Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Мада некоме врв ни не смета. Другарица једе у колима, док вози. Жваће, мрви, а ја се грозим :lol: Мени је то као за врат да бацам.
:uja: Ta sam... sve mogu dok vozim i jedem i pijem i pusim i sminkam se, sve... mislim ne radim to cesto al mogu :lol:

Торта обавезно. Него не знам које месо да узмем.

Ja ću mesnu veknu, mesnu štucu, ne znam kako se zove ono meso a unutra kuvana jaja pa je kao rolat, rusku, meze, pogaču, urnebes, pečeno povrće i čokoladni cheesecake sa nutelom i lešnicima, to nikada nisam pravila.
1.1. nam dolaze prijatelji i po njihovoj želji donose pečenje, što je baš lepo. Toliko sam se obradovala da nisam ni pitala sta ce doneti.

Ja ću mesnu veknu, mesnu štucu, ne znam kako se zove ono meso a unutra kuvana jaja pa je kao rolat, rusku, meze, pogaču, urnebes, pečeno povrće i čokoladni cheesecake sa nutelom i lešnicima, to nikada nisam pravila.
1.1. nam dolaze prijatelji i po njihovoj želji donose pečenje, što je baš lepo. Toliko sam se obradovala da nisam ni pitala sta ce doneti.
To se zove hamburska pecenica

Aко не одемо нигде, ја ћу пачије груди, са наранџом, да корица буде сласна а месо сочно, срдњепечено.
И сахер торту.
Салате и прилоге ћу смислити. То би било различито али по мало. Волим више различитих укуса, а мање количински.

Торта обавезно. Него не знам које месо да узмем.
Meni je najlepše kad uzmem 2-3kg ili više (zavisi od potrebe), u komadu od vrata, onda to lepo išpikujem belim lukom i vrlo malo slaninice one baš suve, utrljam začine, biber, alevu, malo ruzmarina, so naravno..ostavim preko noći pokriveno na hladnom..ujutro.pod foliju jedno sat i po, i onda smanjiš pa na lagano još dok se fino ne ispeče...bude predivno, meko, sočno, lepota...ja obavezno negde na pola ubacim krompir na polovine isečen i začinjen..prste da poližeš...

Ja neću ništa specijalno spremati. Prvenstveno zbog mene, jer neću moći da se kontrolišem, nego ću jesti dok ne puknem. A mojima je svejedno, bitno je da ima da se jede.
Želela sam da pravim doboš tortu, meni za dušu. Međutim, moji je ne obožavaju, morala bih veći deo ja da pojedem, tako da od tog nema ništa. Prasetinu neću, imaćemo je za Božić. A ipak bih nešto da ne moram da kuvam 1. januara. Svake godine imam naručenu tortu za 3.1. i uvek me mrzi što moram da je pravim prvog. Ove godine su odustali, ne slave rođendan, pa bih se taj dan baš mogla razvlačiti po kući, bez obaveza.
Danas kuvam podvarak, a deci pečem ćevape i pomfrit.

imam u kraju radnju gde sve kuvaju po domaćinski, uvek sveže, za mene samu da pravim je besmisleno, uzmem ruske, pileće salate, pihtije,
sarmu ili podvarak, pečenu sv plećku, kiseo kupus salatu, skuvam supu ako me ne mrzi i dovoljno, hrane za 4 dana...naravno da ko ima porodicu
mora drugačije ali to ću za božić, za ng me realno baš i nije briga, mrzim je unapred

Мада некоме врв ни не смета. Другарица једе у колима, док вози. Жваће, мрви, а ја се грозим :lol: Мени је то као за врат да бацам.
dok sam radila na senjaku bila je neka super mesara u kojoj smo narucivali rostilj za sve prilike, cesto smo se okupljali oko punog stola, i ta mesara mi je usput kad krenem kuci a posto nemam vremena da cekam da mi ispeku jer zurim u vrtic po dete ja kupim pileca krila koja se peku non stop i uvek su vruca
upakuju oni meni tu hranu i krenem lepo do kuce ali me na pola puta miris i glad nateraju da malo štrpnem...i tako malo po malo
to se to pretvorilo od štrpkanja u kolima do kompletnog ručka sa sve glockanjem pilećih kostiju.
posle sam se izbezobrazila pa sam i sjenicki sir i cvarke i sve sto kupim grickala dok vozim i
toje trajalo dok nisam jednom prilikom dok sam trazila fon koji he pao pod sediste pronasla nekoliko pilećih kostiju, nekoliko cvaraka i komadiće sjeničkog sira...
a o flekama po garderobi da ne pričam.
od tada vise ne jedem u kolima, smucilo mi se

:uja: Ta sam... sve mogu dok vozim i jedem i pijem i pusim i sminkam se, sve... mislim ne radim to cesto al mogu :lol:
Ма ОК, различити смо. Ја тако у јелу не уживам. Морам лепо да поставим, да имам есцајг, салату поред, све... Иначе ни не једем.
Напољу могу кокице или сладолед али онда да седнем на клупу.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back