Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Лимун је хит!
Никада не експериментишеш? Не мора бити да си негде видела. Учини ти се да би ти се нешто слагало што до сада ниси јела па искомбинујеш?
Iskreno,nikad mi uopste ne bi pala na pamet kombinacija tikvice i kiselo mlijeko.🙂
To mi nikako ne ide jedno s drugim,ali nikako.😂
Ja inace,kiselo mlijeko jedem samo,eventualno dodam u krastavce.I ne znam gdje bi jos moglo.

Мени све уз све иде, мислим није ми чудно, ако се некоме допада тако.
Овде видим да су најпопуларније чоколадне торте са малинама. Ја рецимо ту комбинацију не могу. Али други воле. Мени црвено воће иде уз ванила фил или нешто на бази сира.
Исто оно у ХР и Италији, макароне у пасуљ. Не могу. Али људи једу.

Ja ne mogu da zamislim čemu se sve čudiš na ovoj temi. Ja sataraš bez pavlake ne priznajem, ni kušus slatki, ni paprikaš. Možda samo gulaš bez.
Pa,cudim se jer to nisam nikad jela,niti vidjela da iko u mojoj okolini tako jede ili pravi.🙂
Nikad u zivotu nisam jela slatki kupus ili paprikas sa pavlakom,niti vidjela da iko to kombinuje.
Ne zezam se,ozbiljna sam.

Limune nemoj ovo čitati. :)

Moja svekrva je jedan dan kuvala grah, a sledeći kiseli kupus. Treći dan pomiješa to dvoje. Djelovalo mi je ogavno dok nisam probala.
Nikad ne znaš dok ne probaš.
Писала сам када је мој син (1,5-2 године) код прабабе која га је чувала за ручак јео пиринач неки, слани, све са вегетом. А за десерт исто то, само отопљену чоколаду унутра.
Шта зна дете шта је пилав а шта сутлијаш, а не разликује баш ни баба јел. :rotf:

Limune nemoj ovo čitati. :)

Moja svekrva je jedan dan kuvala grah, a sledeći kiseli kupus. Treći dan pomiješa to dvoje. Djelovalo mi je ogavno dok nisam probala.
Nikad ne znaš dok ne probaš.
U Dalmaciji se jedu makarone u kombinaciji sa pasuljem,zovu to jelo pastasuta.Probala sam,moze se jesti,ali mi se ne svidja.
Inace ne volim nikakve buckurise u kuvanim jelima.🙂
Ljudi cesto kuvaju krompir i grasak zajedno,ali ja volim ili jedno ili drugo...ne volim kombinaciju.

Писала сам када је мој син (1,5-2 године) код прабабе која га је чувала за ручак јео пиринач неки, слани, све са вегетом. А за десерт исто то, само отопљену чоколаду унутра.
Шта зна дете шта је пилав а шта сутлијаш, а не разликује баш ни баба јел. :rotf:
Slatko slani čokoladni kaosutlijaš:eek:

U Dalmaciji se jedu makarone u kombinaciji sa pasuljem,zovu to jelo pastasuta.Probala sam,moze se jesti,ali mi se ne svidja.
Inace ne volim nikakve buckurise u kuvanim jelima.🙂
Ljudi cesto kuvaju krompir i grasak zajedno,ali ja volim ili jedno ili drugo...ne volim kombinaciju.
Пашта фажол се зове. Мама је то често кувала, само црвени пасуљ иде. Одлично је.

Па добро, једеш мање разноврсно претпостављам. Више волиш оно на шта си навикла. Шта има везе.
Ne znam,rekla bih da jedem raznovrsno,ali vjerovatno neku drugu "kuhinju".😀
U sustini,najvise volim jednostavna jela,bez nekih narocitih zacina,osim ovih par standardnih.
Kad god sam jela nesto sto je predstavljalo "specijalitet",nije me odusevilo.🙂
Ocigledno,nisam gurman.🙂

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back