfa po ukusu. Takođe i začine - origano, bosiljak, kari, šta želiš.
Obavezno dodam prazliku ili mladi luk, krastavce (kisele ili sveže, zavisi koje imam), malo sitno seckane ljute paprike, suvog paradajza, kukuruza, šta li već imam..
To je jedino što moje dete uvek želi da jede, znači ne da je glista nego užas.

Faza ovsena kaša, motani burek i salata od tune, za sve ostalo moramo da molimo sve bogove i često da nemamo nikakav uspeh :roll:

Kuva se domaća supa, od domaće piletine u novom Metalac loncu :srecna:
IMG_20220222_123033.jpg

Pa jeo sam juce/prekjuce neki biftek u sosu od vina, jos je u meniju pisalo da dolazi: biftek, krompir, grilovano povrce i riza...a na tanjiru je bio samo krompir + biftek, znas li kako siromasno...jos bez hleba - a konobar odgovara na to pitanje da na autobusu pise lasta i da ne leti. Jos nesto pokusava da kaze kao pa mogu doci dodatno riza i povrce ali da treba da se doplati. (ovo nije izgovorio ali je pomislio)

Ne znam da spremam ili nemam uslova Vragana, nemam aspirator u stanu a ne luftira mi se stan jer mi je onda hladno.

Pastu skuvam za 10-15min, toliko treba i supici iz kesice, sta cu kad sam skroman.

Dobro eto taj omlet isprzim ujutru cim se ustanem, tada mi je okej otvoriti sve na pola sata-sat. 🤷‍♂️🤷‍♂️

ma biftek mozes i sam spremiti
brze nego pastu
ili cak s pastom
a od hladnoce neces riknuti za pola sata provjetravanja

Pa jeo sam juce/prekjuce neki biftek u sosu od vina, jos je u meniju pisalo da dolazi: biftek, krompir, grilovano povrce i riza...a na tanjiru je bio samo krompir + biftek, znas li kako siromasno...jos bez hleba - a konobar odgovara na to pitanje da na autobusu pise lasta i da ne leti. Jos nesto pokusava da kaze kao pa mogu doci dodatno riza i povrce ali da treba da se doplati. (ovo nije izgovorio ali je pomislio)

Ne znam da spremam ili nemam uslova Vragana, nemam aspirator u stanu a ne luftira mi se stan jer mi je onda hladno.

Pastu skuvam za 10-15min, toliko treba i supici iz kesice, sta cu kad sam skroman.

Dobro eto taj omlet isprzim ujutru cim se ustanem, tada mi je okej otvoriti sve na pola sata-sat. 🤷‍♂️🤷‍♂️
Полако... Мало по мало, научићеш.

ma biftek mozes i sam spremiti
brze nego pastu
ili cak s pastom
a od hladnoce neces riknuti za pola sata provjetravanja
za biftek ti ne treba cak ni dobra ringla :lol:

najgori sam jeo u turskoj u nekom rezortu, lepo im reko na oba jezika srpskom i engleskom da bude poluziv, a turcin mi doneo komad aleksinackog uglja :rotf:

za biftek ti ne treba cak ni dobra ringla :lol:

najgori sam jeo u turskoj u nekom rezortu, lepo im reko na oba jezika srpskom i engleskom da bude poluziv, a turcin mi doneo komad aleksinackog uglja :rotf:
samo da radi ?

Nisam to nikad probala kakvog su ukusa. Ovde u ovoj mojoj zabiti nema to ni da se kupi.
ima u maksiju, lidlu, idei...mislim ima svuda

Da, evo dobih i savjet za biftek sa pastom. :D

Nego, mislio sam da paradajz vise ide u kombinaciji sa tunom.

Ipak da umutim pavlaku + 2 zumanca sa svim tim (bez kuvanja) tj. kuvam samo pastu a tunu iscijedim? :super:
dobio si savjet da ponekad mozes skuvati i nesto sto nije tijesto
umjesto da narucis posto si vec skroman momcic koji se zali na kvalitet dostavljenog jela
pri cemu ne moras imati ni visak, ni aspirator
niti ces umrijeti od hipotermije ako povremeno izracis

Da, evo dobih i savjet za biftek sa pastom. :D

Nego, mislio sam da paradajz vise ide u kombinaciji sa tunom.

Ipak da umutim pavlaku + 2 zumanca sa svim tim (bez kuvanja) tj. kuvam samo pastu a tunu iscijedim? :super:
Можеш са парадајзом, али онда баци бели лук на тигањ да замирише, па онда мало укрчкај парадајз са зачинима и убаци туњевину.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back