Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako spustis koru na fil ili jos gore slatku pavlaku?
Krajickom spustis, pa izvlacis papir ili je nekako okrenes?
Nedavno sam pravila Zoja tortu. Moguce da su iste kore. Kako sam je pipnula, tako je pocela da se raspada.
U ocaju sam je usjekla na 4 dijela, pa kao parcad pice slagala
Preneseš je sa papirom koji ne diraš nakon pečenja. Polako okreneš i tako spustiš na tortu, pa tek onda odlepljuješ, papir je gore. Ako je Zoja torta ona što se pola peče, a pola je fil, ja je pečem na alu-foliji, imam utisak da se bolje zalepi za nju, pa je lakše prenesem.

Kako spustis koru na fil ili jos gore slatku pavlaku?
Krajickom spustis, pa izvlacis papir ili je nekako okrenes?
Nedavno sam pravila Zoja tortu. Moguce da su iste kore. Kako sam je pipnula, tako je pocela da se raspada.
U ocaju sam je usjekla na 4 dijela, pa kao parcad pice slagala
Objasnila je red. Okreneš koru na fil ili slatku pavlaku, da ti papir bude gore, pa ga onda polako odlepiš. A nema veze ni ako sklapaš koru kao puzzle, bitno je da donja i gornja budu cele. :)
Ja sve torte filujem u prohromskim obručima. Tako je mnogo lakše. I često imam 3 kore cele, a tri sastavljam od ostataka kora.

E, al ima srce, znači teški kič i sve :lol:
IMG_20211112_110514.jpg

Objasnila je red. Okreneš koru na fil ili slatku pavlaku, da ti papir bude gore, pa ga onda polako odlepiš. A nema veze ni ako sklapaš koru kao puzzle, bitno je da donja i gornja budu cele. :)
Ja sve torte filujem u prohromskim obručima. Tako je mnogo lakše. I često imam 3 kore cele, a tri sastavljam od ostataka kora.
Hvala ti na ovom priznanju, sad mi je lakse :lol:

Šta sam priznala, ovo da sastavljam kore? Tako rade u poslastičarnicama, to nije tajna. Niko ne peče okrugle kore, naročito ne malog prečnika. Nego ispeku sve u ogromnim pravougaonim plehovima, i onda obručem povade kore kao krofne, a ostatke iskoriste za kore, ili ih ostave da se osuše, pa samelju i prave od njih sitne kolače.
Ja pečem okrugle kore svaku posebno prečnika 22 i veće. Za manje od toga, pečem u pravougaonim plehovima, pa slažem.
Nisam poludela da za tortu prečnika 15cm pečem 6 kora svaku zasebno.

Šta sam priznala, ovo da sastavljam kore? Tako rade u poslastičarnicama, to nije tajna. Niko ne peče okrugle kore, naročito ne malog prečnika. Nego ispeku sve u ogromnim pravougaonim plehovima, i onda obručem povade kore kao krofne, a ostatke iskoriste za kore, ili ih ostave da se osuše, pa samelju i prave od njih sitne kolače.
Ja pečem okrugle kore svaku posebno prečnika 22 i veće. Za manje od toga, pečem u pravougaonim plehovima, pa slažem.
Nisam poludela da za tortu prečnika 15cm pečem 6 kora svaku zasebno.
u redu je domacice
salila sam se
jer meni kore stalno pucaju

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back