Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
slika nije bas dobra ali pica jeste bila odlicna, a i namucila sam se od kuvanja :mrgreen:
20210819_151702.jpg

Moja strina,ona koja zivi na moru 🙂,je jednom kod nas odlucila da pravi neki njihov specijalitet,pastetu od bakalara.
I to se nesto pravilo dva dana,te mora da odstoji,te ovo,te ono...I sad mi svi ocekujemo cudo i jedva cekami da probamo😀
Tu se slucajno zatekla jos jedna nasa prijateljica i svi sad svecano pocinjemo da jedemo.
Ja sam uzela zalogaj i nista ruznije u zivotu nisam probala.🙂 Pogledam ovu zenu,a ona koluta ocima,ne moze da proguta,a sramota je da ispljune.🙂
Diskretno je pozovem i pokazem joj kantu za smece.😀
Sad cete vi misliti da specijalitet nije uspio.Ali jeste.Svima drugima je bio odlican.

Moja strina,ona koja zivi na moru 🙂,je jednom kod nas odlucila da pravi neki njihov specijalitet,pastetu od bakalara.
I to se nesto pravilo dva dana,te mora da odstoji,te ovo,te ono...I sad mi svi ocekujemo cudo i jedva cekami da probamo😀
Tu se slucajno zatekla jos jedna nasa prijateljica i svi sad svecano pocinjemo da jedemo.
Ja sam uzela zalogaj i nista ruznije u zivotu nisam probala.🙂 Pogledam ovu zenu,a ona koluta ocima,ne moze da proguta,a sramota je da ispljune.🙂
Diskretno je pozovem i pokazem joj kantu za smece.😀
Sad cete vi misliti da specijalitet nije uspio.Ali jeste.Svima drugima je bio odlican.
taj bakalar stvarno smrdi
prvo se suseni jedan dan drzi u vodi da rehidrira, onda se kuva i to je gore od kuvanja hobotnice i haringi

Kako se to pravi? Ja volim najviše obarenu pa u rerni sa puno bijelog luka, zalivenu jajima i pavlakom.
izdinstas crni luk, dodas boraniju i nalijes vodu
kad je vec skoro pred kraj, tj. skoro skroz skuvana, pustis da voda maltene skroz uvri i dodas kasiku brasna pa nalijes solju mleka a vrucu vodu dodajes po malo dok ne dodjes do zeljene gustine
na tihoj vatri kuvas otprilike nekih desetak minuta nakon sto si sipala mleko, ali ne sme da prokljuca, da se mleko ne bi zgrudvalo
kad sklonis sa ringle pospi persunom

ja dodam i cen belog luka a u tanjir kasiku pavlake, mada i ne mora, lepo je i bez

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back