Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
https://www.ikea.com/rs/sr/p/knubbig-stona-lampa-cvet-tresnje-bela-00221596/

evo je..uzivo je prelepa kada je upaljena, videla sam je kad sam isla u ikeu jednom.

ja znam da cu za bozic rusku salatu, komisbrot i vasinu tortu. sve ostalo..videcemo.

ju..sad je 1700 :eek: bila je 1500 dinara.
Lepa je baš.

motam sarme po kucama povoljno
ps kupus je bio uzas neki nelasticni smrc

Pogledajte prilog 1076197Pogledajte prilog 1076197
Jes sad kažeš kad si otišla tako daleko :sad2:

https://www.ikea.com/rs/sr/p/knubbig-stona-lampa-cvet-tresnje-bela-00221596/

evo je..uzivo je prelepa kada je upaljena, videla sam je kad sam isla u ikeu jednom.

ja znam da cu za bozic rusku salatu, komisbrot i vasinu tortu. sve ostalo..videcemo.

ju..sad je 1700 :eek: bila je 1500 dinara.
Stigla sam u Bec i evo ti je lampa u mojoj spavacoj sobi. :)

18922DFD-8364-49FB-ADED-F9DE94130574.jpeg

Ako nosis prstenje pazi kad je budes brisala unutra, jer se metalom lako skine dekoracija.

Za Bozic cu naruciti prasetinu i rostilj, napravicu rusku salatu, ali sta cu sad za Ng?!
Planove mi je poremetilo ono otkazivanje proslave kod sveki.
Na sta god pomislim cini mi se obicno.
Sta ce te vi spremati?

Ja cu sutra praviti vise, tada imamo goste.
Muz nabavlja meso a ja cu fokace sa vise ukusa po Dzejmijevom receptu, marinirane masline, vise sireva na dasci, rusku salatu i jos neku...napravicu veceras i slane stapice sa kimom...one dugacke, krckave...
Za sada je samo kolac gotov. I to ga ja ne volim.
Kada se stegne treba da mu dodam ruzmarin i da ga pospem prah secerom da kao padne sneg a svako parce cu zasuti narom.
Previse ganasa...mislim da ce nar prijati.

Prilozi

• 20211230_160319.jpg
    20211230_160319.jpg
    239,7 KB · Pregleda: 49
  • 20211230_160639.jpg
    20211230_160639.jpg
    242,5 KB · Pregleda: 49
sutra cu da ispecem svinjsku plecku sa suvim sljivama, onako da se meso raspada na vlakna na kraju, a da bude karamelizirana korica spolja
sa pleckom cemo mlince i pilecu supu
danas sam pravila kolace..sipkave sa bademom i pistacima, vanilice..
napravila sam slane koktel stapice sa sirom i kimom, rusku salatu i salatu od kuvane curetine i mariniranih sampinjona..pitu sa sirom i mesom
deci sam spakovala da odnesu za veceras, doci ce im neko drustvo, sutra dolaze na rucak

nama su prethodne godine bile paklene, rasturile su nas

a ova sa svom tugom koju nam je donela, vratila je mir u kucu
u novoj godini sebi zelim da se ponovo pronadjem i sastavim, a vama zelim ma koliko zvucalo prozaicno, najiskrenije - zdravlje, mir i srecu z:bv:

Prilozi

• viber_image_2021-12-31_19-03-19-796.jpg
    viber_image_2021-12-31_19-03-19-796.jpg
    181,5 KB · Pregleda: 46
  • viber_image_2021-12-31_19-03-20-068.jpg
    viber_image_2021-12-31_19-03-20-068.jpg
    170,5 KB · Pregleda: 45
nas ovi novogodisnji praznici podecaju na m i na kucno milo bice koji su nas napustili, a sa kojima smo prosle ng praznike poslednji put zajedno proveli
prosle godine sam za bozic pravila saher bez brasna, sa svezim ribizlama kao prilogom uz slatku pavlaku
ove su nam se naredjali nekako praznici koje nismo prosle na ovakav nacin obelezavili
zetu je bio juce 60-i rodjendan, zato je obelezen posebno..uz poklon smo mu poklonile i 60 roscica koje mnogo voli, a koje sam mu pravila sa lomljenim pistacima i mlevenim orahom
danas je malenom rodjendan
to je razlog zasto necu nista slatko da pravim ove godine za bozic
i nekako jedva cekam da se praznici zavrse i da se vratimo normalnom ritmu ishrane

1641294404658.jpeg

Posle uspešne sarme i kačamaka ćerka danas sprema za ručak batake i krompir, Za večeru špagete karbonnara. Sama ide u nabavku, više puta dnevno pere sudove, a Božić će sve sama da spremi. Sutra pravi svoju prvu pitu, a za Badnji dan svoju prvu riblju čorbu. Uživela se totalno. Kao privremeno glavna domaćica u kući ide i radi kao konj, buni se i stalno nutka da se jede ❤️

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back