Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Мени су колачи из замрзицача грозни. Не сећам се где сам јела, све мирисе повукли.
Ја замрзнем ако правим нешто што се више спрема, типа сарму.
И бистру супу некад, па после само закувам.
Али делим храну наравно, не мешам.
У једној ладици је поврће и воће, у другој месо, у трећој тако то ако има кад има.
Рибу не држим у замрзивачу.

Mi zamrznemo supu, jer kuvamo uvek 3-4 l, pojedemo 2 za dva dana, a 2 zamrznemo pa imamo za u toku nedelje il kad smo nešto kilavi.
Ostalo kako kad, ugl samo pasulj ili sarmu, ponekad preliv za špagete ako ostane, ali isključivo ako je pravljeno od svežeg mesa.
I uvek sve potrošimo u okviru 2n maks.
Да.
Одмрзнуто, па скувано, па замрзнуто... језа.

Постоје кесе за замрзавање течности, али ја морам признати да користим омражену варијанту- пластику.
Када је неко килаво време, ја смлаћена- добро дође. Јер ону из кесица не трпим. Свака од њих ми је дословно одвратна.

Јутрос сам направила пилећу чорбу са доста поврћа и гризним кнедлама, онако да може бити цео оброк. То ћу после однети мами и баки. А ми... Боље да оне имају 2 дана, а ми ћемо... нешто :lol:
tako i ja spremim i sve spakujem i odnesem deci ako ne dolaze na rucak
ako dolaze, onda rucam sa njima
a i kad ostavim sebi supu, obicno im odnesem uz sutrasnji rucak :)

tako i ja spremim i sve spakujem i odnesem deci ako ne dolaze na rucak
ako dolaze, onda rucam sa njima
a i kad ostavim sebi supu, obicno im odnesem uz sutrasnji rucak :)
Мене мама своди с памети, па онда попустим, па тако...
Онда гледам баку, као дете неко, па ми жао ње, а са друге стране мама је продукт њеног васпитања па ми буде жао и мене и тако :rotf:
Заправо ме највише повреди тетка. Јер она себе и мене равна. А разлика између маме и ње је 4 године, колико између мене и њене најстарије ћерке. Али они то не резонују тако.
Не пишем ово због хране и тога, то је успутно. Него иначе.

moji su kao i vecina drugih ona teska vremena nestasica preziveli zahvaljujuci frizu
od toga mi je ostala trauma zamrznute hrane
najgori miris mi je kad se zamrzne pecena paprika
njoj ne fali nista kad se odmrzne i spremi, ali fali frizu i svemu sto se u njemu nalazi
moji su imali sanducar, onaj veliki i secam se kako otvorim poklopac da izvadim nesto, tako me zapahene miris zaledjenog dima sa paprika
zbog toga ja u svom drzim samo meso i voce, a povrce iskljucivo frikom vakumirano
paprike za zimu pasterizujem i u tegle

И моји су у то време остављали пуно зимнице, али су од марта до новембра били на селу, производили своје и спремали пун шпајз. Сокова, компота, пекмеза, киселе салате,...
Деда како се пензионисао, тако је прешао у бакину наслеђену кућу и нема шта није имао: лук, кромпир, грашак, боранију, краставце, паприке, парадајз, лубенице, диње, јабуке, крушке, шљиве, вишње, трешње, кајсије, јагоде, малине, купине, рибизле,...(нешто ми је сигурно промакло) мак и кикирики. После и ћурке.
Гладни никада нисмо били :lol:
Како нема њега, нема ничега- наша велика срамота.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back