Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidim pisu da je super za pirinac.
Sto mi nije jasno kako, meni pirinac uzasno prigorijeva i na niskoj temperaturi i nikada nisam uspjela sipati dovoljno vode da ne moram da dosipam
Ја ставим 3:1, само басмати 2:1. Никада не загори. Чим проври смањим на најмање и када већина воде испари поклопим и искључим да се докува тако.

Vidim pisu da je super za pirinac.
Sto mi nije jasno kako, meni pirinac uzasno prigorijeva i na niskoj temperaturi i nikada nisam uspjela sipati dovoljno vode da ne moram da dosipam

samo ga operes i potpis u vodu
ocijedis malo, naspes novu u serpi
i stavis kuvati da voda skoro ispari
nista ne diras
sklonis i ostavis da pokupi ostatak vode

Stavila neki pasulj da se kuva, moram da jedem kašikom, jedva sam se ponerila da to sve stavim u lonac. Toliko nemam volje da se majem po kuhinji da je to strašno. Ne bi ni jela, samo da ne kuvam, ne drže me noge manta mi se u glabi, užas jedan, nisam skoro ovakva bila :rumenka:

To sa tim pirinčem je jednostavno i lako, i neće da zagori... staviš sve što hoćeš, sipaš 3 mere vode, a može i 2 ipo, kad provri, ostaviš jedno 4-5 min da vri na smanjenoj ringli, a onda isključiš, i ostaviš tako poklopljeno još 15 minuta i gotovo je, nije zagorelo, nije slepljeno, dodaš maslac ako voliš i promešaš fino. Čas posla, a bude super.

Ja ne mogu da se nahranim
Toliko sam gladna
Pojedem dorucak pre 8, za rucak oko 14 se tresem od gladi..a realno ne bih trebala..I onda poslednja dva dana pojedem dva rucka u razmaku od pola sata..srecom popusti me uvece I onda nemam krizu gladi..
Do sada nam je moja sestra kuvala, sad polako treba da se vratimo u nas ritam..
Sutra izlazim iz izolacije..danas sam sa cerkom morala da odem do groblja..
Juce joj je majstor zavrsavao kuhinju, ja sam uspela da joj prebrisem prozore..danas dolazi da poveze uredjaje, nas dve cemo za to vreme da prebrisemo kupatila..
Ona sutra ide za N sad, treba da preuzme trpezarijski sto, javili su da je stigao..treba da se vrati I normalnom zivotu, vidi sa deckom, za vikend mora da radi..
Zivot mora da se nastavi.

Џигерицу у умаку, по овом рецепту, показао се више пута одличним.
cb3789c2232b271454ac94891ee56424_view_l.jpg

https://www.coolinarika.com/recept/dzigerica-u-umaku/
Ha, tek sad vidim moj recept 😁🙂

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back