Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dajte recept za medovik
resih da pravim sutra
ima na netu pun kufer recepata pa ako ima neko proveren
Da dođe @Tonci Provala ona sigurno ima recept.
Davno je modesti pisala, i bilo objašnjeno sve u detalje, ali nisam ga zapisala, i nisam pravila.
Na instagramu pratim ženu koja živi u Baru i pravi torte po narudžbini. Svaka treća torta joj je medovik. Ima osnovnu verziju, pa sa malinama, sa belom čokoladom, i još neke.
Ja se nakanjujem 5 godina da ga napravim, i evo, još nisam. U februaru ću, tada imam ubedljivo najmanje porudžbina.

Pravila sam ja po tom receptu i meni nije dobro ispalo, a sve sam po mjerama pravila. Fil je bio previše tečan. Iako piše kao brzo je, ipak treba vremena, a meni ni okusom nije nešto. Isprobala sam jednom i od mene je to to.
pa ja fil pravim pola slatka pavlaka pola mileram + secer
to sam i napisala
a ukus je zaista polarizirajuci
ljudi ili vole taj kolac ili ga bas hejtuju

ajd prosledi i taj ako ti nije cim
Imam dva izgleda. Proveri mere, možda su iste.
https://www.instagram.com/reel/CYOEozdJJA3/?utm_medium=copy_link
https://www.instagram.com/p/CLP4Qlbpq4I/?utm_medium=copy_link

pa ja fil pravim pola slatka pavlaka pola mileram + secer
to sam i napisala
a ukus je zaista polarizirajuci
ljudi ili vole taj kolac ili ga bas hejtuju
Ja kad gledam recept, manje-više to je testo za moje medenjake. Ne bukvalno, ne isti odnos, ali taj fazon. Valjda zato nikako da probam, muka mi je od medenjaka.

mi smo sa kolacima zavrsili do daljeg..previse praznika
ovih dana sam spremala snicle pecene kratko na keramickom tiganju i jednom uz njih spanac, juce salatu od zelene boranije
spremila sam i belu corbu od povrca i brokolija
sad nameravam da nam malo cesce spremam razlicite vrste ribe na kasiku

sad nameravam da nam malo cesce spremam razlicite vrste ribe na kasiku
Ja sam to nameravala, ali da me ubiješ, nisam u ovom (ni u susednom) delu Bg uspela naći najobičnijeg šarana, a meni Vojvođanki izeš fiš ako nema šarana. Mogu mi se javiti neki i reći imaš tamo i tamo, ali ja ne čistim ribu nit imam gde, svakako neću u tuš kabini, a kod kuće sam navikla kupiti sveže kotlete bez da se zezaš s celom ribom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back